Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Τα μυστικά ενός πετυχημένου γάμου: από τον Πώλ Νιούμαν

Τα μυστικά για επιτυχημένο γάμο από έναν μύθο που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή και παρέμεινε παντρεμένος με τη σύζυγό του για 50 χρόνια, μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος. 
 Paul Newman. Ένας μύθος που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή πριν φύγει από τη ζωή από την
επάρατη νόσο και περάσει στο Πάνθεον των αθανάτων. Ο ηθοποιός με τα πολυάριθμα βραβεία για το έργο του, ανάμεσα στα οποία ένα Όσκαρ Α` Ανδρικού Ρόλου, 6 Χρυσές Σφαίρες, ένα Βραβείο SAG, ένα BAFTA και ένα Έμμυ. Το γυναικείο κοινό δεν μπορούσε παρά να το ερωτευτεί και μάλιστα κεραυνοβόλα…Εκείνος όμως δεν ενθουσιάστηκε με αυτό… Έμοιαζε να μην τον αφορά… Τον ενοχλούσε ιδιαίτερα να είναι αναγκασμένος να το σκάει κρυφά από τα ξενοδοχεία για να αποφύγει τα πλήθη που παραληρούσαν. Φορούσε διαρκώς γυαλιά και όταν κάποιος του ζητά να δει τα διάσημα μάτια του, εκείνος απάντησε αφοπλιστικά : “αν τα βγάλω θα μου πέσουν τα παντελόνια”. Στα πλατό του φιλμ “Μακρύ καυτό καλοκαίρι” μια μοιραία συνάντηση αλλάζει τη ζωή του και βάζει οριστικό τέλος στον πρώτο του γάμο. Ο έρωτάς του με την πανέμορφη Joanne Woodward ήταν κεραυνοβόλος.  Παντρεύτηκαν το 1958 και απόκτησαν τρεις κόρες. Ο γάμος τους διήρκησε πενήντα χρόνια. Πρωτοφανές φαινόμενο για το Χόλιγουντ… Η απόφασή τους να αποφύγουν να μείνουν στην καρδιά της κινηματογραφικής βιομηχανίας και να προτιμήσουν τη σχετική απομόνωση στο Κονέκτικατ, ίσως βοήθησε τελικά τη σχέση τους. Την ημέρα του γάμου τους, ο Paul έγραψε ένα γράμμα προς την αγαπημένη του, στο οποίο ανέδειξε υπέροχα τα μυστικά ενός πετυχημένου γάμου: 

“H ευτυχία στο γάμο δεν είναι κάτι το οποίο απλώς τυχαίνει. Ένας καλός γάμος πρέπει να οικοδομηθεί, να δημιουργηθεί. Στα πλαίσια του έγγαμου βίου τα μικρά πράγματα γίνονται μεγάλα. Ποτέ δεν είναι αργά να κρατιόμαστε χέρι – χέρι. Να λέμε ‘σ’ αγαπώ’ τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Να μην πηγαίνουμε για ύπνο μαλωμένοι. Σε καμία περίπτωση να μην λαμβάνουμε τις πράξεις του άλλου ως δεδομένες. Το φλέρτ και η φροντίδα δεν πρέπει να τελειώνουν αμέσως μετά τον μήνα του μέλιτος. Πρέπει να διαρκούν μια ζωή. Ίδιοι σκοποί και στόχοι. Δίπλα δίπλα να περπατάμε στη ζωή. Να σχηματίζουμε έναν κύκλο αγάπης που θα κρατήσει όλη την οικογένεια. Να κάνουμε κάτι ο ένας για τον άλλον, όχι ως καθήκον ή θυσία, αλλά για λόγους αγάπης. Με πάθος να προφέρουμε λόγια ευγνωμοσύνης και χαράς. Δεν χρειάζεται να ‘βλέπουμε’ φωτοστέφανο πάνω από το κεφάλι του συζύγου ή να φανταζόμαστε τη σύζυγο ως άγγελο με φτερά. Δεν χρειάζεται να εξιδανικεύουμε ο ένας τον άλλον. Είναι όμως απαραίτητο να αναπτύξουμε την ευελιξία, την υπομονή, την κατανόηση και την αίσθηση του χιούμορ. Να μάθουμε να συγχωρούμε και να ξεχνάμε. Να δημιουργούμε ο ένας στον άλλον μία ατμόσφαιρα όπου ο καθένας θα μπορεί να αναπτύσσεται. Να βρίσκουμε χρόνο για πνευματική ανάπτυξη (συζητήσεις για πνευματικά θέματα). Είναι αναγκαία η εξερεύνηση από κοινού, για το καλό και για το όμορφο. Σχέση στην οποία η ανεξαρτησία είναι κοινή και για τους δύο, η εξάρτηση είναι αμοιβαία, αμοιβαίες και οι υποχρεώσεις. Η ουσία δεν είναι απλώς να παντρευτούμε το σωστό άτομο. Η ουσία είναι να είμαστε τα σωστά άτομα και απαραίτητα ο ένας για τον άλλον.” Σίγουρα υπήρξαν και δυσκολίες κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους. Η Γούντγουρντ έπρεπε να συνηθίσει να ζει στη σκιά της φήμης του συζύγου της. Ο Νιούμαν έλεγε χαριτολογώντας όταν τον ρωτούσαν πώς κατάφερνε να μένει πιστός στη σύζυγό του: “για ποιό λόγο να ψάχνω για χάμπουργκερ έξω, όταν έχω μπριζόλα στο σπίτι μου;” Και η σύζυγός του εκνευριζόταν απίστευτα κάθε φορά που άκουγε αυτό. Παρά τα όποια μικροπροβλήματα όμως, ήταν ένα πραγματικά υπέροχο ζευγάρι, εκτός αλλά και εντός οθόνης.
πηγή:http://www.tilestwra.com/

On Pinterest!

On Instagram!