Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Πανσετάκια με γιαούρτι και δυόσμο


ΥΛΙΚΑ
1κιλό χοιρινή πανσέτα, κομμένη σε φέτες
Για τη μαρινάδα:
1κ.σ.σκόνη μουστάρδα

1κ.σ. καστανή ζάχαρη

1κ.σ. worcester sauce
1/2κ.σ. σκόρδο σκόνη
5-6κ.σ ελαιόλαδο και έξτρα για το ψήσιμο της πανσέτας
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κάθετες φέτες
1κ.γ. πελτέ τομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΟΎΡΤΙ:
250γρ. γιαούρτι, πλήρες
4 κλωνάρια δυόσμο, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
25ml. χυμό λεμόνι
20ml. λευκό ξύδι
50ml. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι λευκό

Για το σερβίρισμα:
Πίτες
2 τομάτες, κομμένες σε κάθετες φέτες
1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Βάζουμε τα υλικά για τη μαρινάδα σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
2Ρίχνουμε μέσα στο μπολ τις πανσέτες και τις ανακατεύουμε καλά ώστε η μαρινάδα να πάει σε όλο το κρέας.
3Σκεπάζουμε το σκεύος με μια διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
4Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
5Ψήνουμε τις πανσέτες μέχρι να πάρουν ένα σκούρο ξανθό χρώμα.
6Έπειτα τις μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 10-15 λεπτά.
7Μόλις ετοιμαστούν τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε στην άκρη.
8Εκτέλεση για το γιαούρτι: Σε ένα μπολ ενώνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
9Για το σερβίρισμα: Τοποθετούμε το κρέας σε μια πιατέλα και δίπλα του απλώνουμε το γιαούρτι, τις τομάτες και τα κρεμμύδια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!