Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Λικέρ λιμονσέλο "α λα Φόδελε" της Ελιάνας - Βίντεο



Υλικά
10 λεμόνια
1 λίτρο ρακί
500 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό




Παρακολουθείστε εδώ το σχετικό βίντεο, όπου  παρέα με τους αγαπημένους μου φίλους σας βοηθάμε βήμα - βήμα στην παρασκευή του λικέρ 😉
Κάμερα και σκηνοθεσία:  Μπάμπης Παπαδάκης.




Εκτέλεση

  • Πολύ προσεκτικά, αφαιρούμε την φλούδα μόνο -χωρίς την άσπρη σάρκα- από τα λεμόνια.
  • Τις βάζουμε σε γυάλινο βάζο 2 λίτρων με την ρακί.
  • Το αφήνουμε 10 μέρες σε σκοτεινό σημείο.
  • Μετά 10 μερες, φτιάχνουμε σιρόπι με το νερό και την ζάχαρη.Μόλις πάρει βράση, το αφήνουμε 5' και το σβύνουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Το προσθέτουμε στο βάζο  με τις φλούδες και την ρακί.
  • Σουρώνουμε και βάζουμε σε κανάτα ή μπουκάλα.
  • Διατηρούμε στο ψυγείο.


ΤΙPS: Με τα λεμόνια,, φτιάχνουμε λεμονάδα.
Δείτε εδώ πως: https://stayperocha50.blogspot.com/2018/04/blog-post_24.html
Με την σάρκα των λεμονιών  επίσης τεμαχισμένη, μπορούμε να γεμίσουμε παγοθήκες και  να έχουμε στην κατάψυξη έτοιμα λεμόνια, ότι ώρα θέλουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!