Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Φανουρόπιτα της Ελιάνας


Ετοιμη για ψήσιμο σε 10'

Το φτιάχνω σαν κέικ, δηλαδή όλο τον χρόνο, αφού ο Μπάμπης μου το αγαπάει πολύ :)
Υλικά συνταγής
  • 1 φλιτζ. χυμός πορτοκαλιού

  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. ηλιέλαιο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 3 ποτήρια αλεύρι κοσκινισμένο
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζ. Σταφίδες
  • Προαιρετικά: Καρύδια

Εκτέλεση
  1. Ανακατεύουμε σε μπολ το ηλιέλαιο και το χυμό πορτοκαλιού και έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη.
  2. Λαδώνουμε ένα ταψί, τι αλευρώνουμε  και αδειάζουμε μέσα το μείγμα μας.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ψηθεί η πίτα εσωτερικά
  4.  ( Δοκιμάζουμε με το σουβλάκι για να δούμε αν ψήθηκε).
( Το ντεκοράκι το έφτιαξα με άχνη και ένα σεμεδάκι της γιαγιάς  😊 )

On Pinterest!

On Instagram!