Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021

10 συμβουλές για να μεγαλώνουμε όμορφα!

 










Η γήρανση είναι αναπόφευκτη, αλλά είναι επίσης ένα ένδοξο πράγμα, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να γεράσεις όμορφα. Έχετε κάνει τη δουλειά, έχετε μάθει πολλά από τα μαθήματα της ζωής, και τώρα μπορείτε να καθίσετε και να απολαύσετε τη ζωή χωρίς όλο αυτό το νεανικό άγχος και αβεβαιότητα. 

Όλοι θέλουμε να δείχνουμε όμορφες και μάλλον έχουμε διαβάσει για συμβουλές ομορφιάς, όπως η χρήση περισσότερου ελαιόλαδου για βελτιωμένη περιποίηση του δέρματος, η αλλαγή των προϊόντων μακιγιάζ μας, η κατανάλωση περισσότερου πράσινου τσαγιού για υγεία και πολύ χλιαρό νερό για όμορφο δέρμα, αλλά στην πραγματικότητα εργασία? Σε αυτό το άρθρο, εμβαθύνουμε σε απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να φαίνεστε και, κατά συνέπεια, να νιώθετε υπέροχα. Λοιπόν, γιατί να μην γερνάτε με χάρη και όμορφα και ίσως να αποκτήσετε ξανά αυτή τη φυσική λάμψη;

1. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ

Ενώ ο ήλιος μας τρέφει με βιταμίνη D, έχει επίσης επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες που μπορεί να οδηγήσουν σε καρκίνο του δέρματος. Ορισμένοι δερματολόγοι λένε ότι το 90 τοις εκατό των μαύρων κηλίδων, των ρυτίδων και της χαλάρωσης είναι αποτέλεσμα της έκθεσης στον ήλιο.

Αυτό συμβαίνει γιατί καθώς μεγαλώνουμε η δομική ίνα του δέρματος που είναι γνωστή ως κολλαγόνο αρχίζει να εκφυλίζεται. Η έκθεση στον ήλιο επιταχύνει αυτόν τον εκφυλισμό.

Ως εκ τούτου, καλό είναι σε μια ζεστή μέρα να φροντίζετε να εφαρμόζετε γενναιόδωρα αντηλιακό. Πριν βγείτε έξω, φορέστε γυαλιά ηλίου και καπέλο για να προστατεύσετε το δέρμα σας.

Η τακτική ενυδάτωση θα κάνει θαύματα στην απαλότητα και την ελαστικότητα της επιδερμίδας σας. Το αφήνει προστατευμένο από τις ρυτίδες και τις ουλές και το διατηρεί απαλό και αγγίσιμο.

Σε πολλές περιπτώσεις, ξεχνάμε να προσέχουμε τα χέρια και να εστιάζουμε αποκλειστικά στο πρόσωπο, κάτι που οδηγεί σε ορατά σημάδια γήρανσης στα χέρια. Για να το αποφύγετε, εφαρμόστε μια γενναιόδωρη ποσότητα αντηλιακού το πρωί και μια κρέμα χεριών που έχει ρετινοειδή στο τέλος της ημέρας.

2. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΟΥΜΕ ΡΕΤΙΝΟΕΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΡΥΤΙΔΩΝ

Η ρετινόλη είναι παράγωγο της βιταμίνης Α. Οι περισσότεροι δερματολόγοι τη συνιστούν λόγω της αντιγηραντικής της δράσης. Αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου που αποτρέπει τις λεπτές γραμμές. Είναι επίσης υπεύθυνο για την ανάπτυξη νέων αιμοφόρων αγγείων που οδηγούν σε ένα υγιές ροδαλό δέρμα.

3. ΑΣΚΗΘΟΥΜΑΣΤΕ ΤΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Τα οφέλη της άσκησης είναι εκτεταμένα. Ανάμεσά τους είναι οι ορμόνες για την καλή αίσθηση που παράγονται όταν ασκούμαστε: οι ενδορφίνες. Αυτά μας κάνουν πιο χαρούμενους και βελτιώνουν τα επίπεδα ενέργειάς μας.

