Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Τα μυστικά των Γαλλίδων για να μεγαλώνουμε όμορφα


Η Γαλλία είναι η χώρα στην οποία οι περισσότερες γυναίκες στα 50 δείχνουν όμορφες και κομψές. Οι γυναίκες αυτές φοράνε φούστες πάνω από το γόνατο, δεν δίνουν σημασία στην ηλικία τους και κυρίως δείχνουν και νιώθουν υπέροχες ακόμα και αν η εμφάνιση τους δεν είναι συμβατική. Δεν
φοβούνται να μεγαλώσουν και νιώθουν άνετα με τις ρυτίδες τους.
Σας παρουσιάζουμε παρακάτω 10 συμβουλές από το βιβλίο “Μαθήματα από την Γαλλία: Φαγητό,
γυμναστική, οικογένεια” της Rebeca Plantier.
#1 Ένας δραστήριος τρόπος ζωής σημαίνει να παραμένουμε ενεργοί μέχρι τα γεράματα.
Το να μένουμε ενεργοί στον ελεύθερο χρόνο μας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Γαλλικής κουλτούρας και στην πράξη δεν το αποχωριζόμαστε ποτέ. Οι Γάλλοι πάνε για πεζοπορία, αναρρίχηση στα βουνά, κολύμπι, τένις, τρέξιμο στο πάρκο και σκι. Είναι τρόπος ζωής, όχι απλά ένας τρόπος εξάσκησης. Ακόμα και όταν πάνε διακοπές, οι Γάλλοι προτιμούν να πάνε κάπου που θα έχουν μια “ενεργητική ξεκούραση” παρά να κάθονται απλά κάτω από τον ήλιο. Δεν το παρακάνουν με τα αθλήματα: η υπερβολική γυμναστική δεν είναι καλή για τις γυναίκες, υποστηρίζει η συγγραφέας.
#2 Η αίσθηση του χιούμορ είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.
Το χιούμορ και ο σαρκασμός βοηθάει τις Γαλλίδες να μην αντιμετωπίζουν την ηλικία τους με δραματικό τρόπο. Καμία άλλη γλώσσα στον κόσμο δεν έχει τόσα ανέκδοτα σχετικά με το “η ζωή ξεκινάει μετά τα 40” και ότι το πάθος έρχεται μετά τα 50.
#3 Το καλό φαγητό είναι το παν.
Όλοι ξέρουν, ότι οι Γάλλοι έχουν εμμονή με το φαγητό, αλλά προτιμούν τις μικρές μερίδες καλού φαγητού, παρά τις μεγάλες ποσότητες. Όσο μεγαλώνουν και όσο το επιτρέπει το πορτοφόλι τους, τόσο μεγαλώνει και η εμμονή τους με το φαγητό. Τρώνε σε ωραία εστιατόρια και καφετέριες, απολαμβάνουν ένα ωραίο κρασί μαζί με παρέα. Αυτό τις βοηθάει να έχουν μια καλή φυσική κατάσταση. Σπάνια υπάρχει μεγάλη διαφορά στο βάρος τους σε σύγκριση με τα 20 τους, υποστηρίζει η Rebeca.
#4 Όσο μεγαλώνουν οι Γαλλίδες επιτρέπουν περισσότερα στον εαυτό τους, όχι λιγότερα.
Όταν τα παιδιά τους μεγαλώνουν και απαιτούν λιγότερο την προσοχή τους, οι Γαλλίδες αισθάνονται ελεύθερες και δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στον εαυτό τους. Ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για τον εαυτό, πάνε ταξίδια χωρίς την οικογένειά τους, αγοράζουν πιο ακριβά ρούχα. Μια 40χρονη Γαλλίδα δεν νιώσει τύψεις, επειδή αγόρασε ένα ακριβό ζευγάρι παπούτσια για τον εαυτό της, αντί για ένα Xbox για τον έφηβο γιο της. Συνήθως, δεν φροντίζουν οι γιαγιάδες τα εγγόνια τους, αφού δεν τις αντιμετωπίζουν ως δωρεάν νταντάδες.
#5 Όσο μεγαλώνουν οι Γαλλίδες αγοράζουν λιγότερα ρούχα, αλλά πιο ακριβά.
