Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Μόδα: Τα χρώματα και το στύλ στις πασαρέλες για τον χειμώνα 2018-2019

(Για ενημέρωση και ορθή επιλογή, και όχι για ...αντιγραφή 😉)

Στις εβδομάδες μόδας για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 – 2019 οι σχεδιαστές των διάσημων οίκων παρουσίασαν τις κορυφαίες τάσεις σε όλους τους τομείς. Από τα ρούχα, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ, μέχρι τα top hair trends και τις αποχρώσεις των μαλλιών που θα είναι must για την εποχή.

Αναδεικνύοντας όμως τις τάσεις της μόδας, έκαναν αναφορά και στα κυρίαρχα χρώματα για τη
σεζόν. Ποιες θα είναι δηλαδή οι αποχρώσεις στα ρούχα, τα αξεσουάρ και γενικότερα τη γυναικεία μόδα που θα φορεθούν κατά κόρον. Κάποιοι χρωματισμοί ήταν κλασσικοί – διαχρονικοί και αναμενόμενοι, υπήρχαν όμως και αναπάντεχα χρώματα που έκαναν μεγάλη εντύπωση. Το ίδιο μάλιστα συνέβη και με τα top prints.
Πριν προχωρήσετε λοιπόν στη λίστα με τα κορυφαία χρώματα για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 – 2019, αλλά και τα top prints, δείτε τα top fashion trends για τη σεζόν.
Φθινοπωρινά πλούσια κόκκινα
Τα κορυφαία χρώματα και prints για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019 (1)
Το κόκκινο χρώμα θα φορεθεί πολύ φέτος σε όλους τους τομείς της μόδας. Υπάρχουν μάλιστα πολλές εντυπωσιακές αποχρώσεις που μπορείτε να επιλέξετε όχι μόνο για τα ρούχα, αλλά και για τα παπούτσια ή τα νύχια σας.
Οι δυο πιο δημοφιλείς κόκκινοι χρωματισμοί, σύμφωνα με τους διάσημους οίκους μόδας και το Pantone, είναι το Red pear και το Valiant poppy. Το μεν πρώτο είναι ένα φθινοπωρινό κόκκινο χρώμα σε αποχρώσεις του κρασιού, ενώ το δεύτερο είναι ένας πιο έντονος και σαγηνευτικός τόνος του κλασσικού κόκκινου.
Θηλυκά ροζ και μωβ
Τα κορυφαία χρώματα και prints για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019 (2)
Ένα girly, αλλά και θηλυκό χρώμα που επίσης έκανε αισθητή την παρουσία του στις κορυφαίες τάσεις των παπουτσιών της σεζόν και όχι μόνο είναι το ροζ. Αν και γενικότερα το έντονο τονικά αυτό χρώμα δεν συνηθίζεται για την εποχή, οι σχεδιαστές μόδας το αγκάλιασαν θερμά και το εισήγαγαν στα κορυφαία χρώματα για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 – 2019.
Οι πιο δημοφιλείς αποχρώσεις που χρησιμοποιήθηκαν πολύ ήταν οι pink peacock, έντονο fuchsia και mellow rose.
Το pink peacock είναι ένα έντονο ροζ χρώμα που πλησιάζει αρκετά το φούξια, το οποίο είναι μια μωβ κοκκινωπή απόχρωση. Από την άλλη μεριά το mellow rose αποτελεί έναν απαλό και ρομαντικό τόνο.
Τα κορυφαία χρώματα και prints για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019 (3)
Επίσης, το ultra violet, το κορυφαίο χρώμα του 2018 σύμφωνα με το Pantone, δεν θα μπορούσε να μην έχει εξέχουσα θέση στην πασαρέλα για την περίοδο αυτή. Εξίσου όμως αγαπητή ήταν και η απαλή παστέλ απόχρωση του μωβ – λιλά, το crocus petal. Πρόκειται για ένα από τα πιο θηλυκά χρώματα για το φετινό Φθινόπωρο / Χειμώνα.
Χειμωνιάτικα μπλε
Τα κορυφαία χρώματα και prints για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019 (4)
Το πολυαγαπημένο μπλε σκούρο χρώμα παραμένει στην κορυφή των επιλογών για τη σεζόν. Πιο συγκεκριμένα η απόχρωση sargasso sea, η οποία δείχνει εκθαμβωτική για κάθε περίσταση.
Στο άλλο άκρο της παλέτας των μπλε, βρίσκεται το nebulas blue, ένα επίσης από τα κορυφαία χρώματα για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 – 2019. Πρόκειται για μια έντονη και ανοιχτόχρωμη απόχρωση που δεν θα περίμενε κανείς να δει αυτή την περίοδο.
Κι ας μην ξεχνάμε πως το μπλε χρώμα θα αποτελέσει και μια από τις τάσεις στο μακιγιάζ για την εποχή.
