Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Αυθεντικά σουτζουκάκια Σμυρνέικα της γιαγιάς Έλλης




Υλικά (για 4 μερίδες):
1/2 κιμά ανάμικτο
2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο μουσκεμένο και στυμένο
1 κρεμμύδι τριμμένο στο ρεντέ

2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
μισό σφηνάκι ούζο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτα
1 κ.γ. κύμινο
μπαχάρι
αλάτι 
πιπέρι 

Για την σάλτσα:
1 κρεμμύδι 
1 σκελίδα σκόρδο
 2 κ.σ. πελτέ αραιωμένο με νερό
 αλάτι, πιπέρι, κίμινο, λίγο νερό 

Εκτέλεση: 
Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά και πλάθουμε τα σουτζουκάκια. Τα τηγανίζουμε για 5' από όλες τις πλευρές να πάρουν χρώμα. Έπειτα, τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και προσθέτουμε τον αραιωμένο πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι και το μπαχάρι. Ρίχνουμε τα τηγανισμένα σουτζουκάκια στη σάλτσα και αφήνουμε να βράσουν μαζί για μισή ώρα σε μέτρια θερμοκρασία.
Tip: Στο τηγάνι προσπαθούμε να μην ξεροψήσουμε τα σουτζουκάκια για να απορροφήσουν καλύτερα την σάλτσα.  
Καλή όρεξη 😋

On Pinterest!

On Instagram!