Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Ιδέες για όμορφες πράξεις που μπορούμε να κάνουμε για να φωτίσουμε την μέρα μας




Αν έχεις περρίσευμα δώσε  λίγα από τα ευρώ σου σε μια φιλανθρωπική οργάνωση - στους Γιατρούς του Κόσμου, ας πούμε, που παλεύουν χρόνια τώρα για ένα καλύτερο κόσμο.. 'Η οπουδήποτε αλλού πιστεύεις πως τα χρήματά σου μπορούν να πιάσουν τόπο.

Αν, όμως, δεν σου περισσεύουν λεφτά, αλλά παρ’ όλα αυτά θέλεις να κάνεις μια μικρή καλή πράξη, διάβασε παρακάτω. Υπάρχουν μερικές καλές ιδέες που σε ενδιαφέρουν.

Μάθε τους γονείς σου να μπαίνουν στο Facebook, να κάνουν βιντεοκλήσεις, να κάνουν συναλλαγές μέσω  web banking, αντί να  στήνονται κάθε μήνα στις ουρές στα ταμεία για να πληρώσουν τους λογαριασμούς. Μία άλλη περίπτωση είναι να το κάνεις εσύ γι αυτούς, δημιουργώντας τους ανάλογους λογαριασμούς στο όνομά σου. Γίνεται.

Κάνε λίγη παρέα στην ηλικιωμένη γειτόνισσά σου. Θα εκπλαγείς όταν ανακαλύψεις για πόσα πράγματα μπορείτε να μιλήσετε (ή να μιλήσει, το ίδιο είναι...)

Ψώνισε για μια γειτόνισσα ή γείτονα που δεν μπορεί να βγεί. Μεγάλη υπόθεση, ειδικά τώρα με τον covid.

Κάνε εκείνη την δουλειά που είχε να κάνει ο σύντροφός σου. Εφ' όσον δουλεύει, ενώ εσύ όχι, θα το χαρεί πολύ.

Βγες με την βαρετή και μόνη φίλη σου. Δεν έχουν όλοι το προνόμιο να είναι περιζήτητοι στις παρέες και αγαπητοί. Σκέψου πόσο άσχημα μπορεί να νοιώθει. Θα το χαρείς βλέποντας την χαρά της. Στο υπόσχομαι.

Μαγείρεψε κάτι γκουρμέ για κάποιον που αγαπάς πολύ. Πρώτο πιάτο, δεύτερο πιάτο και τέτοια υπερβολικά, ναι. Εννοείται, ανάλογα στημμένα!

Φεύγοντας από το γυράδικο, ζήτα πακέτο ένα έξτρα σουβλάκι. Δωσ’ το σε έναν άστεγο. 

Μην παραγγέλνεις delivery όταν βρέχει. Ετσι απλά.


Βγάλε ένα μπολάκι με νερό και λίγη ξηρά τροφή έξω από το σπίτι για τα αδέσποτα της γειτονιάς σου. Ρίξε τα ψίχουλα που περρισεύουν από την ψωμιέρα και το τάπερ με το κέικ στην τέντα της αποκάτω ( όταν είναι ανοιγμένη, έτσι;; 😉) Ναι, για τα πουλάκια το λέω!

Το ξέρουμε, το έχουμε εμπαιδώσει χρόνια τώρα...Οτι κάνουμε με αγάπη, σε μας γυρνάει, ας μην το ξεχνάμε... 💓

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!