Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Μυδοπίλαφο εύκολο


Το μυδοπίλαφο της Ελιάνας (νέα πιο εύκολη συνταγή 😉)

Υλικά

Μια σακκούλα μύδια
1 και 1/2 ρύζι καρολίνα καλά πλυμμένο.
1 ματσάκι κρεμμυδάκια κι ένα ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένα
Τον χυμό δύο λεμονιών
Λίγο ούζο
Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένα
1 φλυτζ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Αδειάζουμε το νερό των μυδιών σε ένα μεταλλικό σκεύος, στραγγίζοντας το καλά για να φύγει η αμμος (Εγώ το κάνω με βαμβάκι δύο φορές) και το κρατάμε στην άκρη.
Τσιγαρίζουμε στο λάδι τα κρεμμυδάκια κ προσθέτουμε τα μύδια. Ανακατεύουμε προσεκτικά. Προσθέτουμε το λεμόνι. 
Μετράμε το νερό των μυδιών κι αν δεν είναι 4 φλυτζάνια, προσθέτουμε κι άλλο, υπολογίζοντας και το λίγο που υπάρχει στην κατσαρόλα από τα υγρά. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα μύδια και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το ρύζι κ το ούζο.
Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να τραβήξει τα υγρά του. Αποσύρουμε από την φωτιά και σκεπάζουμε με καθαρή βαμβακερή πετσέτα για να "σκάσει" το ρυζάκι.
Σερβίρεται οπωσδήποτε με τσιπουράκι !!
Καλή όρεξη😊

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!