Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Tips ομορφιάς για γυναίκες στην εμμηνόπαυση




Η εμμηνόπαυση είναι μια παράξενη φάση για πολλές γυναίκες, κι αυτό εκφράζεται με πολλούς τρόπους στο δέρμα σας. Πώς θα το αντιμετωπίσετε.

Οι γυναίκες βιώνουν πολλές αλλαγές στο σώμα και την υγεία τους καθώς πλησιάζουν την εμμηνόπαυση. Ενώ οι συνηθισμένες (και λίγο-πολύ αναμενόμενες) αλλαγές όπως οι εξάψεις, τα προβλήματα ύπνου, η αύξηση βάρους και οι πιθανές αλλαγές στην διάθεση γίνονται οι κύριες αιτίες ανησυχίας, πολλές γυναίκες παραμελούν το δέρμα τους, το οποίο μπορεί να γεράσει με μεγαλύτερη ταχύτητα μετά την εμμηνόπαυση. Μπορεί ξαφνικά να αρχίσετε να φαίνεστε πιο ηλικιωμένες από ό,τι είστε αλλά και νιώθετε.

Οι ορμονικές αλλαγές στο σώμα σας μπορούν να κάνουν το δέρμα σας να αντιδράσει διαφορετικά, κάτι που μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με τη σωστή φροντίδα του δέρματος.

Οι ορμόνες των οιστρογόνων και της τεστοστερόνης παρουσιάζουν διακυμάνσεις στο σώμα καθώς μια γυναίκα μεταβαίνει στην φάση της εμμηνόπαυσης. Αυτό επηρεάζει την παραγωγή σμήγματος και κολλαγόνου, που με την σειρά του επηρεάζει τη δομή και την υγεία του δέρματός σας. Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους που εμφανίζονται ρυτίδες, λεπτές γραμμές, χαλάρωση του δέρματος και μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια. Ωστόσο, όσο νωρίτερα ξεκινάτε να φροντίζετε το δέρμα σας, τόσο λιγότερη ζημιά υφίσταται όσο μεγαλώνετε.

Πώς να διατηρήσετε τη λάμψη σας κατά την εμμηνόπαυση

Προσέξτε τη διατροφή σας

Περιττό να πούμε ότι η διατροφή παίζει τεράστιο ρόλο στη φροντίδα του δέρματος. Ό,τι τρώτε, αντανακλάται στο δέρμα σας. Για να διατηρήσετε τη λάμψη στο πρόσωπό σας, ξεκινήστε να τρώτε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά. Αυτό περιλαμβάνει τόσο τα φρούτα όσο και τα λαχανικά που είναι πλούσια σε βιταμίνη C. Επιλέξτε πολύχρωμα τρόφιμα καθώς είναι θρεπτικά και εξαιρετικά για το δέρμα, και τα διαφορετικά τους χρώματα σημαίνουν και διαφορετικά είδη αντιοξειδωτικών.

Αυξήστε την ενυδάτωση

Δεδομένου ότι το σώμα μας αποτελείται από 70% νερό, πρέπει να πίνουμε όσο περισσότερο νερό μπορούμε. Η ενυδάτωση είναι το κλειδί για απαλό και ελαστικό δέρμα. Εάν καταναλώνετε πολύ νερό είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσετε δερματικά προβλήματα όπως ξηροδερμία, κηλίδες ή θαμπάδα. Επιπλέον, εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα με βάση το νερό για να αντιμετωπίσετε το νερό που χάνετε μέσα στην ημέρα.

Προστατευτείτε από τον ήλιο

Οι ακτίνες UV προκαλούν βλάβες στο δέρμα που μπορεί να επιδεινωθούν με την ηλικία. Κατά την εμμηνόπαυση, τα ορμονικά σας επίπεδα κυμαίνονται και έτσι το δέρμα σας είναι πολύ πιο ευαίσθητο στις βλάβες από τον ήλιο. Χρησιμοποιήστε ένα καλό αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας και εφαρμόστε το τακτικά μέσα στην ημέρα για να προστατεύσετε το δέρμα σας από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Μειώστε το στρες

Τα επίπεδα στρες έχουν πολλούς λόγους να ανεβαίνουν με την ηλικία, αλλά δεν πρέπει να μην αντιδράτε στο περιττό άγχος - όχι μόνο για την επιδερμίδα σας, αλλά και γενικότερα για την υγεία σας. Στα δερματολογικά, πάντως, το άγχος είναι κακό για το δέρμα και μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα, κνησμό και ξεφλούδισμα, αλλά και να συμβάλει στην εμφάνιση αυτοάνοσων παθήσεων όπως η ψωρίαση. Διαχειριστείτε το άγχος σας με χόμπι, γυμναστική και - αν χρειάζεστε - ψυχοθεραπεία.

πηγή: https://www.iatronet.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!