Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Advanced Style: To καταπληκτικό φωτογραφικό άλμπουμ για το στυλ στην τρίτη ηλικία


Πώς θα σας φαινόταν μια γυναίκα 80 ετών με λεοπάρ; O Ari Seth Cohen παρουσιάζει ηλικιωμένους ανθρώπους με μοναδική αισθητική και πάντα αισιόδοξη στάση ζωής.
Το φωτογραφικό άλμπουμ «Advanced Style: Older and Wiser» είναι αλλιώτικο από τα άλλα. Ο  Ari
Seth Cohen, όταν, οκτώ χρόνια πριν, έχασε την πολυαγαπημένη του γιαγιά και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, αποφάσισε να ετοιμάσει ένα φωτογραφικό πρότζεκτ – και, στη συνέχεια, ένα αντίστοιχο άλμπουμ - αφιερωμένο σε ηλικιωμένους άνδρες και γυναίκες που, παρά την
προχωρημένη ηλικία τους, δεν διστάζουν να ντυθούν όπως αισθάνονται με βάση το δικό τους μοναδικό στυλ.

Έτσι, ξεφυλλίζοντας το βιβλίο, βλέπουμε ανθρώπους ακόμα και άνω των 70, των 80 ή και των ... 90 ετών, που ενώ κάποιοι θα τους χαρακτήριζαν εκκεντρικούς, οι ίδιοι νιώθουν - και δείχνουν - υπέρκομψοι και, κυρίως, γεμάτοι πάθος και θετικότητα για τη ζωή.
«Επέλεξα τους άνδρες και τις γυναίκες που έπιανε το μάτι μου από την πρώτη στιγμή», εξηγεί ο φωτογράφος. «Κι αυτό, με κριτήριο την κομψότητά τους, την αύρα που εξέπεμπαν, το βαθμό που ένιωσα ότι μπορούσα να τους εμπιστευτώ. Περισσότερο από στυλ, έψαχνα προσωπικότητες με ενθουσιασμό για τη ζωή, δημιουργικότητα και ανεξάντλητη αισιοδοξία».
Οι εικόνες, αλλά και οι ιστορίες των «ηρώων» του φωτογραφικού άλμπουμ είναι μία και μία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η 97χρονη Tao-Portion-Lynch, η οποία είναι γκουρού της γιόγκα, έχει γνωρίσει τον Γκάντι και έχει εργαστεί ως μοντέλο σε μεγάλες εταιρείες. Ή η 93χρονη Phyllis Sues, που της αρέσει η ελεύθερη πτώση από αεροπλάνα, καθώς και ο χορός όλη νύχτα.
Όλοι είναι άνθρωποι που ανέκαθεν αγαπούσαν το στυλ, αλλά, σιγά-σιγά, έμαθαν να το εκφράζουν μέσα από τα ρούχα και την εμφάνισή τους και να γίνονται όλο και καλύτεροι. Και, φυσικά, υπάρχουν και ορισμένοι που βίωσαν πολύ δυσάρεστα γεγονότα στη ζωή τους, όπως την απώλεια ενός παιδιού ή ενός συζύγου, αλλή η θετική στάση και η δημιουργικότητα λειτούργησαν θεραπευτικά για αυτούς.
«Ο τρόπος που ντυνόμαστε πρέπει να μας δίνει χαρά», συνοψίζει ο φωτογράφος λίγο πριν την κυκλοφορία του φωτογραφικού άλμπουμ του. Γι' αυτό και ο ίδιος ελπίζει, μετά τα 80 του, να έχει λίγο από το στυλ και την αισιόδοξη στάση ζωής των ανδρών και των γυναικών που βλέπουμε στις φωτογραφίες του. 




Όλες οι φωτογραφίες είναι του Ari Seth Cohen από το άλμπουμ «Advanced Style: Older and Wiser», το οποίο κυκλοφορεί σήμερα, 26 Απριλίου, από τον εκδοτικό οίκο «powerHouse Books».

On Pinterest!

On Instagram!