Γήινα καφέ
Τα κορυφαία χρώματα και prints για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019 (5)
Το καφέ είναι ένα από τα κατεξοχήν χρώματα του Φθινοπώρου και του Χειμώνα. Οι κορυφαίες όμως αποχρώσεις που παρουσιάστηκαν από τους ειδικούς ήταν το rust, δηλαδή το χρώμα της σκουριάς, και το meerkat, μια μπεζ καφέ απόχρωση. Το μεν rust πρόσθεσε στο σύνολο έναν ιδιαίτερο τόνο, ενώ το meerkat είναι ένα πιο θερμό χρώμα που θα το δούμε να φοριέται τόσο σε μονόχρωμα, όσο και σε printed κομμάτια.
Φθινοπωρινά έντονα χρώματα και neons
Τα κορυφαία χρώματα και prints για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019 (6)
Αν και συνήθως οι αποχρώσεις της σεζόν είναι πιο σκούρες, στα κορυφαία χρώματα για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 – 2019 έκαναν αισθητή την παρουσία τους οι έντονοι και neon χρωματισμοί, όπως τα russet orange, ceylon yellow και limelight. Πρόκειται για τρεις έντονες και εντυπωσιακές αποχρώσεις του πορτοκαλί και του κίτρινου που θα δώσουν μια χαρούμενη και ξεχωριστή νότα χρώματος στο ντύσιμο σας. Συνδυάστε τα με μαύρο, γκρι, καφέ και ορισμένες φορές μπλε προκειμένου να κλέψετε τις εντυπώσεις.
Το russet orange αποτέλεσε ένα αναπάντεχο χρώμα για τη σεζόν που όμως χρησιμοποιήθηκε με εκπληκτικό τρόπο από τους ειδικούς. Επίσης, το ceylon yellow, η έντονη αυτή κίτρινη απόχρωση, θα φορεθεί κατά κόρον το Φθινόπωρο και το Χειμώνα 2018 – 2019. Τέλος, υπάρχει το limelight που είναι μια πιο απαλή απόχρωση του κίτρινου με ελαφρύ καφέ τόνο.
Χειμερινά πράσινα
Τα κορυφαία χρώματα και prints για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019 (7)
Ένα ακόμη από τα κορυφαία χρώματα για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 – 2019 που θα κλέψει την παράσταση είναι το martini olive. Πρόκειται για μια ελαιώδη – χακί απόχρωση που θα κυριαρχήσει σε όλους τους τομείς της μόδας. Μπορεί να συνδυαστεί σχεδόν με όλες τις τοπ αποχρώσεις της εποχής, αλλά και να αποτελέσει από μόνο του ένα υπέροχο χρώμα για ντύσιμο.

Εξίσου εντυπωσιακό και μοντέρνο είναι και το quetzal green, μια υπέροχη σκούρα μίξη του μπλε της θάλασσας με το πράσινο. Το συγκεκριμένο χρώμα είναι πολύ κομψό και αρχοντικό και μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες, ακόμη και σε ένα εντυπωσιακό ντύσιμο για γάμο.
Ουδέτερες αποχρώσεις
Τα κορυφαία χρώματα και prints για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019 (8)
Οι ουδέτερες και nude αποχρώσεις δεν θα φορεθούν μόνο στα νύχια του Φθινοπώρου και του Χειμώνα. Θα τις δούμε σε όλα τα ρούχα, αλλά και τα αξεσουάρ.
Ωστόσο οι τοπ ουδέτερες αποχρώσεις για τη σεζόν θα είναι 3: almond buff, quiet gray και tofu. Είναι τρία υπέροχα χρώματα που μπορούν να δημιουργήσουν εκπληκτικά κομψά ντυσίματα τόσο για το γραφείο και τις πρωινές βόλτες, όσο και για τις βραδινές εξόδους.
Το almond buff είναι ένα ρομαντικό και απαλό μπεζ χρώμα που μπορεί να εντυπωσιάσει από μόνο του. Ωστόσο, ο συνδυασμός του με το χακί, αλλά και μερικά ακόμη από τα κορυφαία χρώματα για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 – 2019 είναι εξίσου ιδανικός.
Από την άλλη μεριά, το quiet gray αποπνέει μια πιο χαλαρή και μουντή διάθεση. Είναι μια εξαιρετικά ταιριαστή απόχρωση για ένα σπορ ντύσιμο με φόρμα. Μπορεί όμως να φορεθεί εξίσου όμορφα και τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας, ειδικά αν το συνδυάσετε με ένα έντονο χρώμα.
Τέλος, το tofu είναι ένα υπόλευκο χρώμα, το οποίο είδαμε να χρησιμοποιείται αρκετά και στις τσάντες της εποχής.
