Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Η μουσική και η διάθεση, είναι τελικά αλληλένδετα

 


Η μουσική και η διάθεση είναι στενά συνδεδεμένες - το να ακούμε ένα θλιβερό ή χαρούμενο τραγούδι στο ραδιόφωνο μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε πιο λυπημένες ή χαρούμενες. Ωστόσο, τέτοιες αλλαγές στη διάθεση δεν επηρεάζουν μόνο το πώς αισθανόμαστε, αλλά αλλάζουν επίσης την αντίληψή μας. Για παράδειγμα, θα βλέπουμε απέναντί μας χαρούμενα πρόσωπα, εάν νοιώθουμε χαρούμενες εμείς.

Οι ερευνητές Jolij και Meurs έκαναν τις σχετικές έρευνες επάνω σε αυτό το θέμα και ανακάλυψαν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα ευρήματα. Λένε λοιπόν: 

 "Ο εγκέφαλός μας  συγκρίνει συνεχώς τις πληροφορίες που έρχονται μέσα από τα μάτια μας και τα αυτιά μας, με αυτό που περιμένει με βάση τα όσα γνωρίζουμε για τον κόσμο. Το τελικό αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας σύγκρισης είναι αυτό που τελικά βιώνουμε ως πραγματικότητα. Τα ερευνητικά μας αποτελέσματα δείχνουν ότι ο εγκέφαλος συσσωρεύει προσδοκίες όχι μόνο βάσει της εμπειρίας αλλά και της διάθεσής σας. Αρα ότι επηρεάζει αυτήν, θετικό ή αρνητικό, επηρεάζει και την πραγματικότητά μας"




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!