Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

15 Συμβουλές για να κατανοήσεις τους υπολογιστές

 



Το εμπόδιο για την παιδεία υπολογιστών μεταξύ των ηλικιωμένων ήταν η υπόθεση ότι ταιριάζει καλύτερα στον νεότερο πληθυσμό και ότι ο μοναδικός σκοπός του είναι να συμβαδίσει με τον 21ο αιώνα.

Αυτή η πεποίθηση έχει κάνει τους ηλικιωμένους να είναι απαθείς και μερικές φορές ακόμη και να φοβούνται τις τάσεις των υπολογιστών. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι προγραμματιστές τεχνολογίας δεν έχουν στοχεύσει τον ηλικιωμένο πληθυσμό με τις καμπάνιες ή τις διαφημίσεις τους, αλλά έχουν επικεντρωθεί κυρίως στους νέους.

Εάν θέλουν οι ηλικιωμένοι να επωφεληθούν από τα πολυάριθμα πλεονεκτήματα της παιδείας υπολογιστών, πρέπει να χρησιμοποιήσουν ισχυρότερο κίνητρο και κίνητρο. Αναφορές από το Pew Internet and American Project αναφέρουν ότι, το 2014, το 11 τοις εκατό των ατόμων ηλικίας 65 ετών και άνω είχαν smartphone.

Περισσότεροι από τους μισούς χρησιμοποιούσαν email και το 70 τοις εκατό χρησιμοποιούσαν το Διαδίκτυο σε καθημερινή βάση και το ένα τρίτο από αυτούς χρησιμοποιούσε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης όπως το LinkedIn και το Facebook, σημειώνοντας αύξηση από 13 τοις εκατό το 2009, δείχνοντας ότι οι παλαιότερες γενιές είναι πιο έμπειρες στην τεχνολογία από ό,τι πιστεύαμε. .

ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

Δύο κάτοικοι από το Greenspring, που είναι μια κοινότητα συνταξιούχων στη Βόρεια Βιρτζίνια, ο Bill Raymond και ο Richard Schmidt είναι μανιώδεις χρήστες της τεχνολογίας. Ο Bill βλέπει το iPad του ως την πιο συναρπαστική συσκευή που έχει δει ποτέ.

Μπορεί να έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο από οπουδήποτε. Ο Richard ξεκίνησε να χρησιμοποιεί το Skype για να συνδεθεί με τον συγγενή του στην Καλιφόρνια και τώρα χρησιμοποιεί το Skype τακτικά με συγγενείς από το Τέξας, τη Νέα Υόρκη και τη Φλόριντα. Αυτοί οι δύο ηλικιωμένοι μπορούν να απολαμβάνουν τις θετικές πτυχές της τεχνολογίας στην καθημερινή τους ζωή. Ας δούμε τα οφέλη της γνώσης των υπολογιστών.

Εκπλήρωση και Ανεξαρτησία

Το Διαδίκτυο είναι ένα μέρος όπου υπάρχουν πολλές πληροφορίες, ευκαιρίες για κοινωνική αλληλεπίδραση και ψυχαγωγία. Με βάση μια έκθεση της Αμερικανικής Ένωσης Συνταξιούχων (AARP), οι ηλικιωμένοι που ενημερώνονται τακτικά με το Διαδίκτυο μπορούν να έχουν θετικό αντίκτυπο σε τομείς της ζωής τους όπως:

  • Όντας προσωπική πληρότητα.

  • Διατηρώντας την υγεία τους.

  • Παραμένοντας κοινωνικά συνδεδεμένοι.

  • Δυνατότητα λειτουργίας.

  • Να ζητήσουν από τους φροντιστές να τους υποστηρίξουν.

Μια καλή απεικόνιση της προσωπικής ολοκλήρωσης μπορεί να φανεί στο πώς η τεχνολογία έχει φέρει επανάσταση στον εργασιακό χώρο. Το 2012, υπήρχαν 6,7 εκατομμύρια ηλικιωμένοι ηλικίας 65 ετών και άνω που εξακολουθούσαν να εργάζονται και ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί σε 11,1 εκατομμύρια μέχρι το 2018, σύμφωνα με το Γραφείο Απογραφής των Ηνωμένων Πολιτειών.

