Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Ασε τα λουλούδια μέσα σου ν' ανθίσουν





Άσε τα λουλούδια μέσα σου ν’ανθίσουν. Μην περιμένεις την κατάλληλη στιγμή, μην περιμένεις τίποτα. Ούτε η ζωή περιμένει κανένα. Ούτε εσένα, ούτε εμένα, ούτε κανένα. Γι’αυτό λοιπόν άρπαξε τη ζωή και κάνε την όπως ακριβώς θέλεις εσύ.


Να φροντίζεις διπλάσια το μέσα σου από το έξω σου. Να καλλιεργείς τη ψυχή σου και να θέλεις να γίνεσαι κάθε μέρα καλύτερος. Η εξωτερική εμφάνιση, κάποτε θα αλλοιωθεί. Η ψυχή σου όμως, είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να μείνει ανέγγιχτο.


Μ’αρέσει να πιστεύω πως σ’αυτό το σύμπαν, ελκύονται οι όμοιες ψυχές. Οι όμορφες ψυχές συναντιούνται και δημιουργούν υπέροχα πράγματα. Δημιουργούν φιλίες κι αγάπες, που μένουν για πάντα χαραγμένες κάπου.


Μην σταματάς να τρέφεις την ψυχούλα σου με όμορφα πράγματα. Να διαβάζεις πού και πού κανένα ποίημα, να ακούς όμορφα βαθυστόχαστα τραγούδια. Να κοιτάς πόσο απέραντος είναι ο ουρανός και η θάλασσα και να αφήνεσαι στην μαγεία τους.


Κι όταν βρίσκεις ψυχές που μοιάζουν με τη δική σου, μην τις αφήνεις εύκολα να φεύγουν. Να τις αγαπάς με όλη τη δύναμή σου. Ότι δίνουμε, επιστρέφει πίσω σ’εμάς, πάντα.


Μην αμφισβητείς τη δύναμη του σύμπαντος, τη δύναμη που υπάρχει μέσα στον καθένα από μας. Και μην μεμψιμοιρείς, η ζωή θέλει κουράγιο. Η ζωή θέλει αγάπη και χαμόγελο.


Δεν χωράνε στην καρδιά σου το μίσος και η κακία. Να το θυμάσαι καλά! Ότι δεν σ’αρέσει, άστο να φύγει. Μην το κρατάς, μην το σκέφτεσαι,μην το πολεμάς. Η ψυχή μας θέλει ηρεμία.


Χρειάζεται ηρεμία για να αγαπήσει, για να εξελιχθεί, για να νιώσει αληθινά. Να έχεις υπομονή με το καθετί. Όλα παίρνουν το δρόμο τους και πίστεψε με, εσύ τα οδηγείς. Έχεις την επιλογή να διαλέξεις, να φτιάξεις μονοπάτια, να περπατήσεις ή να τρέξεις.


Γι’αυτό σου λέω, φρόντισε τη ψυχή σου. Είναι ότι πιο πολύτιμο και όμορφο έχεις, είναι αυτό που σε κάνει άνθρωπο. Και είναι μεγάλη κουβέντα να λέγεσαι άνθρωπος…

Ελένη Σάββα

Από: http://loveletters.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!