Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Ρίξτε τη χοληστερόλη: Έξυπνα tips για το σούπερ μάρκετ


Αν προσπαθείτε να μειώσετε τα επίπεδα χοληστερόλης, οι παρακάτω έξυπνες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τις καλύτερες τροφές.

Η σωστή διατροφή δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, ειδικά όταν έρχεται η ώρα να επισκεφθούμε το σούπερ μάρκετ. Όταν μπροστά στα μάτια μας υπάρχουν τόσες πολλές – ανθυγιεινές – επιλογές, είναι μάλλον δύσκολο να παραμείνουμε πιστοί στο πρόγραμμά μας. Επειδή, όμως, η καλή διατροφή ξεκινά από τους διαδρόμους του μαγαζιού που θα ψωνίσουμε, είναι σημαντικό να είμαστε
προσεκτικοί. Και οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν…
Έμφαση στην ποικιλία
Για να είναι σωστή η διατροφή μας, πρέπει να υπάρχει ποικιλία. Αυτό σημαίνει πως χρειαζόμαστε φρέσκα φρούτα και λαχανικά, κρέας, ξηρούς καρπούς και δημητριακά.
Διαβάζουμε προσεκτικά τις ετικέτες
Είναι σημαντικό να μάθουμε να αναγνωρίζουμε τους συνήθεις υπόπτους στις ετικέτες με τις διατροφικές πληροφορίες των προϊόντων. Μάθετε να αποφεύγετε τα τρανς και τα κορεσμένα λιπαρά, όπως και τις τροφές που περιέχουν υπερβολικά πολλή ζάχαρη και αλάτι.
Φυτικές ίνες
Γεμίστε το καλάθι σας με φρέσκα φρούτα και λαχανικά—χρειαζόμαστε περίπου 20-35 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα για να τρεφόμαστε σωστά. Και μην επιλέγετε συνέχεια τα ίδια λαχανικά: και εδώ η ποικιλία είναι το κλειδί.
Προϊόντα ολικής άλεσης
Για ψωμί και δημητριακά, επιλέξτε πάντα ολικής άλεσης και όχι επεξεργασμένα. Και, για έτοιμα προϊόντα, όπως μπισκότα ή πίτες, ελέγξτε προσεκτικά τις ετικέτες, επειδή πολλά μπορεί να περιέχουν τρανς λιπαρά.
Περισσότερα ψάρια
Τα ψάρια αποτελούν σημαντικό κομμάτι μιας σωστής διατροφής, καθώς είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεΐνης και καλών, μονοακόρεστων λιπαρών, χωρίς πολλές θερμίδες. Φροντίστε να αγοράζετε μόνο φρέσκα (ή κατεψυγμένα, αλλά όχι προμαγειρεμένα) ψάρια όπως τόνο, σολομό και σαρδέλες.
Άλιπη πρωτεΐνη
Επιλέξτε κοτόπουλο ή γαλοπούλα, και συγκεκριμένα το στήθος, καθώς περιέχουν λιγότερο λίπος. Για κόκκινο κρέας, ζητήστε μόνο τα πιο άπαχα φιλέτα.
Η σημασία των ξηρών καρπών
Υπάρχουν μελέτες επί μελετών που επιβεβαιώνουν τα τεράστια οφέλη που έχουν οι ξηροί καρποί για την υγεία μας, και πόσο μας βοηθούν να ρίξουμε τη χοληστερόλη μας. Οι περισσότεροι ξηροί καρποί περιέχουν υγιεινά ακόρεστα ή μονοακόρεστα λιπαρά—αρκεί να αγοράσετε τους απλούς, ανάλατους και άψητους.
Τι συμβαίνει με τα αυγά;
Η διατροφική χοληστερίνη του αυγού δεν επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την χοληστερόλη του αίματος, και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να τρώνε ένα αυγό την ημέρα με ασφάλεια. Σε κάθε περίπτωση, όμως, μπορείτε πρώτα να το συζητήσετε με τον γιατρό σας.
Γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά
Τα γαλακτοκομικά με 1% ή 0% λιπαρά είναι καλύτερα για την χοληστερόλη σας. Όσον αφορά το γιαούρτι, το γάλα, το τυρί, ακόμα και το παγωτό, προσπαθήστε να καταναλώνετε τις low fat εκδοχές τους
πηγή:http://www.iatronet.gr


On Pinterest!

On Instagram!