Στην Ισπανική Πίτσα που υπήρχε πριν από καμμιά 30ρια χρόνια στην Θεμ.Σοφούλη, στην Θεσσαλονίκη μας, έφαγα πρώτη φορά πίτσα caltsone. Ηταν ένα τεράστιο μπουρέκι, γεμιστό με τα υλικά της αρεσκείας του καθ'ενός ( δοκίμασα κάποια στιγμή και πίτσα με θαλασσινά, να φανταστείς...Ναι, ναι, είχε και μύδια μέσα 😆)
Με εκείνο το σκεπτικό λοιπόν, έφτιαξα την σημερινή πίτσα μου. Μία "κλειστή" πίτσα με ότι περισσεύματα είχα στο ψυγείο.
Δηλαδή:
Η ζύμη βγήκε από την κατάψυξη και αποψύχθηκε. Ηταν ζύμη - περίσσευμα πίτας.
Υλικά έβαλα:
Μπέικον,ζαμπόν, τυρί vegan, μοτσαρέλα, εμενταλ, λίγο κοτόπουλο, μανιτάρια, κρεμμυδάκι φρέσκο, σκόρδο. Ολα αυτά αφού τα σωτάρισα με λίγο ελαιόλαδο και ντοματάκι κονσέρβα (δικιά μου)
Ανοιξα την ζύμη σε ένα μεγάλο λεπτό στρογγυλό φύλλο, και το άλειψα με σάλτσα ντομάτας.
Ετριψα από πάνω βασιλικό και ρίγανη.
Εβαλα την γέμιση στην μέση του φύλλου και έφερα τις δύο άκρες από πάνω "τσαλακωτές"
Εψησα σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο (και προθερμασμένο μέσα και το ταψί της πίτσας) στους 180 βαθμούς, στο κάτω 1ο ράφι του φούρνου.
Οπως και στην Ισπανική Πίτσα, σέρβιρα με σκορδόψωμο και λαχανοσαλάτα με ρίγανη.
Καλή όρεξη!
Ελιάνα με 💓
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.