Η άσκηση είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να χτίσετε μυς. Όσο μεγαλώνουμε, τόσο περισσότερους μυς χάνουμε. αυτό είναι αποτέλεσμα εκφυλισμού. Ωστόσο, μπορούμε να το διορθώσουμε αυτό μέσω της προπόνησης με αντίσταση που αυξάνει τη μάζα και τη δύναμη.

Η παραμονή ενεργή δεν χρειάζεται να περιλαμβάνει το γυμναστήριο. Μπορείτε να πάτε μια βόλτα ή να πάρετε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ, να παίξετε με τα παιδιά ή τα εγγόνια σας ή ακόμα και να παρακολουθήσετε συνεδρίες γιόγκα. Αυτές οι δραστηριότητες κρατούν τον καρδιακό σας ρυθμό ψηλά και σας κάνουν να φαίνεστε νέοι και να νιώθετε υγιείς.

Η άσκηση είναι επίσης εξαιρετική για το δέρμα επειδή αυξάνει τη ροή του αίματος στα κύτταρα, συμπεριλαμβανομένων των κυττάρων του δέρματος, και ως εκ τούτου τα θρέφει. Ταυτόχρονα, η ροή του αίματος απομακρύνει τα απόβλητα από τα κύτταρα. Αυτή η διαδικασία, επομένως, καθαρίζει το δέρμα.

Η άσκηση βοηθά να ισιώσετε τη στάση σας αναστρέφοντας την οστική απώλεια που συμβαίνει καθώς γερνάμε. Η προπόνηση με βάρη και η άσκηση με αντίσταση σας βοηθούν να αναπτύξετε μια δυνατή πλάτη και ώμους.

Αυτή η απώλεια οστικής μάζας αρχίζει να εμφανίζεται μετά την ηλικία των 40 ετών. Όταν οι ώμοι σας είναι σκυμμένοι και το κεφάλι σας κάτω, οι άνθρωποι ερμηνεύουν αυτό ότι σημαίνει ότι είστε δυστυχισμένοι. Μια καλή, δυνατή στάση, από την άλλη πλευρά, θεωρείται σίγουρη, ανοιχτή και ενεργητική.

Επίσης, η  βιταμίνη D παίζει ρόλο στη ρύθμιση του γηρασμένου ιστού, με το δέρμα να είναι ένα από αυτά.

4. ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ

Η διατροφή παίζει τεράστιο ρόλο στην εμφάνιση, την υγεία και τη διάθεσή μας. Είναι σημαντικό να προσέχουμε αυτό το κομμάτι της ζωής μας. Μια διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, άπαχη πρωτεΐνη, δημητριακά ολικής αλέσεως και χαμηλή σε ζάχαρη συνιστάται ιδιαίτερα.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με μια δίαιτα που είναι πλούσια σε λιπαρά τρόφιμα και επεξεργασμένα σάκχαρα, που θα σας αφήσουν να νιώθετε λήθαργο και θα επιταχύνουν τη γήρανση. Τα λαχανικά και τα φρούτα περιέχουν αντιοξειδωτικά που αντιστρέφουν τα σημάδια της γήρανσης.

Συμπεριλαμβανομένων των καλών λιπαρών, όπως τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται σε τροφές όπως τα καρύδια, ο σολομός και ο τόνος είναι εξαιρετικά για την προστασία του δέρματός σας και για να σας κάνουν να φαίνεστε νεότεροι.

Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε για την οστική απώλεια, η λήψη μιας ορισμένης συνταγογραφούμενης ποσότητας βιταμίνης D και ασβεστίου καθημερινά για μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες βοηθά στη μείωση του ρυθμού απώλειας οστού σχεδόν στο μισό. Αυτό, επομένως, ενισχύει και ισιώνει τη στάση σας.

5. ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ

Σύμφωνα με έκθεση της Mayo Clinic, το κάπνισμα επιταχύνει σημαντικά τη διαδικασία γήρανσης. Οι χημικές ουσίες που εγχύονται στα τσιγάρα είναι επίσης γνωστό ότι βλάπτουν τις ίνες του δέρματος, το κολλαγόνο και μειώνουν την ελαστικότητα του δέρματος. Καλό είναι λοιπόν να αποφεύγετε το κάπνισμα τσιγάρων

6. ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ

Σύμφωνα με μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Yale , οι άνθρωποι που έβλεπαν θετικά τη γήρανση έζησαν 7,5 χρόνια περισσότερο από εκείνους που την προσέγγισαν με αρνητική στάση.

Για να το επαναλάβουμε αυτό, σύμφωνα με την Εφημερίδα της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης, οι ηλικιωμένοι που έβλεπαν θετικά τη γήρανση (σοφία και γενική ικανοποίηση) έχουν 40% περισσότερες πιθανότητες να αναρρώσουν από μια αναπηρία από εκείνους που τη βλέπουν ως συνώνυμο της ανικανότητας. Όσο πιο πολύ αγκαλιάζετε το γερνώντας και εκτιμάτε τις θετικές του πτυχές τόσο πιο ευτυχισμένοι είστε και τόσο νεότεροι φαίνεστε

7. ΑΝΑΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΥΛ ΜΑΣ

Μερικές φορές, είναι δύσκολο να εγκαταλείψετε ένα στυλ μαλλιών ή ντυσίματος που πάντα λειτουργούσε για εσάς, καθώς αισθάνεστε άνετα και οικεία, αλλά η δοκιμή νέων στυλ μπορεί να σας εκπλήξει και να σας κάνει να νιώσετε νεότεροι. Σε μια μελέτη που διεξήχθη το 2010, οι γυναίκες που έκοβαν ή έβαφαν τα μαλλιά τους νόμιζαν ότι φαίνονταν νεότερες και είχαν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση.

Όσον αφορά το χρώμα των μαλλιών, μερικοί άνθρωποι προτιμούν το χρώμα ενώ άλλοι αγκαλιάζουν το γκρι τους. Τα γκρίζα μαλλιά σας μπορούν να φαίνονται εκλεπτυσμένα μόνο με το σωστό κούρεμα και ακριβώς το σωστό κομμωτήριο για να τα εκτελέσει. Τα σκούρα μαλλιά κάνουν τα χαρακτηριστικά σας να φαίνονται έντονα ενώ ένα πιο ανοιχτό ξανθό χρώμα μαλακώνει την εμφάνισή σας.

Οι ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν κατά την εμμηνόπαυση μπορεί να κάνουν τα μαλλιά σας να γίνουν λεπτά και εύθραυστα. Ωστόσο, ο χρωματισμός του μπορεί να γίνει χύμα. Αυτό συμβαίνει επειδή το υπεροξείδιο του υδρογόνου στους λευκαντικούς παράγοντες προκαλεί το πρήξιμο του στελέχους της τρίχας, κάνοντάς το να φαίνεται πιο χοντρό.

8. ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ ΜΑΣ

Με τον καιρό τα δόντια μας αποχρωματίζονται λόγω λεκέδων από κρασί, καφέ, τσάι ή κάπνισμα. Μια επίσκεψη στον οδοντίατρό σας θα κάνει τα δόντια σας πιο λευκά και υπέροχα σε ελάχιστο χρόνο. Εκτός από αισθητικούς λόγους, μπορεί να εμφανιστούν και άλλα θέματα που σχετίζονται με την ηλικία, όπως η φυσική ύφεση των ούλων που κάνει τα δόντια να φαίνονται μακρύτερα.

Για το λόγο αυτό, καλό είναι να πηγαίνετε για οδοντιατρικό έλεγχο δύο φορές το χρόνο. Συνιστάται επίσης να βουρτσίζετε τακτικά και να χρησιμοποιείτε νήμα. Η κατανάλωση γάλακτος και η λήψη συμπληρωμάτων ασβεστίου είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να διατηρήσετε τα δόντια σας.

9. ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΑΡΚΕΤΑ

Στον κόσμο των υψηλών ρυθμών που ζούμε, η αξία του ύπνου παραβλέπεται. Η ανάγκη για ύπνο μειώνεται από ένα άλλο φλιτζάνι καφέ.  Ο κακός ύπνος όχι μόνο θα δείξει ορατά σημάδια γήρανσης στο πρόσωπό σας, αλλά θα σας κάνει επίσης να αντιλαμβάνεστε τον εαυτό σας ως λιγότερο ελκυστικό.

Αυτό προκύπτει από μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2015 στο περιοδικό Clinical and Experimental Dermatology. Σύμφωνα με το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου, ο χρόνος που περνάτε στον ύπνο πρέπει να είναι 9 ώρες κάθε βράδυ.

Σε σύγκριση με εκείνους που κοιμόντουσαν λιγότερο από 5 ώρες. Οι γυναίκες που κοιμόντουσαν 7-9 ώρες είχαν δέρμα που αναπήδησε καλύτερα από την έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες.

Αυτό δείχνει ότι όσες περισσότερες ώρες κοιμάστε τόσο περισσότερο χρόνο έχει το δέρμα σας να ανακάμψει από τις αρνητικές επιπτώσεις του ήλιου, ως εκ τούτου καθυστερεί τη διαδικασία γήρανσης. Αποδεικνύεται ότι ο όρος ύπνος ομορφιάς δεν είναι μια μυθική έννοια τελικά.

Ενώ κοιμάστε, το σώμα σας θα απελευθερώσει μια ορμόνη που βοηθά στην ανάπτυξη, η οποία με τη σειρά της αποκαθιστά το κολλαγόνο και την ελαστίνη, τα οποία είναι τα κύρια συστατικά των βασικών δομικών στοιχείων του νεανικού, λαμπερού δέρματος.

Σύμφωνα με τον James Maas, Ph.D., καθηγητή ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Cornell και συγγραφέα του «Power Sleep» , τα αποτελέσματα της στέρησης ύπνου έχουν φανεί ότι είναι τα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης και γλυκόζης που με τη σειρά τους οδηγούν σε υπέρταση και διαβήτη τύπου II που επιταχύνει τη γήρανση.

Συνιστά 7,5 έως 8,5 ώρες ύπνου. «Τα κύτταρα του δέρματος αναστρέφονται πιο γρήγορα όταν κοιμάστε», λέει η Jeanine Downie, MD, διευθύντρια Image Dermatology στο Montclair, New Jersey, και συν-συγγραφέας του Beautiful Skin of Color.

«Αν δεν κοιμάστε αρκετά, το δέρμα σας δεν θα ανανεωθεί και θα αρχίσει να φαίνεται θαμπό—ειδικά όσο μεγαλώνετε, όταν ο κυτταρικός κύκλος επιβραδύνεται». Η θερμοκρασία του δέρματος αυξάνεται επίσης όταν κοιμάστε, επιτρέποντας στις τοπικές θεραπείες να διεισδύουν στο δέρμα πιο αποτελεσματικά από ό,τι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

10. ΠΙΝΟΥΜΕ ΑΦΘΟΝΟ ΝΕΡΟ

«Το νερό είναι ζωή» είναι μια ευρέως χρησιμοποιούμενη φράση που συμβαίνει να είναι πολύ ακριβής. Το νερό είναι ο τρόπος για να δείχνετε και να νιώθετε νεανική. Η καθημερινή κατανάλωση άφθονο νερό θρέφει το δέρμα διατηρώντας το υγρό και τα νύχια και τα μαλλιά σας φαίνονται υγιή και απαλά. Εκτός από το ποτό, μπορείτε να ψεκάζετε τα μαλλιά σας με λίγο νερό καθημερινά για να τα διατηρήσετε υγιή και ενυδατωμένα.

Επιπλέον, το νερό βοηθά επίσης στην ομαλή πέψη. Όταν συνδυάζεται με αφεψήματα από βότανα, βοηθά στην αποβολή των τοξινών από το σώμα, αφήνοντάς σας να νιώθετε αναζωογονημένοι. Όταν δεν λαμβάνετε αρκετό νερό, το δέρμα σας γίνεται ξεφλουδισμένο και ξηρό, οδηγώντας σε πρόωρη γήρανση.

πηγή:https://aging.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!