Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Αυτό που κάνει τις Γαλλίδες γυναίκες άνω των 45 ετών τόσο όμορφες και κομψές

 



Η όμορφη ηθοποιός Juliette Binoche, 56 ετών, είναι ένα καλό παράδειγμα μιας Γαλλίδας που μεγαλώνει


Οι γυναίκες στην Γαλλία, ανεξαρτήτως ηλικίας, είναι από τις πιο κομψές γυναίκες στον κόσμο. Ίσως επειδή αισθάνονται πιο ελεύθερες, ζουν ανεξάρτητες και μεγαλώνουν  πιο φυσικά. 

Αυτό δείχνει η Sílvia Ruiz, από το blog Ageless, που δημοσιεύτηκε από τον Uol, στο άρθρο, με τίτλο «Σέξι όμορφη και ισχυρή: τα μυστικά των Γάλλων γυναικών για να γερνούν καλά» Η συγγραφέας του άρθρου, παραθέτει τα «μυστικά» αυτών των γυναικών, που ξεχωρίζουν για τη γοητεία και την ασφάλεια που εκπέμπουν". 

Γράφει λοιπόν:

Εάν υπάρχει κάποιο μυστικό για τη γήρανση, οι γυναίκες της Γαλλίας πρέπει να γνωρίζουν τι είναι. Τουλάχιστον αυτό σκεφτόμαστε όταν  βλέπουμε διάσημες Γαλλίδες  όπως η Catherine Deneuve, 76, Isabelle Huppert, 67, Juliette Binoche, 56 ή Vanessa Paradis, 47. Ή ακόμα και σε μια βόλτα στους δρόμους του Παρισιού είναι εύκολο να βρεις απλές ώριμες γυναίκες να περπατούν γεμάτες γοητεία, με στητό παράστημα και σταθερά βήματα.  Σε τελική ανάλυση, τι κάνουν για να περάσουν τα 45 τόσο όμορφα, κομψά εκπέμποντας εναν αιώνια σέξι αέρα;

Προφανώς κάνω μια γενίκευση, αλλά αυτή την εβδομάδα μίλησα για αυτόν τον τρόπο γήρανσης με γοητεία και δύναμη που έχουν οι Γαλλίδες, σε ζωντανή μετάδοση στο Instagram (@silviaruizmanga) και έλαβα πολλές συμβουλές από γυναίκες που έχουν ζήσει στο Παρίσι με κάποια «μυστικά» που ανακάλυψαν  εκεί.

 Η Catherine Deneuve ανέκαμψε από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το 2019, σε ηλικία 76 ετών

Μίλησα επίσης με έναν παλιό Γάλλο φίλο, τον Soizick Le Gueniu (έχουμε σπουδάσει μαζί για πάνω από 30 χρόνια και μόλις έφτασε τα 50, όπως και εγώ). Εργάζεται σε έναν μία μεγάλη εταιρεία Γαλλικών καλλυντικών και προσπάθησε να μου εξηγήσει, τελικά, "τι έχουν οι Γαλλίδες."


Φυσικό στιλ, αβίαστο 

Ο φίλος μου Soizick μου λέει ότι το σύνθημα των Γαλλίδων  γυναικών φαίνεται να είναι το όμορφο χωρίς κόπο, ξύπνημα. «Είναι μάταιο να περνάς περισσότερο χρόνο για να φροντίζεις την ομορφιά σου παρά το μυαλό σου» λέει. Ακόμα περισσότερο φαίνεται μάταιο όταν προσπαθείς να αποτρέψεις τα σημάδια του χρόνου που περνά.

Οι Γαλλίδες αγκαλιάζουν την ηλικία, και  προσπαθούν να πάρουν το καλύτερο από αυτήν. Επομένως, ό, τι κάνουν για να ντυθούν, να φροντίσουν το σώμα και το πρόσωπο είναι πάντα ελαφρύτερα, χωρίς τις υπερβολές που βλέπουμε εδώ στα χείλη και στα μάγουλα, για παράδειγμα. Ο πιο κλασικός ή βασικός τρόπος ντυσίματος σε οποιαδήποτε ηλικία εγγυάται επίσης νεανικότητα, ακόμη και στην ωριμότητα. Η ιδέα δεν είναι να προσπαθήσετε να φαίνεστε νεότερες, αλλά να είστε καλύτερες σε οποιαδήποτε ηλικία.

Η εμμονή με το βάρος

Isabelle Hpert, 67: σύμβολο της σύγχρονης Γαλλίδας


Η Soizick μου λέει ότι οι Γαλλίδες  όταν βάζουν ένα ή δύο κιλά στη ζυγαριά, κάνουν δίαιτα για να επιστρέψουν σε αυτό που ήταν. Επιπλέον, ακολουθούν μια λιγότερο περιοριστική διατροφή από ό, τι φανταζόμαστε, τρώνε λίγο από τα πάντα. Η γαλλική κουζίνα είναι γνωστή για το ότι έχει φρέσκο ​​φαγητό και σερβίρεται σε μικρές ποσότητες (σε αντίθεση με τα μεταποιημένα τρόφιμα και το γρήγορο φαγητό στην αμερικανική διατροφή, για παράδειγμα). Είναι το παλιό ρητό: όσοι τρώνε λίγο, τρώνε λίγο από τα πάντα.

