Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Ο Μποτσέλι θα ψάλει στο (άδειο) Ντουόμο την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών Μετά από πρόσκληση του δημάρχου του Μιλάνο, Μπέπε Σάλα. Η φωνή του τενόρου θα μεταδοθεί μέσω YouTube.


Από την καρδιά της ιταλικής πόλης που σάρωσε η πανδημία με τον πιο σκληρό τρόπο, τον άδειο καθεδρικό ναό του Μιλάνο, Ντουόμο στη Λομβαρδία (και μεγαλύτερη εκκλησία στην Ιταλία), ο διάσημος τενόρος Αντρέα Μποτσέλι θα ψάλει αναστάσιμους ψαλμούς, ανήμερα την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών στις 12 Απριλίου. 

«Επικοινώνησα με τον Αντρέα Μποτσέλι και δήλωσε ‘παρών’. Αυτό σημαίνει πως θα έλθει στο
Μιλάνο το Πάσχα. Στις 19.00 (τοπική ώρα, 20.00 ώρα Ελλάδας)  στο άδειο Ντουόμο, θα ερμηνεύσει μερικές σελίδες θρησκευτικής μουσικής», ανακοίνωσε ο δήμαρχος του Μιλάνο Μπέπε Σάλα.
Η Λομβαρδία είναι η περισσότερο πληγείσα περιοχή από την πανδημία. Τα κρούσματα είναι 52.325 και οι νεκροί 9.484.

Σε αυτές τις δύσκολες και σκοτεινές ώρες που ζει η Ιταλία, χωρίς δεύτερη σκέψη είπα το 'ναι' στην πρόσκληση του δήμαρχου, για να γιορτάσουμε την πίστη στη ζωή και την ελπίδα μέσω της μουσικής. Αντρέα Μποτσέλι

«Το Ντουόμο θα είναι άδειο, όμως μέσω streaming θα φέρουμε τη φωνή του σε όλον τον κόσμο», εξήγησε ο ίδιος, ενώ η ιταλική Corriere della Sera που δημοσιεύει ανακοίνωση του Μποτσέλι διευκρινίζει πως το πρόγραμμα του τενόρου θα μεταδοθεί live από το επίσημο κανάλι του στο YouTube. 

«Δεν θα είναι μία συναυλία. Θα είναι περισσότερο μία ευκαιρία να προσευχηθούμε όλοι μαζί. Μία προσευχή για το Μιλάνο και για τον κόσμο, απέναντι σε ένα γεγονός εντελώς οδυνηρό, τραγικό [...] για να διαδώσουμε το μήνυμα του Πάσχα, ένα μήνυμα αγάπης και λύτρωσης», σημειώνει ο Μποτσέλι.

«Η εκκλησία θα είναι άδεια, όμως εμείς θα είμαστε, ελπίζω, ένα τεράστιο πλήθος διαδικτυακά συνδεδεμένο, χάρη στο διαδίκτυο, ενωμένο από μία κλωστή, την πίστη, που είναι πιο δυνατή από οποιαδήποτε απόσταση», προσθέτει ο Μποτσέλι.

Ο Ιταλός τενόρος θα συνοδεύεται αυστηρά και αποκλειστικά λόγω των περιοριστικών μέτρων από τον μουσικό του εκκλησιαστικού οργάνου του καθεδρικού ναού, Emanuele Vianelli. 

Οι εκκλησίες στην Ιταλία παραμένουν κλειστές και το https://www.huffingtonpost.gr/πασχαλινό μήνυμα του Πάπα θα μεταδοθεί εφέτος μέσω live streaming. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!