Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Πάμε για μπάνιο; Τι να πάρετε μαζί σας στην παραλία όταν έχετε μαζί τα εγγονάκια σας


Για τους γονείς των μικρών παιδιών αλλά και  για τις γιαγιάδες και τους παππούδες, μια εξόρμηση στην παραλία δεν είναι απλή υπόθεση. Χρειάζεται μια κάποια προετοιμασία, όπως άλλωστε όλα – ακόμα και μια απλή βόλτα στο πάρκο! Μην ανησυχείτε όμως… Για αυτό είμαι εγώ εδώ. Για να σας
βοηθήσω να οργανωθείτε και να θυμηθείτε να τα πάρετε όλα!

Τι να θυμηθείτε να πάρετε μαζί σας λοιπόν: 
✔ Αντιηλιακό για ενήλικες και για παιδιά. Είναι κατά τη γνώμη μου το πιο σημαντικό και για αυτό το βάζω πρώτο-πρώτο. Ακόμα και αν μένετε πάνω στην παραλία οπότε δε χρειάζεται να κουβαλήσετε τίποτε για να βουτήξετε, το αντιηλιακό δεν μπορείτε να το αποφύγετε.
✔ Ομπρέλα θαλάσσης εκτός βέβαια και αν πηγαίνετε σε οργανωμένη παραλία. Και για καθίσετε ψάθες ή ακόμα και αναδιπλούμενες καρέκλες ή ξαπλώστρες.
✔ Παιχνίδια παραλίας: Κουβαδάκια, μπάλες, ρακέτες, αλλά και παιχνίδια για τη θάλασσα όπως φουσκωτά!

Παιχνίδι στην παραλία Save

✔ Καπέλο για εσάς και φυσικά για τα παιδιά. Αν τα παιδιά είναι μικρότερα σε ηλικία, ρίξετε μια ματιά και στα αντιηλιακά καπέλα. Προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη προστασία.
✔ Για τους μικρούς κολυμβητές: Το βοήθημα κολύμβησης που έχετε επιλέξει.
✔ Για μετά τη βουτιά: Πετσέτες και στεγνά μαγιό. Καλή ιδέα είναι να έχετε πάρει μαζί σας και κάποια ξεχωριστή τσάντα για να τοποθετήσετε τα βρεγμένα.
✔ Ισοθερμική τσάντα  ή φορητό ψυγείο για δροσερό νερό, σνακ ή φρούτα. Ακόμα κι αν υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές στην παραλία της επιλογής σας, αυτά που θα πάρετε μαζί σας θα αξιοποιηθούν σίγουρα.
✔ Δεν ξεχνάμε φυσικά τα απαραίτητα που παίρνουμε παντού μαζί μας, όπως αλλαξιές, πάνες, μωρομάντηλα, προϊόντα για τσιμπήματα.
✔ Αδιάβροχη θήκη για κινητό: Δεν πηγαίνουμε φυσικά στην παραλία για να κοιτάμε την οθόνη του κινητού μας, αλλά το κινητό δεν μπορούμε να το αφήσουμε σπίτι, οπότε καλό είναι να το έχουμε προστατευμένο από άμμο και νερό.

Κορίτσι κάτω από το νερό Save

✔ Και μια και μιλάμε για τεχνολογία, μη ξεχάσετε τη φωτογραφική σας μηχανή! Τα αδιάβροχα μοντέλα θα σας δώσουν τη δυνατότητα να τραβήξετε φωτογραφίες ή και βίντεο κάτω από το νερό. Και να θυμάστε, μη βγάζετε φωτογραφίες μόνο τα παιδιά, να είστε κι εσείς σε κάποιες από αυτές. Όταν θα μεγαλώσουν και θα βλέπουν φωτογραφίες από τα παλιά θα θέλουν να βλέπουν και εσάς!
✔ Τέλος… Καλή διάθεση και χαμόγελο! Πηγαίνουμε στη θάλασσα για να διασκεδάσουμε. Ξέρω καλά πώς είναι να πηγαίνεις για μπάνιο με μικρά παιδιά. Έχεις τόσα να σκεφτείς που αγχώνεσαι πριν καν ξεκινήσεις αλλά είναι και θέμα απόφασης: Αν αποφασίσεις να μην αφήσεις τα μικροπράγματα να σε επηρεάσουν έχεις ήδη κερδίσει το μισό στοίχημα.
Καλές βουτιές!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!