Κομψό μαύρο
Τα κορυφαία χρώματα και prints για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019 (9)
Το μαύρο που αποτελεί μια από τις all time classic επιλογές για την σεζόν δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα. Είναι κομψό, κολακεύει κάθε σωματότυπο και κρύβει πόντους από το σώμα. Συνδυάζεται πανεύκολα με όλα τα χρώματα και είναι εντυπωσιακό. Θα το δούμε να φοριέται σε ποικιλία υλικών κατασκευής, όπως το δέρμα, το βελούδο, τη γούνα κλπ, αλλά και σε πολλά διαφορετικά στυλ.
Λαμπερό ασημί
Τα κορυφαία χρώματα και prints για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019 (10)
Αν πάλι θέλετε να φορέσετε κάτι πιο λαμπερό και απαστράπτον, μπορείτε να επιλέξετε το ασημί. Οι holographic και μεταλλικές αποχρώσεις εξάλλου θα είναι must στα ρούχα της εποχής, όπως και στις τσάντες. Φορέστε το σε ένα μονόχρωμο και total silver look ή συνδυάστε το με άλλα χρώματα της λίστας. Ταιριάζει υπέροχα με το μαύρο, το μωβ, το μπλε και το ροζ.
Scarf Prints
Τα κορυφαία χρώματα και prints για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019 (11)
Κορυφαία θέση στα μοτίβα του Φθινοπώρου / Χειμώνα θα αποτελέσει το scarf print. Πρόκειται για το σχέδιο που έχουν συνήθως τα μεταξωτά μαντήλια. Το συγκεκριμένο print θα το δούμε κυρίως στα φορέματα της σεζόν.
Φουστάνια πολύχρωμα και κομψά στα κορυφαία χρώματα για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 – 2019 που μπορούν να φορεθούν τόσο το πρωί, όσο και το βράδυ. Τα φορέματα αυτά θα έχουν μεγάλη ποικιλία σε σχέδια και αποχρώσεις, καλύπτοντας έτσι όλα τα γούστα. Άλλα θα είναι κομψά και μεσάτα, ενώ δεν θα λείψουν και τα ασύμμετρα και παιχνιδιάρικα σχέδια.
Animal Prints
Τα κορυφαία χρώματα και prints για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019 (12)
Από τα κορυφαία prints για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 – 2019 δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα animal prints. Το συγκεκριμένο μοτίβο έχει αγαπηθεί από πολλές γυναίκες που το έχουν εισάγει στην γκαρνταρόμπα τους σε μεγάλο ή μικρό βαθμό. Άλλες έχουν περιοριστεί στα αξεσουάρ, ενώ ορισμένες τα φορούν ακόμη και σε total look.
Πέρα από τους κλασσικούς όμως χρωματισμούς του ασπρόμαυρου ζεμπρέ και του χρυσαφί – μαύρου λεοπάρ, οι διάσημοι σχεδιαστές παρουσίασαν μια πρωτότυπη μορφή του animal print. Ποια είναι αυτή; Έδωσαν στο λεοπάρ μοτίβο neon χρώματα και του χάρισαν άλλον αέρα.
Ψαροκόκκαλο
Τα κορυφαία χρώματα και prints για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019 (13)
Εξίσου όμως αισθητή έκανε την παρουσία του και το print του ψαροκόκκαλου. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο μοτίβο, που έχουμε συνηθίσει να φοριέται κυρίως σε παλτό και φούστες. Φέτος όμως στις πασαρέλες των διάσημων οίκων μόδας είδαμε και ψαροκόκκαλο σε δέρμα.
Houndstooth
Τα κορυφαία χρώματα και prints για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019 (14)
Ένα ακόμη από τα κορυφαία prints της εποχής είναι το Houndstooth. Πρόκειται για ένα κλασσικό σχέδιο που αποτυπώνεται από πολλά διαφορετικά χρώματα σε όλα τα κομμάτια της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Είναι κομψό και πολύ διαχρονικό.
Glen Plaid
Τα κορυφαία χρώματα και prints για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019 (15)
Το glen plaid είναι ένα ιδιαίτερο καρό σχέδιο που συνδυάζει τα μικρά τετράγωνα με τα μεγάλα. Τα πιο δημοφιλή χρώματα του glen plaid είναι το γκρι και οι ουδέτερες αποχρώσεις, ωστόσο πολλοί οίκοι χρησιμοποίησαν και άλλα χρώματα.
Υπέροχα Plaids & Tartans
Τα κορυφαία χρώματα και prints για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019 (16)
Πέρα όμως από το glen plaid στην κορυφή των prints θα είναι και άλλα καρό σχέδια, όπως τα tartans, τα κλασσικά μοτίβα των Σκοτσέζων. Οι αποχρώσεις που είδαμε τα συγκεκριμένα prints στην πασαρέλα ήταν ποικίλες και συνδυάζονταν υπέροχα μεταξύ τους, όπως και με μονόχρωμα ρούχα.
