Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Γηροκομείο άνοιξε την αγκαλιά του σε ορφανά-Το κοινωνικό πείραμα που πέτυχε

 

Η ανάγκη για αγάπη και φροντίδα είναι κοινή για όλους!

Τα ορφανοτροφεία και τα γηροκομεία μπορεί να είναι δύο εντελώς ξεχωριστές δομές, που απευθύνονται σε δύο εκ διαμέτρου διαφορετικές ηλικιακές ομάδες που έχουν διαφορετικές ανάγκες, ωστόσο όπως προκύπτει από ένα κοινωνικό πείραμα που έγινε στον Καναδά, η ανάγκη για αγάπη και φροντίδα είναι κοινή για όλους.


Στο γηροκομείο Nightingale House εφαρμόστηκε μια εξαιρετική ιδέα, η οποία είχε σημαντικά αποτελέσματα. Οι υπεύθυνοι έφεραν σε επαφή ένα ορφανοτροφείο με τους ηλικιωμένους τρόφιμους και τους άφησαν για αρκετές ώρες με τα παιδιά. Οι δύο ομάδες περνούσαν πολύ χρόνο μαζί, βοηθώντας η μια την άλλη. Η βοήθεια ήταν αμοιβαία και κανείς πλέον δεν ένιωθε μόνος. Οι ηλικιωμένοι εκεί που ήταν «απαθείς» και «λυπημένοι» βρήκαν ξαφνικά χαρά και νόημα στη ζωή τους, ενώ τα παιδιά έγιναν αποδέκτες αγάπης και στήριξης.

Με αυτόν τον τρόπο και οι δύο ομάδες βρήκαν μια οικογένεια που δεν είχαν ακόμη κι αν βιολογικά δεν είναι.

Ειδικά στον Καναδά, κοινωνικά προγράμματα αυτού του τύπου, που διοργανώνονται μεταξύ ορφανοτροφείων και γηροκομείων γίνονται όλο και πιο τακτικά, όπως και στις ΗΠΑ.

Στο Σιάτλ, για παράδειγμα, από το 1991, στο γηροκομείο Providence Mount St. Vincent, οι ηλικιωμένοι επισκέπτονται ομάδες παιδιών που προέρχονται επίσης από τοπικά παιδικά και προσχολικά κέντρα, με εκπληκτικά αποτελέσματα.

Το μόνο που μένει είναι να ευχηθούμε για τη συνεχώς διευρυνόμενη εξάπλωση και χρήση προγραμμάτων όπως αυτό, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση της μοναξιάς τόσων πολλών ανθρώπων, ανεξάρτητα από την ηλικία τους.


πηγή:https://www.vradini.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!