Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Η διατροφή στην εμμηνόπαυση



Η αλλαγή διατροφικών συνηθειών σε συνδυασμό με την εξειδικευμένη φροντίδα που καλύπτει τις ανάγκες της επιδερμίδας μας είναι το μυστικό της νεότητας και της πραγματικής ομορφιάς
Η σωστή διατροφή στην εμμηνόπαυση θα μας βοηθήσει να διατηρούμαστε σε φόρμα, να
βελτιώσουμε τη διάθεσή μας αλλά και να διατηρήσουμε νεανική την επιδερμίδα μας. Η γαλλίδα
διατροφολόγος στο Νοσοκομείο Bichat στο Παρίσι Dr Martine Pellae, μας συμβουλεύει τι να τρώμε και τι όχι. Επιπλέον, εργαστηριακές μελέτες φέρνουν στο φως τη σύνθεση-κλειδί που αντιστρέφει τις επιπτώσεις της εμμηνόπαυσης στην επιδερμίδα:

ΝΑΙ 
● Στα γαλακτοκομικά: Όσον αφορά το ασβέστιο, η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη είναι περίπου 1.500 mg ασβεστίου. Κάθε μερίδα γαλακτοκομικών έχει περίπου 250 mg ασβεστίου. Oπότε, 3-4 μερίδες γαλακτοκομικών την ημέρα είναι ό,τι πρέπει.
● Στον φώσφορο: Τον βρίσκουμε κυρίως στα κρέατα, τα ψάρια και τα πουλερικά, και βοηθά σημαντικά στην απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό.
● Στο νερό: Βοηθά και στην καλή λειτουργία των νεφρών και στην αποτοξίνωση των ιστών.
● Στα συχνά γεύματα: Δε μένουμε πολλές ώρες νηστικές, αφού το άδειο στομάχι οδηγεί σε ευκολότερη συσσώρευση λίπους. Αντίθετα, τα συχνά και μικρά γεύματα βοηθούν το μεταβολισμό, αυξάνοντας τις καύσεις.
ΟΧΙ
● Στην υπερβολική λήψη πρωτεϊνών: Η υπερκατανάλωσή τους προκαλεί την αποβολή του ασβεστίου από τα ούρα. Ωστόσο, η κατανάλωσή τους σε μέτριο βαθμό βοηθά στην απορρόφησή του.
● Στο αλάτι: Η υπερβολική πρόσληψη αλατιού φαίνεται να σχετίζεται με την οστεοπόρωση.
● Στην καφεϊνη και το αλκοόλ: Ενδέχεται να παρεμποδίζουν την εναπόθεση του ασβεστίου στα οστά, ενώ το αλκοόλ προκαλεί αγγειοδιαστολή και επιτείνει τις εξάψεις.
● Στο κάπνισμα: Σύμφωνα με κάποιες έρευνες, εμποδίζει τον οργανισμό να απορροφά το ασβέστιο που προσλαμβάνει. Επίσης φαίνεται ότι επιτείνει τις εξάψεις



On Pinterest!

On Instagram!