Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Πώς θα χάσετε όλα τα περιττά κιλά εάν είστε πάνω από 50


Μικρά μυστικά που πρέπει να γνωρίζουν όλοι όσοι είναι πάνω από 50 έτη
Μπορεί στα πενήντα σας να νιώθετε ακόμα νέοι και έτσι είναι, όμως υπάρχουν και κάποια πράγματα που αλλάζουν σε αυτή τη δεκαετία. Ένα από αυτά είναι και το βάρος, κυρίως όταν αναφερόμαστε στη απώλεια κιλών, η οποία είναι δύσκολη υπόθεση στη δεκαετία των πενήντα. Ο μεταβολισμός
επιβραδύνεται, οι αρθρώσεις γίνονται πιο ευαίσθητες και η μυϊκή μάζα μειώνεται, ενώ το λίπος αυξάνεται. Όσοι είστε πενήντα ετών και θέλετε να χάσετε κιλά σίγουρα δυσκολεύεστε και μερικοί μπορεί και να παρατήσετε την προσπάθεια. Πριν όμως, σας πάρει από κάτω, διαβάστε το παρακάτω άρθρο και θα μπορέσετε να χάσετε βάρος πολύ εύκολα.
Όπως ανάφερα παραπάνω καθώς μεγαλώνουμε, χάνουμε μυϊκή μάζα και αυτό ισούται με μειωμένο βασικό μεταβολισμό. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να συμβάλετε, ώστε να χάνετε με πιο αργό ρυθμό μυϊκή μάζα, άρα να πετύχετε και την απώλεια βάρους, που τόσο επιθυμείτε. Το κλειδί βρίσκεται στη σωματική δραστηριότητα, που δυναμώνει τους μύες και μειώνει το λίπος.
Εκτός όμως, από τη μυϊκή μάζα, με την ηλικία αλλάζει και η ορμονική ισορροπία. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αποθηκεύεται περισσότερο λίπος και να καθίσταται δύσκολη η απώλεια κιλών. Αν θέλετε να συνεχίσετε να χάνετε κιλά και μετά τα πενήντα, δεν έχετε παρά να κάνετε έναν ορμονικό έλεγχο και αν διαπιστώσει ο γιατρός σας ότι έχετε κάποια δυσλειτουργία, θα σας επαναφέρει την ορμονική ισορροπία.
Ένα άλλο μυστικό για να πετύχετε την απώλεια βάρους είναι να τρώτε μικρότερες μερίδες από ότ,ι είχατε συνηθίσει πριν τα 50 έτη. Εντάξτε στη διατροφή σας περισσότερα φρούτα και λαχανικά και περιορίστε την κατανάλωση απλών υδατανθράκων και trans λιπαρών οξέων. Αντ αυτού προτιμήστε τα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά που βρίσκονται στο ελαιόλαδο, στους ανάλατους ξηρούς καρπούς, στο αβοκάντο, αλλά ακόμα και αυτές τις τροφές να τις καταναλώνετε με μέτρο. Τέλος να θυμάστε ότι εάν συνεχίσετε να τρώτε σα να είστε 30 τότε όχι μόνο δεν θα χάσετε κιλά αλλά θα πάρετε ακόμα περισσότερα.
πηγή:http://jenny.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!