Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε: Δέκα σελίδες και οργανισμοί με ανθρωπιστικό έργο στη χώρα.





Mια από τις πιο μαύρες σελίδες στην παγκόσμια ιστορία ξεκίνησε να γράφεται εχθές μετά την στρατιωτική εισβολή που διέταξε ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν στην Ουκρανία. Εκατοντάδες είναι οι άνθρωποι που εγκαταλείπουν τα σπίτια και τον τόπο τους σε μια προσπάθεια να σωθούν από τους βομβαρδισμούς. Την ίδια ώρα πολλοί περισσότεροι μένουν πίσω προσπαθώντας να προφυλαχτούν και να βοηθήσουν όπως μπορούν ο ένας τον άλλον. Το video με τα νεογέννητα που μεταφέρονται από μαιευτήριο σε αυτοσχέδιο καταφύγιο κάνει τον γύρο του κόσμου και συγκλονίζει.

Από εχθές ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης έχει ξεσπάσει στα social media με το #helpukraine να γίνεται no1 trend μέσα σε ελάχιστες ώρες. Παράλληλα, διάσημοι καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο καταδικάζουν την επίθεση στην ευρωπαϊκή χώρα, ενώ ακόμα και Ρώσοι πολίτες διαμαρτύρονται για την απόφαση του προέδρου τους. Μάλιστα, η διευθύντρια του κρατικού θεάτρου της Μόσχας παραιτήθηκε εις ένδειξη διαμαρτυρίας. 

Οικογένεια εγκαταλείπει το σπίτι της: Περπατούν προς τα σύνορα με την ΟυγγαρίαPhoto by Janos Kummer/Getty Images

Οι εικόνες που μας έρχονται από τις πόλεις που βομβαρδίζονται ασταμάτητα από το ξημέρωμα της 24ης Φεβρουαρίου, προκαλούν πόνο, οργή και θλίψη. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε για να σταματήσουμε αυτό που συμβαίνει. Ακόμα, όμως, κι όταν νιώθουμε ανήμποροι, υπάρχουν τρόποι για να προσφέρουμε τη βοήθειά μας.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε οργανισμούς και διευθύνσεις τις οποίες μπορείτε να ενισχύσετε με δωρεές:

Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού

Οι ομάδες του Ερυθρού Σταυρού βρίσκονται στις επάλξεις για να βοηθήσουν όσους παραμείνουν στην Ουκρανία να χτίσουν ξανά τις ζωές τους. 

Γιατροί χωρίς σύνορα

Σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και οργανισμούς παρέχουν ιατρική και υγειονομική περίθαλψη στους πληγέντες. Περισσότερα εδώ.

UNICEF

Στηρίζει οικογένειες που βρέθηκαν στο μέσο της σύγκρουσης στους τομείς της υγείας, της διατροφής, της πρόληψης του HIV, της εκπαίδευσης, της πρόσβασης σε ασφαλές πόσιμο νερό, της υγιεινής και της προστασίας. 

Save the Children

Προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια σε παιδιά και τις οικογένειές τους, κάλυψη βασικών αναγκών (τροφή, φάρμακα) και δρα για την ασφαλή πρόσβαση των παιδιών στην εκπαίδευση. 

Voices of Children

Στηρίζει ψυχολογικά τα παιδιά ώστε να ξεπεράσουν το τραύμα του πολέμου.

Sunflower of Peace

Με σήμα το εθνικό λουλούδι της Ουκρανίας, τον ηλίανθο, ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός συγκεντρώνει προς το παρών χρήματα για να ενισχύσει το έργο των ιατρών και των νοσηλευτών στην πρώτη γραμμή. 

Nova Ukraine

Προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια και έχει ανάγκη από παιδικά ρούχα και παπούτσια. Έχει έδρα στις ΗΠΑ και συνεργάζεται με οργανισμούς στην Ουκρανία, αλλά μπορείτε να συνεισφέρετε και μέσω paypal. 

CARE

Διεθνής οργανισμός που μάχεται ενάντια στη φτώχεια. Συγκεντρώνει χρήματα για άμεση βοήθεια στον ουκρανικό λαό και στόχος είναι να βοηθήσει τουλάχιστον 4 εκατομμύρια Ουκρανούς με φαγητό, ρουχισμό, πόσιμο νερό, ιατροφαρμακευτική και ψυχολογική περίθαλψη. Περισσότερα εδώ.

United Help Ukraine 

Ανθρωπιστική και ιατρική βοήθεια προσφέρει και προς το παρόν συγκεντρώνει χρήματα για να στηρίξει όσους βρίσκονται στις περιοχές που επλήγησαν από βομβαρδισμούς. 

The Kyiv Independent

Σελίδα που δημιούργησε ο βρετανικός Independent για τη στήριξη της ανεξάρτητης ενημέρωσης και της λειτουργίας του Τύπου. 

από: https://www.marieclaire.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!