Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Ζελέ:Το νέο μυστικό κατά της γήρανσης


Μου αρέσει να τρώω ζελέ όλο το χρόνο και ειδικά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Αυτό το πολύχρωμο, διαφανές επιδόρπιο έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας, όσο και αν ακούγεται περίεργο. 

Πρώτα απ’όλα, μας χαρίζει μια τέλεια επιδερμίδα και δέρμα γενικότερα, με ελαστικότητα και χωρίς
ρυτίδες, επειδή το ζελέ είναι μια καλή πηγή διαιτητικού κολλαγόνου, ένα βασικό συστατικό σε πολλά προϊόντα ομορφιάς. Την επόμενη φορά λοιπόν που χρειάζεστε μια κρέμα προσώπου, πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ για ζελεδάκι!

Επίσης περιέχει κερατίνη η οποία είναι μια πολύ σημαντική πρωτεΐνη όταν πρόκειται για τα μαλλιά, τα νύχια και την υγεία των δοντιών. Το κολλαγόνο στο ζελέ βοηθά στη μείωση της κυτταρίτιδας, ένα ζήτημα που απασχολεί πολλές γυναίκες. Αλλά τώρα ξέρετε το μυστικό! Καταναλώστε ζελέ. Η επιλογή της γεύσης είναι φυσικά δική σας.


Δίαιτα με ζελέ
Αυτό το σούπερ επιδόρπιο είναι γεμάτο ασβέστιο, φώσφορο και μαγνήσιο που παίζει σημαντικό ρόλο στο να διατηρούμε ισχυρά και υγιή μαλλιά, δόντια, οστά και νύχια. Επιπλέον βοηθά στην αποκατάσταση των μυών έπειτα από έντονη γυμναστική και ειδικά μετά από από κάποιον τραυματισμό. Το ζελέ είναι σύμμαχος εκείνων που θέλουν να χάσουν βάρος, επειδή περιέχει πρωτεΐνες. Δεν σας κάνει να αισθάνεστε πεινασμένοι και επιπλέον διεγείρει την παραγωγή αυξητικής ορμόνης και ενισχύει το μεταβολισμό.

Όσοι πάσχουν από αρθρίτιδα και οστεοπόρωση, πρέπει να βάλουν το ζελέ στη διατροφή τους επειδή περιέχει χονδροϊτίνη, μια ένωση που αποτελεί μείζον συστατικό χόνδρου και άλλου συνδετικού ιστού και ως εκ τούτου είναι ευεργετική για τις αρθρώσεις. Επίσης το ζελέ ηρεμεί το σώμα και ισορροπεί τα επίπεδα κορτιζόλης.

Είναι καλή πηγή μιας ευρείας γκάμας αμινοξέων. Λόγω του αμινοξέος της γλυκίνης, για παράδειγμα, η οποία έχει αντιφλεγμονώδεις και θεραπευτικές ιδιότητες, βοηθά ώστε τα νεύρα μας να παραμένουν ήρεμα, καταπολεμά το άγχος, επουλώνει τις πληγές πιο γρήγορα και χαρίζει έναν καλό ύπνο. Επίσης χάρη ακριβώς στο υψηλό ποσοστό γλυκίνης, βοηθά το συκώτι μας να απομακρύνει τις τοξίνες από το σύστημά μας.

Το συνηθισμένο ζελέ, το οποίο είναι κυρίως ζελατίνη με χρωστική τροφίμων, μπορεί επίσης να βελτιώσει την ακεραιότητα του εντέρου και του πεπτικού συστήματος, ενισχύοντας την έκκριση γαστρικού οξέος και την αποκατάσταση του βλεννογόνου του στομάχου.
Χρειάζεστε περισσότερους λόγους για να φάτε αυτό το σούπερ γλυκάκι; Πραγματικά δεν το νομίζω ..

Γιατί δίνουν ζελέ στα νοσοκομεία;
Η ζελατίνη είναι κατασκευασμένη από αμινοξέα και ειδικότερα γλυκίνη και προλίνη, τα οποία είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία πολλών οργάνων του σώματος. Αλλά το πρόβλημα με αυτά τα αμινοξέα είναι ότι συνήθως βρίσκονται στα οστά, τους ιστούς και τα όργανα ζώων, τα οποία έχουμε σταματήσει να καταναλώνουμε πολύ καιρό πριν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ζελατίνη είναι τόσο ευεργετική για την υγεία: επειδή αντικαθιστά τα τρόφιμα πλούσια σε αυτά τα αμινοξέα, κρατώντας το σώμα μας σε άριστη κατάσταση.
Ο λόγος για τον οποίο λοιπόν δίνουν ζελέ στα νοσοκομεία είναι επειδή αποτελείται ως επί το πλείστον από υγρό, το οποίο είναι εύκολο για το σώμα μας να αφομοιώσει και δεν είναι βαρύ για το στομάχι. Επίσης, μας κρατά «γεμάτους», χωρίς να προκαλεί προβλήματα στο στομάχι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!