Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Συγχωρήστε την Επίγεια Μητέρα σας




"Tο 90% των προβλημάτων μας θα εξαφανίζονταν, αν μπορούσαμε απλώς να συγχωρήσουμε την επίγεια μητέρα μας και τον επίγειο πατέρα μας" - Yogi Bhajan


Όταν άκουσα για πρώτη φορά τη ρήση αυτή του Yogi Bhajan, άρχισα αμέσως να αναφέρομαι στους
γονείς μου ως "η επίγεια μητέρα μου" και "ο επίγειος πατέρας μου". Η δύναμη των συγκεκριμένων λέξεων και μόνο, με βοήθησε να απελευθερώσω πολλά από τα βάρη της παιδικής μου ηλικίας που είχα μεταφέρει στην ενήλικη ζωή μου.
Ο ρόλος μιας υγιούς και θεραπευμένης επίγειας μητέρας είναι να σε καλωσορίσει κατά την ενσάρκωσή σου στον πλανήτη. Μέσα από την αγάπη της και την παρουσία της, σου δείχνει ότι είσαι ασφαλής εδώ στον πλανήτη Γη – και ότι οι βασικές ανάγκες σου για τροφή, νερό και στέγη θα καλυφθούν. Η επίγεια μητέρα σου, σου κληροδοτεί επίσης και βαθιά εμπιστοσύνη για το δικό σου φυσικό σώμα. Χαλαρώνεις και νιώθεις άνετα μέσα σε αυτό. Αποκτάς μία βαθιά αίσθηση ότι είσαι μέρος της δημιουργίας. Στα μάτια του παιδιού, η μητέρα είναι η ΘΕΑ που αντιμετωπίζει και εκπληρώνει όλες του τις ανάγκες.
Όμως, για πολλούς από μας –τα παιδιά που γεννηθήκαμε την Εποχή των Ιχθύων– η εμπειρία που είχαμε από τη μητέρα μας, ήταν διαφορετική. Στον κόσμο μας, η μητρότητα δεν χαίρει εκτίμησης, ούτε και υποστήριξης. Οι περισσότερες μητέρες νιώθουν ανασφάλεια και φόβο για το κατά πόσο μπορούν να αναθρέψουν ένα υγιές παιδί. Έτσι, το παιδί των Ιχθύων μεγαλώνει και αναγκαστικά μεταφέρει υποσυνείδητα τη σχέση μας με τις επίγειες μητέρες μας στη σχέση μας με την αληθινή μητέρα – τη Μητέρα Γη.
 Για παράδειγμα, αν η επίγεια μητέρα μας θεωρούσε ότι ο κόσμος αυτός δεν θα καλύψει τις βασικές της ανάγκες, τότε θα «περάσει» τον φόβο αυτόν και στο παιδί της. Αν δεν ένιωθε άνετα στο σώμα της και ήταν γεμάτη άγχος και ανησυχία, τότε θα στείλει στο παιδί της το μήνυμα ότι, «Δεν είναι ασφαλές το μέρος αυτό, δεν ανήκεις εδώ».
Κι έτσι, δημιουργούνται ενήλικες, που δεν εμπιστεύονται τη Μητέρα Γη και νιώθουν αποξενωμένοι και αποστασιοποιημένοι από τον κόσμο. Οι εσφαλμένες αυτές αντιλήψεις εγκαθίστανται στα βάθη του ασυνειδήτου.
 Αν σε κάθε κύτταρο του κορμιού σου, δεν νιώθεις εμπιστοσύνη ότι η Μητέρα Γη μπορεί να σε θρέψει και να σε κρατήσει στη ζωή, τότε πρέπει να επιστρέψεις στην Πηγή. Αν αισθάνεσαι βαθιά δυσπιστία απέναντι στις γυναίκες της ζωής σου^ αν απορρίπτεις τη γυναικεία σου φύση, είτε είσαι άντρας, είτε γυναίκα^ αν βαθιά μέσα σου νιώθεις αποξενωμένος, σαν να μην ανήκεις στον κόσμο αυτόν, τότε είναι ανάγκη να συγχωρήσεις την επίγεια μητέρα σου.
Αυτό είναι το κλειδί για να ανοίξεις την πόρτα που θα οδηγήσει στην βαθύτερη κατανόηση του ανώτερου σκοπού σου σ’ αυτή τη ζωή. Να τη συγχωρήσεις, σημαίνει να τη δεις μέσα από τα ουδέτερα μάτια του γιόγκι. Είναι άνθρωπος και έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε, σύμφωνα με το επίπεδο της συνειδητότητάς της στη δεδομένη στιγμή. Να τη συγχωρήσεις, σημαίνει να τη δεις ως αδερφή Ψυχή, με το δικό της κάρμα και τη δική της μοίρα. Να τη συγχωρήσεις, σημαίνει να επιτρέψεις στον εαυτό σου να αισθανθεί την ανιδιοτελή αγάπη που βίωνες ως παιδί για την επίγεια μητέρα σου.
Πρόσφερε το δώρο της συγχώρεσης στη μητέρα σου – όχι μόνο για να μπορέσουν οι ψυχές και των δύο σας να απελευθερωθούν από αυτό το αρνητικό μοτίβο, αλλά και να βοηθήσετε στη θεραπεία του κόσμου από τον βαθύ φόβο του για τη Μητέρα Γη. Στην Εποχή του Υδροχόου, θα πρέπει να ενσαρκωθούμε ολοκληρωμένοι στα φυσικά σώματά μας, να χαλαρώσουμε δηλαδή στην επίγνωση ότι όλοι είμαστε παιδιά της Μητέρας Γης και ότι είναι ασφαλές να βρισκόμαστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!