 Όχι μόνο πιο ακριβά, αλλά και καλύτερης ποιότητας. Ακόμα και οι γυναίκες με μεσαίο εισόδημα, αγοράζουν πιο ακριβά και άνετα ρούχα: κασμίρ, μετάξι, καλά παπούτσια και τουλάχιστον μια ακριβή τσάντα. Όλα αυτά αποτελούν μέρος του εξαιρετικά κομψού στυλ τους.
#6 Η κοινωνική τους ζωή γίνεται πιο ενεργή και ενδιαφέρουσα όσο μεγαλώνουν.
Σε αντίθεση με άλλες γυναίκες από άλλες χώρες που προτιμούν να μένουν σπίτι και να βλέπουν τηλεόραση όσο μεγαλώνουν, η κοινωνική ζωή των Γαλλίδων γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρουσα με το πέρασμα των χρόνων. Τα παιδιά τους μεγαλώνουν και δεν χρειάζονται πια την διαρκή προσοχή τους και η οικογενειακή τους ζωή είναι σταθερή και ήρεμη, οπότε έχουν χρόνο να βγουν έξω, να πάνε σε πάρτι, στο σινεμά, για καφέ ή όπου αλλού θέλουν. Φυσικά, η κοινωνική τους ζωή έχει και υποχρεώσεις: ένα ωραίο χτένισμα, κομψή εμφάνιση και περιποιημένα άκρα.
#7 Η γήρανση δεν είναι ασθένεια, δεν χρειάζεται θεραπεία.
Οι Γαλλίδες νιώθουν άνετα με την ηλικία και τις ρυτίδες τους. Σε αντίθεση με άλλες γυναίκες που θεωρούν, ότι πρέπει να φαίνονται νέες στα 80 τους για τις Γαλλίδες η απουσία ρυτίδων από μια ηλικία και μετά θεωρείται σημάδι πνευματικής ανισορροπίας. Στην Γαλλία είναι πολύ διαδεδομένες οι θεραπείες ομορφιάς σε σχέση με τις πλαστικές επεμβάσεις και τα μπότοξ.
#8 Μπορείς να φορέσεις ό,τι θέλεις σε όποια ηλικία και αν είσαι αρκεί να του ταιριάζει.
Οι Γαλλίδες φοράνε φούστες πάνω από το γόνατο και κολάν ακόμα και σε μεγάλη ηλικία. Στην Γαλλία ποτέ δεν είσαι πολύ μεγάλος για να φορέσεις κάτι. Μια μητέρα και η κόρη της μπορούν να φοράνε τα ίδια ρούχα. Βέβαια, όσο μεγαλώνουν οι γυναίκες προτιμούν τα πιο ακριβά και κομψά ρούχα. Ωστόσο, σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν θα βρείτε τόσες πολλές γυναίκες να κοντά φορέματα και στενά τζιν.
#9 Δεν υπάρχουν ηλικιακά όρια στην σεξουαλικότητα ή στην σεξουαλική ζωή.
Στην Γαλλία γνωρίζουν, ότι η δεύτερη νιότη έρχεται μετά τα 40, όταν έχεις ήδη πετύχει κάτι στην ζωή σου, έχει μάθει κάποια πράγματα και τώρα μπορείς να απολαύσεις την ζωή σου και να αποκτήσεις περισσότερες εμπειρίες. Αυτό είναι ταυτόχρονα και καλό και κακό, υποστηρίζει η συγγραφέας. Είναι καλό, γιατί έχει θετική επιρροή στην αυτοπεποίθηση των γυναικών και κακό, γιατί σε αυτή την ηλικία υπάρχουν περισσότερα διαζύγια.
#10 Μπορείς να αγοράσεις ό,τι θέλεις σε αυτή την ηλικία, αλλά με μέτρο.
Αυτό περιλαμβάνει κρασί, νυχτερινά γεύματα και τσιγάρα. Η συγγραφέας περιγράφει μια φίλη της από την Γαλλία, η οποία στα 52 της καπνίζει ένα τσιγάρο την ημέρα μαζί με τον πρωινό καφέ. Κάπνιζε για πολλά χρόνια και πιστεύει, ότι η ευχαρίστηση του καφέ και του τσιγάρου είναι καλύτερη από το άγχος της διακοπής του καπνίσματος.
πηγή:http://www.foninaousis.gr


On Pinterest!

On Instagram!