Ρίγες
Τα κορυφαία χρώματα και prints για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019 (17)
Οι ρίγες παραμένουν στην κορυφή των επιλογών για τη σεζόν. Θα φορεθούν τόσο σε οριζόντια, όσο και σε κάθετη μορφή, δημιουργώντας εξίσου εντυπωσιακά ντυσίματα. Το πάχος των γραμμών μπορεί να είναι όποιο εσείς προτιμάτε, αφού όλες οι ρίγες είναι must. Μπορείτε αν θέλετε να παίξετε και με τον συνδυασμό παχιών και λεπτών γραμμών σε διάφορα χρώματα, δημιουργώντας ένα μοναδικό μοτίβο.
Οι κάθετες ρίγες τείνουν να επιμηκύνουν το σώμα και να προσθέτουν ύψος. Αντίθετα, οι οριζόντιες κάνουν συνήθως την σιλουέτα να φαίνεται πιο πλατιά.
Πολυτελή υφάσματα μπροκάρ
Τα κορυφαία χρώματα και prints για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019 (18)
Δυναμικό come back στα κορυφαία prints για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 – 2019 κάνουν τα πολυτελή υφάσματα μπροκάρ. Τα ανάγλυφα αυτά μοτίβα ιδιαίτερης αισθητικής μπορούν να κάνουν την εμφάνιση σας εκθαμβωτική και πολύ κομψή. Η τάση αυτή με το πλούσια διακοσμημένο βαρύ ύφασμα συνήθως με χρυσά ή ασημένια κεντήματα σε μετάξι έχει επηρεάσει αισθητά την μόδα της εποχής. Στα καταστήματα θα βρείτε υπέροχα σχέδια σε φορέματα, ταγιέρ, φούστες, αλλά και κουστούμια.
Forklore πλεκτά
Τα κορυφαία χρώματα και prints για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019 (19)
Ένα από τα πιο cozy και όμορφα print που θα φορεθεί πολύ φέτος είναι το folklore πλεκτό. Πλεκτά πουλόβερ, ζακέτες, αλλά και φούστες ή παντελόνια σε διάφορα σχέδια χρησιμοποιώντας και τα κορυφαία χρώματα για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 – 2019 θα αποτελέσουν ένα ακόμη must have κομμάτι για την γκαρνταρόμπα σας. Είναι ιδανικά για τις κρύες ημέρες της σεζόν που θα πίνετε ζεστή σοκολάτα δίπλα στο αναμμένο τζάκι.
Φθινοπωρινά φλοράλ
Τα κορυφαία χρώματα και prints για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019 (20)
Τα φλοράλ μοτίβα μπορεί να θυμίζουν περισσότερο Άνοιξη, ωστόσο μπορούν να φορεθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Είναι ένα όμορφο και πολύ θηλυκό print που για την περίοδο του Φθινοπώρου / Χειμώνα παίρνει πιο σκούρες αποχρώσεις. Το πιο σύνηθες φλοράλ μοτίβο διαθέτει σκούρο μαύρο, καφέ ή μπλε φόντο και λουλούδια σχεδιασμένα με πιο έντονα και φωτεινά χρώματα, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή αντίθεση.
Λογότυπα
Τα κορυφαία χρώματα και prints για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019 (21)
Τα λογότυπα που αποτέλεσαν κορυφαία τάση στις τσάντες, αλλά και τους υπόλοιπους τομείς της μόδας είναι ένα από τα top print trends της εποχής. Θα το δούμε με την μορφή λέξεων – ονομάτων της φίρμας ή χαρακτηριστικών μοτίβων που επαναλαμβάνονται.
Μοντέρνα γεωμετρικά μοτίβα
Τα κορυφαία χρώματα και prints για το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018 - 2019 (22)
Όπως όλες οι καρό παραλλαγές σχεδίων, τα δημιουργικά και μοντέρνα γεωμετρικά μοτίβα θα αποτελέσουν top print trend για τη σεζόν. Χρησιμοποιώντας τα κορυφαία χρώματα για το φετινό Φθινόπωρο / Χειμώνα κι όχι μόνο, οι σχεδιαστές δημιούργησαν εκπληκτικά geometrical prints.
Αφηρημένα prints
Πέρα όμως από τα τυπικά prints που βλέπουμε συχνά στα ρούχα και τα αξεσουάρ, οι διάσημοι οίκοι μόδας πρότειναν και πιο ιδιαίτερα – αφηρημένα μοτίβα. Τα cartoon style, αλλά και τα έργα αφηρημένης τέχνης διακόσμησαν τις δημιουργίες τους με τον καλύτερο τρόπο.
πηγή:http://mati-grnews.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!