Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Η καλύτερη ηλικία μιας γυναίκας αρχίζει όταν καταλάβει ότι η ευτυχία της εξαρτάται από την ίδια


Γράφει η Λία Ευαγγελίδου

Η καλύτερη ηλικία μιας γυναίκας αρχίζει….
Αλήθεια, υπάρχουν αριθμοί; Υπάρχει κάποιος κανόνας, που το επιβεβαιώνει αυτό; Αποδεδειγμένα όμως. Άλλοι λένε μετά τα 30, άλλοι μετά τα 40 και πάει λέγοντας. Σίγουρα στα 40 ξέρεις τι θες. Έχεις περάσει από σκαμπανεβάσματα κι όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδο. Ναι, τα 40 θα έλεγα κι εγώ
αν με ρωτούσες, γιατί έχεις περάσει από σαράντα κύματα.
Αλλά όταν το ξανασκέφτομαι, θαρρώ πως δεν υπάρχει ηλικία. Σίγουρα οι εμπειρίες σε ωρίμασαν και τα χαστούκια της ζωής έγιναν δάσκαλος σου. Αυτό όμως συμβαίνει ανεξαρτήτως ηλικίας. Οπότε, αν το ξανασκεφτούμε, δεν υπάρχει κάποιο στάνταρ.
Η καλύτερη ηλικία μιας γυναίκας αρχίζει όταν είναι πιο συνειδητοποιημένη για τα όχι που σερβίρει αλλά και τα ναι που κερνά. Η καλύτερη ηλικία μιας γυναίκας αρχίζει, όταν μαθαίνει να αντέχει μόνη της, χωρίς να περιμένει να βρει την ευτυχία μέσα από κάποιον άλλο, γιατί έμαθε όταν λυγίζει να σηκώνεται και να συνεχίζει.
Η καλύτερη ηλικία μιας γυναίκας αρχίζει, όταν δεν περιμένει τίποτα από κανέναν. Όταν δεν αναζητά την ευτυχία της μέσα από έναν άντρα και όταν η επιτυχία της δεν βασίζεται σε κανέναν.
Η καλύτερη ηλικία μιας γυναίκας αρχίζει, όταν νιώθει σεβασμό και αγάπη για τον εαυτό της και δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο ή τίποτα περισσότερο από αυτό που αξίζει.
Η καλύτερη ηλικία μιας γυναίκας αρχίζει, όταν αντιδράει στην πώληση της αξιοπρέπειάς της και δεν επιτρέπει σε κανέναν να γίνει ο νταβατζής της ζωής της. Όταν δεν εγκαταλείπει στόχους και όνειρα, αλλά παλεύει με πείσμα να κάνει το αδύνατο δυνατό και γκρεμίζει τοίχους, που οι άλλοι υψώνουν μπροστά της.
Η καλύτερη ηλικία μιας γυναίκας αρχίζει, όταν δεν τη νοιάζει αν μείνει μόνη, γιατί ξέρει ότι αντέχει, έμαθε πια. Ξέρει ότι αν είναι να έρθει κάτι, θα έρθει. Κι αν δεν; Δεν πειράζει, έχει υπομονή κι έχει συμβιβαστεί με τη μοναξιά της. Η καλύτερη ηλικία μιας γυναίκας αρχίζει, όταν ξέρει τι αξίζει, όταν δεν πουλιέται για λίγα γούστα, όταν η αυτοπεποίθηση της ξεχειλίζει κι όταν δεν εξαρτιέται από κανέναν η ζωή και η ευτυχία της.
Η καλύτερη ηλικία μιας γυναίκας αρχίζει όταν ξέρει ποια είναι και τι θέλει. Η καλύτερη ηλικία μιας γυναίκας δεν έχει να κάνει με αριθμούς. Η καλύτερη ηλικία μιας γυναίκας αρχίζει, όταν αντιλαμβάνεται, όταν συνειδητοποιεί, ότι η ευτυχία της είναι η ίδια και αρχίζει να απολαμβάνει τη ζωή!!!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!