Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Ετοιμα πρεσβυωπικά γυαλιά: γιατί δεν με καλύπτουν;


Παρατηρώντας γύρω μας σε πολλά καταστήματα της αγοράς (από καταστήματα οπτικών έως φαρμακεία, ακόμη και σε καταστήματα με αξεσουάρ), υπάρχουν παντού έτοιμα γυαλιά πρεσβυωπίας. Είναι πολλοί οι πρεσβύωπες, οι οποίοι καταφεύγουν σε αυτήν τη λύση, καθότι είναι η οικονομικότερη και η πιο σύντομη. Τι συμβαίνει, όμως, και δεν καλυπτόμαστε εντελώς από αυτά τα
γυαλιά, παρόλο που μπορεί να έχουμε επιλέξει τους σωστούς βαθμούς;
Κατά την εξέταση της όρασής μας, ο οφθαλμίατρος μπορεί να εντοπίσει ότι εκτός από την πρεσβυωπία έχουμε και αστιγματισμό. Ο αστιγματισμός είναι μια κατάσταση, η οποία μπορεί να συνυπάρχει τόσο στη μακρινή, όσο και στην κοντινή μας όραση ταυτόχρονα. Οι βαθμοί του αστιγματισμού είναι διαφορετικοί σε κάθε άνθρωπο, όμως τα έτοιμα γυαλιά δεν περιλαμβάνουν βαθμούς αστιγματισμού. Έτσι, όταν τα φοράμε, ένα μεγάλο μέρος της όρασής μας μένει ακάλυπτο.
Επίσης, σε κάθε άνθρωπο είναι διαφορετική η απόσταση ανάμεσα στις κόρες των ματιών. Γι’αυτό, όταν επιλέγουμε να φτιάξουμε ένα γυαλί, ο οπτικός λαμβάνει υπ΄όψιν του την απόσταση αυτή, προκειμένου οι κόρες των ματιών μας να συμπίπτουν με τα κέντρα των φακών. Αυτό δε συμβαίνει, όταν φοράμε ένα έτοιμο ζευγάρι.
Τέλος, είναι πολλοί οι πρεσβύωπες, οι οποίοι έχουν άλλους βαθμούς στο ένα μάτι και άλλους βαθμούς στο άλλο. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστούμε φακούς με διαφορετικούς βαθμούς για τον κάθε οφθαλμό. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν μπορούμε να το πετύχουμε φορώντας έτοιμα γυαλιά, επειδή είναι κατασκευασμένα έτσι, ώστε οι βαθμοί να είναι οι ίδιοι και στους δυο φακούς.
Τι μπορούμε, λοιπόν, να επιλέξουμε; 
Εάν ψάχνουμε μια οικονομική λύση, δεν έχουμε παρά να βρούμε ένα οπτικό κατάστημα, το οποίο να μας προσφέρει την καλύτερη για εμάς πρόταση και να συζητήσουμε με τον οπτικό τις ανάγκες μας. Με αυτόν τον τρόπο, καλύπτουμε απόλυτα τις απαιτήσεις της όρασής μας, αποφεύγοντας έτσι ζαλάδες, πονοκεφάλους και κοπιωπία, καθότι θα έχουμε πλέον ένα ζευγάρι γυαλιών προσαρμοσμένο ακριβώς στα μέτρα μας.
Επειδή, όμως, ως άνθρωποι μπορεί να τύχει να χάσουμε ή να ξεχάσουμε κάπου τα γυαλιά μας, μπορούμε να έχουμε μαζί μας και ένα έτοιμο ζευγάρι ως έκτακτη λύση, σε περίπτωση που χρειαστούμε άμεσα να διαβάσουμε κάτι και δεν έχουμε μαζί μας τα δικά μας γυαλιά.

πηγή:https://www.gernaoallios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!