Για τους ηλικιωμένους που εξακολουθούν να εργάζονται, μπορούν να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους ενώ εργάζονται από το σπίτι χάρη στην τεχνολογία. Αυτό τους απαλλάσσει από την καθημερινή μετακίνηση και τους επιτρέπει να συνεχίσουν να στηρίζονται οικονομικά μέσω της δουλειάς τους.

Ψυχική και Σωματική Διέγερση

Τα βιντεοπαιχνίδια και τα παιχνίδια υπολογιστή είναι κοινά μεταξύ των νέων, αλλά ξέρατε ότι μπορούν να ωφελήσουν και τους ηλικιωμένους; Επιστήμονες από την Πολωνία ανακάλυψαν ότι όλα τα υποκείμενά τους — των οποίων οι ηλικιακές ομάδες ήταν μεταξύ 65 και 75 ετών — μπόρεσαν να επεκτείνουν την προσοχή τους, να βελτιώσουν τη μνήμη τους και να αυξήσουν τις ικανότητές τους στην αλληλουχία μετά την ολοκλήρωση μιας σειράς βιντεοπαιχνιδιών .

Τα εικονικά ψυχαγωγικά προγράμματα είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό της τεχνολογίας που σας διδάσκει πώς να χορεύετε ή να κάνετε γιόγκα ή αερόμπικ, τα οποία είναι ευεργετικά για τη σωματική σας ευεξία.

Σύνδεση Κοινωνικά

Το να νιώθουν απομόνωση είναι συνηθισμένο μεταξύ των ηλικιωμένων, επειδή οι περισσότεροι από αυτούς μένουν μόνοι λόγω της απομάκρυνσης των παιδιών τους, των φίλων που ζουν σε μεγάλες αποστάσεις και, δυστυχώς, μερικές φορές χάνουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Τα καλά νέα είναι ότι η σύνδεση με τους αγαπημένους σας σε πλατφόρμες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι πολύ πιο εύκολη χάρη στην τεχνολογία. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα τηλέφωνο ή ένας υπολογιστής με κάμερα, σύνδεση στο Διαδίκτυο και είστε έτοιμοι.

Η αλληλεπίδραση με τους άλλους σας κάνει να νιώθετε πιο ευτυχισμένοι και λιγότερο μόνοι. Η απομόνωση μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη.

Σύμφωνα με μια έκθεση ερευνητών από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Οι ηλικιωμένοι που περιστασιακά περνούσαν χρόνο στο Διαδίκτυο μείωσαν δραστικά τις πιθανότητές τους να υποφέρουν από κατάθλιψη.

Μια βιβλιογραφική ανασκόπηση που πραγματοποιήθηκε το 2012 από τους Perkins και LaMartin ανέλυσε το Διαδίκτυο ως πηγή κοινωνικής υποστήριξης για φροντιστές που γερνούσαν και αντιμετώπιζαν ψυχικές και σωματικές προκλήσεις που συνοδεύουν τη γήρανση.

Οι συγγραφείς εντόπισαν πολλά πλεονεκτήματα που είχε η επικοινωνία στο Διαδίκτυο σε σχέση με τις παραδοσιακές ομάδες υποστήριξης. Αυτό περιελάμβανε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για τη μεταφορά και τον χρόνο και να προσεγγίσετε ένα ευρύτερο κοινό από χρήσιμα μέλη.

Τα αγαθά παραδίδονται στο κατώφλι σας

Η κινητικότητα είναι ένα πρόβλημα για ορισμένους ηλικιωμένους που είναι ανάπηροι, υποφέρουν από χρόνιο πόνο, νόσο Αλτσχάιμερ και άνοια. Με έναν υπολογιστή και σύνδεση στο Διαδίκτυο, η αγορά των ειδών παντοπωλείου και οι αγορές για όλες τις ανάγκες σας είναι μόνο ένα κλικ μακριά.

Οι πιθανότητες είναι ότι θα βρείτε φθηνότερες προσφορές. Επιπλέον, θα διαπιστώσετε ότι οι περισσότερες εταιρείες θα παραδώσουν τα αγαθά στο κατώφλι σας.

