Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Το ρυζόγαλο της γιαγιάς Έλλης

(Ανάρπαστο με το που το έφτιαχνε η γιαγιάκα μου...Το φτιάχνω και την θυμάμαι με πολλή πολλή τρυφερότητα και αγάπη...)
Υλικά
1 λίτρο γάλα
250 γρ.ρύζι γλασσέ
5 κουτ. της σούπας ζάχαρη (εγώ βάζω μαύρη)
1 βανίλια
Κανέλλα

Eκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι,  βάζουμε λίγο νερό και σε χαμηλή φωτιά, βράζουμε το ρύζι μέχρι να μαλακώσει πολύ και ν’απορροφήσει το υγρό. (Προσοχή θέλει ανακάτεμα, γιατί μπορεί να μας κολλήσει).
Σε μια διπλανή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και το κατεβάζουμε, μόλις πάει να πάρει βράση (προσοχή και σε αυτό, γιατί μπορεί να μας χυθεί). Ξαναβάζουμε το σκεύος με το γάλα στο μάτι της κουζίνας και σε χαμηλή τώρα φωτιά, ρίχνουμε το ρύζι, και ανακατεύουμε συνεχώς.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και την βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει (να χυλώσει δηλαδή).
Σερβίρουμε σε μικρά μπολάκια και  πασπαλίζουμε με τη σκόνη κανέλλας.

Αν προλάβουν να κρυώσουν και δεν τα καταβροχθίσουμε ζεστά 😊 τα βάζουμε στο ψυγείο. 
Καλή απόλαυση!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!