Το περπάτημα και η κίνηση είναι τρόπος ζωής

Από πολύ μικρή ηλικία, οι Γαλλίδες περπατούν παντού. Ποδηλασία στην εργασία, πεζοπορία στα βουνά τα σαββατοκύριακα και κολύμπι είναι επίσης κοινές δραστηριότητες εκεί. Το στυλ maromba, το να πηγαίνετε στο γυμναστήριο, δεν είναι πολύ γαλλικό.

Διασκέδαση χωρίς όριο ηλικίας

Είναι μέρος του γαλλικού πολιτισμού να μην περιορίζεται στην ηλικία κάποιος για να απολαύσει τη ζωή και τον ελεύθερο χρόνο. Οι σχολές χορού, τα μπαρ και οι καφετέριες έχουν πάντα άτομα άνω των 45-50  ετών. Είναι σύνηθες να βλέπεις ηλικιωμένα ζευγάρια να απολαμβάνουν ένα μπουκάλι κρασί σε ένα μπιστρό στο Παρίσι.

Ο εορτασμός της ζωής ανά πάσα στιγμή μένει ζωντανός, σωστά; Η Soizick μου λέει επίσης ότι οι μεγαλύτερες γυναίκες αγαπούν να  πίνουν κρασί και να τρώνε μια μικρη  ποσότητα σοκολάτας. "Δεν πρόκειται να στερηθούμε από αυτά τα πράγματα επειδή μεγαλώνουμε, είναι μέρος της απόλαυσης της ζωής", λέει.

Η άσκηση πειθαρχίας είναι συνήθεια

Αυτό που πρέπει να σταματήσετε να τρώτε πριν χορτάσετε, να αναγκάσετε τον εαυτό σας να κάνετε κάποια σωματική δραστηριότητα ή ακόμα και να καθαρίσετε το μακιγιάζ σας πριν από τον ύπνο είναι πράγματα που οι Γαλλίδες καταλαβαίνουν ως συνήθειες και όχι ως βάρος.  Είναι μέρος της κουλτούρας τους να είναι αυστηρές με τον εαυτό τους.

Όντας σέξι 

Σε αντίθεση με τους Αμερικάνους και τους περισσότερους Ευρωπαίους, οι Γάλλοι δεν έχουν εμμονή με τη νεολαία. Εκεί δεν υποτίθεται ότι η ζωή τελειώνει μετά από 40-50, και πολύ λιγότερο η αγάπη. Αρκεί να παρατηρήσουμε πόσες γαλλικές ταινίες αναφέρονται σε  ώριμα ζευγάρια που ζουν ρομαντικά, και τα οποία στον αμερικανικό κινηματογράφο συμβαίνουν μόνο με νεότερους ηθοποιούς.


Η Vanessa Paradis, 47 ετών, είναι μια από τις γαλλικές διασημότητες

«Το να φοράς σχίσιμο, μίνι φούστα και να είσαι σέξι δεν είναι ασυνήθιστο για μια γαλλίδα άνω των 50 ετών, αλλά δεν προσπαθεί να φαίνεται νεότερη με αυτό, απλά να είναι ο εαυτός της και να είναι ελεύθερη να είναι οτιδήποτε θέλει», λέει η Soizick. Το μήνυμα που περνβάει είναι πως μπορούμε να είμαστε δυνατές και ελεύθερες χωρίς απαραίτητα να είμαστε νέες.

Πρώιμη περιποίηση του δέρματος και ήπιο botox

Η περιποίηση ομορφιάς στη Γαλλία πηγαίνει από τη μητέρα στην κόρη  Αρχίζουν την περιποίηση του δέρματος νωρίς, πολύ πριν φτάσουν οι πρώτες ρυτίδες. Και όλα όσα κάνουν είναι ελάχιστα (και πάντα  μοιάζουν ότι δεν έχουν κάνει τίποτα). Αυτό σημαίνει λοιπόν ότι δεν κανουν  botox και πληρωτικά, οι Γαλλίδες;  «Ναι, το κάνουν, αλλά ελαφρώς, και ποτέ δεν λένε ότι το έκαναν. Εδώ είναι κακό να μοιάζεις σαν να πολεμάς τη φύση σου, να θέλεις να μοιάζεις σαν να μην είσαι ο εαυτός σου », λέει η Soizick. Η ρουτίνα του δέρματος όμως περιλαμβάνει πάντα αντηλιακό με μεγάλη ενυδάτωση, γνωρίζουν τι χρησιμοποιούν για την περιποίηση τους, μαθαίνουν για τα δραστικά συστατικά των καλλυντικών και ξέρουν πώς να αγοράζουν λίγα αλλά καλά προϊόντα.

Στο μακιγιάζ, λένε "ναι" αλλά υποστηρίζουν ότι  "το λιγότερο είναι καλύτερο". Δεν υπάρχει «σοβάτισμα» στο πρόσωπο για να κρύψουν τις ατέλειες Οι βαριές βάσεις υψηλής κάλυψης και οι πούδρες φινιρίσματος τείνουν να τονίζουν ακόμη περισσότερο τις γραμμές και τους πόρους. Οι Γαλλίδες  είναι εξοικειωμένες με την πιο φυσική εμφάνιση στο δέρμα, με μικρή κάλυψη, ελαφριά ρουζ για να δώσουν έναν αέρα υγιή και στιλπνότητα στο στόμα και, το πολύ, λίγο πιο έντονα στα μάτια, με μολύβι και μάσκαρα και μια ελαφριά σκιά ματιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!