Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Ο Helmut Lang προκαλεί τα στερεότυπα και χρησιμοποιεί ηλικιωμένες γυναίκες στη νέα του καμπάνια



 Ο Helmut Lang προκαλεί τα στερεότυπα και χρησιμοποιεί ηλικιωμένες γυναίκες στη νέα του καμπάνια

Στην καμπάνια πρωταγωνιστούν μεγάλες σε ηλικία γυναίκες, ανάμεσά τους και η 86χρονη Dilys Price, η μεγαλύτερη σε ηλικία αλεξιπτωτίστρια στον κόσμο 


Ο οίκος μόδας Helmut Lang προσκάλεσε ηλικιωμένες γυναίκες να πρωταγωνιστήσουν στην τελευταία του διαφημιστική καμπάνια, που στόχο έχει να προκαλέσει και να ανατρέψει τα στερεότυπα στη μόδα σχετικά με την ηλικία.  


 Οι γυναίκες, που πόζαραν για το φακό της Alexandra Leese με δημιουργίες από τη συλλογή Φθινόπωρο/ Χειμώνας του γνωστού οίκου, αποδεικνύουν περίτρανα πως η μόδα είναι υπεράνω  γενεών και  πως η ηλικία δεν θα πρέπει να περιορίζει ούτε το στιλ ούτε και το πάθος ενός ανθρώπου.
  «Στόχος μου ήταν να τιμήσω τις γυναίκες μιας συγκεκριμένης ηλικίας, την οποία συχνά προσπερνούν τα mainstream μέσα ενημέρωσης», ανέφερε σε συνέντευξή της η Alexandra Leese.  

  Η ομάδα του οίκου Helmut Lang έψαξε να βρει γυναίκες, οι οποίες «ξεχωρίζουν για κάτι» κι έχουν η καθεμία τους να αφηγηθεί μια ιστορία που θα εμπνεύσει άλλους και θα τους «κάνει να χαμογελάσουν».              



  
             
  Η φωτογράφιση αποφασίστηκε να γίνει τελικά στην Ουαλία λόγω των δεσμών που έχουν με το μέρος αρκετά μέλη της ομάδας παραγωγής.   Για παράδειγμα, η 86χρονη Dilys Price, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μοντέλα, κρατάει το ρεκόρ της μεγαλύτερης σε ηλικία αλεξιπτωτίστριας στον κόσμο. Το μότο της είναι «Κάνε ό,τι θέλεις και μην φοβάσαι» Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!