Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Τσιζκέικ χωρίς ζάχαρη, με ελάχιστες θερμίδες



(Το έφτιαξα με μαύρη ζάχαρη αντί για στέβια. Απλά τέλειο!!)
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
250 γρ μπισκότα ολικής χωρίς ζάχαρη
8 γρ stevia κρυσταλλική
120 γρ βούτυρο αγελάδος
1/2 κ.γλ. κανέλα
ΚΡΕΜΑ
250 γρ άγλυκη σαντιγί
170 γρ γάλα εβαπορέ λάιτ
40 γρ stevia κρυσταλλική
220 γρ κρέμα τυρί λάιτ
50 γρ ζεστό νερό
5 γρ ζελατίνη ( φύλλο ή σκόνη)
100 γρ μαρμελάδα με stevia “Κόκκινα φρούτα” (ή ότι άλλο έχετε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα μπισκότα μαζί με την stevia , κανέλα και ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο
Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε σε φόρμα πιέζοντας με το πίσω μέρος του κουταλιού
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς αέρα για 10 λεπτά
Στο κάδο του μιξερ ρίχνουμε την άγλυκη σαντιγί και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα ρίχνοντας κατά διαστήματα το εβαπορέΣυνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε τη stevia και το τυρί κρέμα
Βράζουμε 50 γρ νερό και διαλύουμε μέσα την ζελατίνη ( αν βάλουμε φύλλο πρώτα το μουλιάζουμε σε κρύο νερό για 3 λεπτά , το στύβουμε και το διαλύουμε στο καυτό νερό)
Αφού διαλυθεί η ζελατίνη την ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα και σταματάμε την λειτουργία
Όταν η έχει κρυώσει η βάση που ψήσαμε ρίχνουμε στη φόρμα την κρέμα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες
Ανακατεύουμε την μαρμελάδα με λίγο ζεστό νερό ( 2 με 3 κ.σ.) και την ρίχνουμε από πάνω


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!