Εφαρμογές που βελτιώνουν την καθημερινότητά σας

Διάφορες εφαρμογές μπορεί να είναι χρήσιμες στους ηλικιωμένους για την παρακολούθηση της διατροφής σας, την καταμέτρηση του αριθμού των θερμίδων που καίτε ενώ περπατάτε, ακόμη και για να σας υπενθυμίζουν να κάνετε δραστηριότητες όπως η λήψη του φαρμάκου σας ή η βόλτα με τον σκύλο.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να εξοικειωθείτε με τους υπολογιστές.

1. Κατακτήστε τον φόβο σας

Ο φόβος μας εμποδίζει να ζήσουμε την καλύτερη ζωή μας. Ενώ η εξερεύνηση ενός νέου πράγματος μπορεί να είναι εκφοβιστική και τρομακτική, ξέρετε ότι θα γίνεστε καλύτεροι με τον καιρό. Δεν έχετε φτάσει τόσο μακριά στη ζωή σας με το να είστε συνεσταλμένοι, αλλά με το να είστε γενναίοι.

Κοιτάξτε πίσω όλα εκείνα τα πράγματα που φοβόσασταν κάποτε και τα απολαμβάνετε τώρα, ίσως ήταν να εκφωνείτε μια ομιλία ή να χορεύετε και δείτε πώς το κατακτήσατε! Και αυτό θα είναι διασκεδαστικό.

2. Έχετε μια θετική, ανοιχτή στάση

Είναι αλήθεια ότι η στάση σας καθορίζει το υψόμετρο σας. Να έχετε ανοιχτή στάση απέναντι στη μάθηση για τους υπολογιστές και το Διαδίκτυο.

Οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας έχουν πιθανότατα πει κάποια αρνητικά πράγματα γι 'αυτό και επομένως είχαν κάποιες ισχυρές απόψεις εναντίον του, αλλά τώρα είναι η ώρα να το αφήσετε και να το μάθετε μόνοι σας. Μπορεί να σας αρέσει πολύ η εμπειρία και μάλιστα να τη βρείτε συναρπαστική.

3. Απλώστε το χέρι

Μην φοβάστε να απευθυνθείτε και να ζητήσετε βοήθεια όταν κάνετε την επιλογή να μάθετε για την τεχνολογία. Οι περισσότεροι νέοι είναι πραγματικά καλοί σε αυτό και θα είναι περισσότερο από πρόθυμοι να βοηθήσουν.

Αυτή θα μπορούσε επίσης να είναι μια εξαιρετική στιγμή για να περάσετε χρόνο και να δεθείτε με το παιδί ή το εγγόνι σας. Εάν είστε μεγαλύτερος σε ηλικία και εξακολουθεί να εργάζεται, θα μπορούσατε να ζητήσετε από τους νεότερους συναδέλφους σας ή από κάποιον από το τμήμα Πληροφορικής να περάσουν μερικά από τα διαλείμματά τους για να σας διδάξουν.

4. Google

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να μην έχετε κάποιον φυσικά εκεί για να σας βοηθήσει, μην ανησυχείτε ότι η Google είναι φίλος σας. Μόλις συνδεθείτε στο Διαδίκτυο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google για να μάθετε οτιδήποτε χρειάζεται να γνωρίζετε.

Αν αναζητήσετε «πώς να χρησιμοποιήσετε το Microsoft word», η Google θα σας παράσχει αμέτρητα λεπτομερή αποτελέσματα για να επιλέξετε. Ακολουθήστε τις οδηγίες που είναι πιο απλές για εσάς.

5. Οι βασικές ρυθμίσεις πρέπει να ταιριάζουν στις ανάγκες σας

Η πραγματοποίηση απλούστερων αλλαγών που ταιριάζουν στις ανάγκες σας, όπως μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου και δυνατότεροι ήχοι, θα βελτιώσουν την εμπειρία σας.

6. Σημειώστε τους κωδικούς πρόσβασής σας

Καθώς μεγαλώνετε, μπορεί να βιώσετε κάποιο επίπεδο λήθης, το οποίο είναι απολύτως φυσιολογικό. Επομένως, συνιστάται να έχετε ένα εφεδρικό σχέδιο. Σημειώστε τους νέους κωδικούς πρόσβασης στο ημερολόγιό σας, ώστε σε περίπτωση που αποσυνδεθείτε και ξεχάσετε, να μπορείτε να τους λαμβάνετε πάντα σε έντυπη μορφή.

