Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Απολύμανση με ξύδι, αλλά με ωραία μυρωδιά!Είναι γνωστό πως το ξύδι είναι το καλύτερο φυσικό απολυμαντικό. Οι περισσότεροι άνθρωποι το χρησιμοποιούν για να καθαρίσουν τις επιφάνειες κοπής κρεάτων και λαχανικών, του πάγκους της κουζίνας, το νεροχύτη, ακόμα και τις συσκευές μου μαζεύουν άλατα. 
Υπάρχει λόγος που τόσοι πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν φυσικά προϊόντα καθαρισμού στο σπίτι
τους. Δεν είναι μόνο η υψηλή οξύτητα που είναι… σκληρή απέναντι στην βρομιά και τους λεκέδες, είναι και το γεγονός ότι το ξύδι σκοτώνει μικροοργανισμούς και ταυτόχρονα, δεν μας κάνει κακό αφού είναι φυσικό, ενώ είναι και φθηνό.
Υπάρχει, ωστόσο, ένα πρόβλημα. Το ξύδι δεν μυρίζει ωραία. 
Όταν το σπίτι γεμίζει με τη μυρωδιά του ξυδιού, είναι δεδομένο ότι δεν πρόκειται όταν μπει κάποιος να το  απολαύσει, ωστόσο, υπάρχει λύση να κάνετε το φυσικό αυτό καθαριστικό πιο ελκυστικό. 
Για να πάρει το ξύδι μια καλύτερη μυρωδιά, ξεκινήστε με ένα γυάλινο βάζο η μπουκάλι με ανοικτό στόμιο. Γεμίστε το μισό με φλούδες από εσπεριδοειδή (σ.σ. πορτοκάλι, λεμόνι, μανταρίνι κ.α.) και αν θέλετε προσθέστε βότανα (σ.σ. λεβάντα, μέντα, δυόσμο). 
Στη συνέχεια, βάλτε το ξύδι σε μια κατσαρόλα ή στο βραστήρα για να τον καθαρίσετε κιόλας από τα άλατα και βράστε το ξύδι. Ρίξτε το μέσα στο βάζο ή το μπουκάλι με τις φλούδες και γεμίστε το δοχείο μέχρι πάνω. Κλείστε το καπάκι και αφήστε το τουλάχιστον για 24 ώρες σε σκοτεινό μέρος. 
Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το μέσα σε ένα πλαστικό μπουκαλάκι με βαποριζατέρ για να ψεκάζετε την επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε. Το σπίτι σας θα είναι το ίδιο καθαρό με πριν, μόνο που θα μυρίζει καλύτερα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!