(Το έφτιαξα με μαύρη ζάχαρη αντί για στέβια. Απλά τέλειο!!)
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
250 γρ μπισκότα ολικής
χωρίς ζάχαρη
120 γρ βούτυρο αγελάδος
1/2 κ.γλ. κανέλα
1/2 κ.γλ. κανέλα
ΚΡΕΜΑ
250 γρ άγλυκη σαντιγί
170 γρ γάλα εβαπορέ λάιτ
40 γρ stevia κρυσταλλική
220 γρ κρέμα τυρί λάιτ
50 γρ ζεστό νερό
5 γρ ζελατίνη ( φύλλο ή σκόνη)
170 γρ γάλα εβαπορέ λάιτ
40 γρ stevia κρυσταλλική
220 γρ κρέμα τυρί λάιτ
50 γρ ζεστό νερό
5 γρ ζελατίνη ( φύλλο ή σκόνη)
100 γρ μαρμελάδα με
stevia “Κόκκινα φρούτα” (ή ότι άλλο έχετε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα μπισκότα
μαζί με την stevia , κανέλα και ρίχνουμε το
βούτυρο λιωμένο
Ανακατεύουμε καλά και
στρώνουμε σε φόρμα πιέζοντας με το πίσω
μέρος του κουταλιού
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς αέρα για 10 λεπτά
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς αέρα για 10 λεπτά
Στο κάδο του μιξερ
ρίχνουμε την άγλυκη σαντιγί και χτυπάμε
σε δυνατή ταχύτητα ρίχνοντας κατά
διαστήματα το εβαπορέΣυνεχίζοντας το
χτύπημα προσθέτουμε τη stevia και το τυρί
κρέμα
Βράζουμε 50 γρ νερό και
διαλύουμε μέσα την ζελατίνη ( αν βάλουμε
φύλλο πρώτα το μουλιάζουμε σε κρύο νερό
για 3 λεπτά , το στύβουμε και το διαλύουμε
στο καυτό νερό)
Αφού διαλυθεί η ζελατίνη
την ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ να
ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα και σταματάμε
την λειτουργία
Όταν η έχει κρυώσει η
βάση που ψήσαμε ρίχνουμε στη φόρμα την
κρέμα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 4
ώρες
Ανακατεύουμε την
μαρμελάδα με λίγο ζεστό νερό ( 2 με 3 κ.σ.)
και την ρίχνουμε από πάνω
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.