7. Πάρτε το χρόνο σας

Αφιερώστε χρόνο καθώς εξερευνάτε αυτό το νέο θέμα, κάντε μικρά διαλείμματα όταν αισθάνεστε εξαντλημένοι. Μην είσαι πολύ σκληρός με τον εαυτό σου. Να είστε υπομονετικοί και να ξέρετε ότι δεν μπορείτε να μάθετε τα πάντα σε μια μέρα. Αφού μάθετε μια νέα δεξιότητα, αφιερώστε χρόνο για να την εξασκήσετε επανειλημμένα, ώστε να την κατανοήσετε πραγματικά.

8. Μπαταρία

Φορτίζετε τον υπολογιστή, το tablet ή το τηλέφωνό σας μόνο όταν η μπαταρία εξαντλείται κατά τη φόρτιση. Η φόρτιση της συσκευής σας όλη μέρα μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

9. Μείνετε συνδεδεμένοι

Είναι εντάξει να απενεργοποιείτε τον υπολογιστή σας όταν δεν τον χρησιμοποιείτε, μπορείτε να τον ενεργοποιείτε κάθε τόσο για να βλέπετε εάν έχετε νέα μηνύματα για παράδειγμα μία ή δύο φορές την ημέρα.

Ωστόσο, με το τηλέφωνό σας, δεν χρειάζεται να το απενεργοποιήσετε, καθώς αυτό μπορεί να εμποδίσει τους άλλους να επικοινωνήσουν μαζί σας σε πραγματικό χρόνο.

10. Προσωπικές Πληροφορίες

Εάν πραγματοποιείτε μια ηλεκτρονική συναλλαγή ή αποθηκεύετε τραπεζικά στοιχεία, είναι σημαντικό να μιλήσετε με την τράπεζά σας και να κατανοήσετε τις προφυλάξεις που πρέπει να λάβετε. Ωστόσο, οι πληροφορίες σας είναι ασφαλείς σε μια τέτοια κατάσταση.

11. Να επιλέγετε πάντα οθόνες αφής

Έρευνες δείχνουν ότι οι ηλικιωμένοι τα πάνε καλύτερα με ένα tablet που διαθέτει οθόνη αφής από έναν παραδοσιακό υπολογιστή, επομένως, εάν έχετε την επιλογή να επιλέγετε πάντα ένα tablet ή ένα smartphone.

12. Ιστορικό αναζήτησης

Εάν μοιράζεστε το tablet ή τον υπολογιστή σας με κάποιον, π.χ., έναν σύζυγο ή τα εγγόνια σας που θέλουν να παίξουν παιχνίδια, αλλά θέλετε να διατηρήσετε τις δραστηριότητές σας ιδιωτικές, διαγράψτε πάντα το ιστορικό αναζήτησής σας όταν τελειώσετε.

13. Τα περισσότερα πράγματα είναι δωρεάν

Ενώ στον πραγματικό κόσμο τα περισσότερα πράγματα δεν είναι δωρεάν, στο Διαδίκτυο είναι. Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, μια εφαρμογή για να μετράτε τις θερμίδες σας ή να παίζετε το αγαπημένο σας παζλ δεν θα σας κοστίσει τίποτα. Ωστόσο, φροντίστε να ελέγξετε πρώτα.

14. Διαβάστε τις κριτικές πριν αγοράσετε είδη μέσω Διαδικτύου

Εάν θέλετε να αγοράσετε ένα συγκεκριμένο προϊόν ή να χρησιμοποιήσετε μια συγκεκριμένη υπηρεσία, π.χ. να κάνετε κράτηση ξενοδοχείου μέσω Διαδικτύου, οι διαδικτυακές κριτικές είναι πολύ χρήσιμες. Οι περισσότερες εταιρείες δεν θα είναι ειλικρινείς σχετικά με τις ελλείψεις τους στον ιστότοπό τους, αλλά θα είναι ένας κριτικός.

15. Σάρωση ιών/κακόβουλων προγραμμάτων

Επενδύστε σε ένα καλό antivirus. αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε τις πληροφορίες σας προστατευμένες. Τα καλά νέα είναι ότι οι περισσότεροι υπολογιστές σήμερα διαθέτουν ενσωματωμένο ιό και κακόβουλο λογισμικό και ο σαρωτής είναι αρκετά φιλικός προς το χρήστη.

πηγή:https://aging.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!