Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Χαλβάς χωρίς λάδι με πορτοκάλι - Βίντεο



  • Υλικα
    1 φλυτζάνι αμύγδαλο φιλέ
  • 1 1/2 λίτρο νερό (1500 ml)

  • 200 ml χυμό πορτοκάλι (συνήθως 3 μέτρια πορτοκάλια)
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη (500 γρ)
  • 1 φλυτζάνι σιμιγδάλι χοντρό (250 γρ)
  • 1/2 φλυτζάνι καρύδα τριμμένη, γνωστή και ως «ινδοκάρυδο»(125 γρ)
  • 3 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού φυσική βανίλια σκόνη

Οδηγίες
  1. Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα φιλέ μέχρι να πάρουν χρώμα (στο φούρνο για 3-4 λεπτά στους 180 °C ή σε τηγάνι για 2-3 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία) και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μια ψηλή κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Όταν το μείγμα αρχίσει να πήζει και να κάνει φουσκάλες στην επιφάνεια (χρειάζεται γύρω στα 12 λεπτά), αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Προσθέτουμε το καβουρδισμένο αμύγδαλο και ανακατεύουμε ελαφρά.
  5. Μοιράζουμε σε μπολ ή αντικολλητικά φορμάκια και αφήνουμε να κρυώσουν.
Tips
Τη φυσική σκόνη βανίλιας θα τη βρείτε στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα. Μπορείτε να την αντικαταστήσετε με 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες.
Να έχετε υπόψιν ότι ο συγκεκριμένος χαλβάς χυλώνει αλλά δεν πήζει πάρα πολύ στην κατσαρόλα. Θα «σφίξει» καθώς κρυώνει αλλά και αφού μπει στο ψυγείο, όπου και διατηρείται.
Αφήστε τον αρχικά να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν σερβίρετε. Μπορείτε να πασπαλίσετε με επιπλέον τριμμένη καρύδα΄




Παραθέτω κι ένα βιντάκι, με διαφορετική συνταγή αλλά με το ίδιο αποτέλεσμα! Καλή επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!