10 λεμόνια
1 λίτρο ρακί
500 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
Παρακολουθείστε εδώ το σχετικό βίντεο, όπου παρέα με τους αγαπημένους μου φίλους σας βοηθάμε βήμα - βήμα στην παρασκευή του λικέρ 😉
Κάμερα και σκηνοθεσία: Μπάμπης Παπαδάκης.
Εκτέλεση
- Πολύ προσεκτικά, αφαιρούμε την φλούδα μόνο -χωρίς την άσπρη σάρκα- από τα λεμόνια.
- Τις βάζουμε σε γυάλινο βάζο 2 λίτρων με την ρακί.
- Το αφήνουμε 10 μέρες σε σκοτεινό σημείο.
- Μετά 10 μερες, φτιάχνουμε σιρόπι με το νερό και την ζάχαρη.Μόλις πάρει βράση, το αφήνουμε 5' και το σβύνουμε. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Το προσθέτουμε στο βάζο με τις φλούδες και την ρακί.
- Σουρώνουμε και βάζουμε σε κανάτα ή μπουκάλα.
- Διατηρούμε στο ψυγείο.
ΤΙPS: Με τα λεμόνια,, φτιάχνουμε λεμονάδα.
Δείτε εδώ πως: https://stayperocha50.blogspot.com/2018/04/blog-post_24.html
Με την σάρκα των λεμονιών επίσης τεμαχισμένη, μπορούμε να γεμίσουμε παγοθήκες και να έχουμε στην κατάψυξη έτοιμα λεμόνια, ότι ώρα θέλουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.