Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

Πώς θα αντιμετωπίσουμε την αϋπνία: Τι έχει αποτέλεσμα για την Brooke Shields «Παλιά κοιμόμουν καλά. Όχι πια».

 

Ηαϋπνία τείνει να εξελιχθεί σε αληθινή επιδημία. Μάλιστα σύμφωνα με στατιστικές που παραθέτει η Brooke Shields στην πλατφόρμα της «Beginning is Now» (παρακολουθήστε την εδώ να μιλάει για το νέο της πρότζεκτ στο 4ο Marie Claire Power Trip), που εστιάζει σε θέματα ευεξίας των γυναικών άνω των σαράντα ετών, οι γυναίκες διατρέχουμε 40% υψηλότερο κίνδυνο από τους άντρες να υποφέρουμε, κάποια στιγμή στη ζωή μας, από αϋπνία.

Για του λόγου το αληθές, η ίδια μοιράζεται την προσωπική της εμπειρία και παρουσιάζει τις λύσεις που έχουν αποτέλεσμα στην ίδια, τουλάχιστον κάποιες φορές, αν όχι πάντα:

«Κάποτε κοιμόμουν καλά, πλέον όχι. Στριφογυρίζω, κάποιες φορές αποκοιμιέμαι και μετά από δύο-τρεις ώρες ξυπνάω και προσπαθώ να μην έχω το κινητό μου δίπλα στο κρεβάτι. Προσπαθώ να το έχω μακριά. Προσπαθώ να αντισταθώ στην παρόρμηση να το τσεκάρω να δω αν έχω απαντήσει σε ένα mail ή αν έχω κλειδώσει την πόρτα – κάτι που δεν έκανα χτες το βράδυ.

»Αλλά σκέφτομαι διαρκώς: Έστειλα εκείνο το mail; Υπέγραψα εκείνο το χαρτί; Απάντησα σε εκείνο το μήνυμα από το σχολείο; Τηλεφώνησα σε εκείνον που μου είχε τηλεφωνήσει; Οι σκέψεις μου αρχίζουν να καλπάζουν στη μέση της νύχτας και κάποιες φορές ξυπνάω στις τρεις το πρωί και μετά, μέχρι τις πεντέμιση – έξι, νιώθω εξαντλημένη. Δεν έχω αληθινές απαντήσεις γι’ αυτό.

Τηλεφώνησα σε εκείνον που μου είχε τηλεφωνήσει; Οι σκέψεις μου αρχίζουν να καλπάζουν στη μέση της νύχτας και κάποιες φορές ξυπνάω στις τρεις το πρωί και μετά, μέχρι τις πεντέμιση – έξι, νιώθω εξαντλημένη.

»Κάποιες φορές, αν κάνω μπάνιο προτού πέσω για ύπνο ή αν κάνω μια ωραία συζήτηση με κάποια καλή φίλη ή αν παρακολουθήσω κάτι που δεν με στρεσάρει μπορεί να πέσω για ύπνο πιο ήρεμη. Το ζήτημα όμως είναι να παραμείνω κοιμισμένη».


πηγή:  https://www.marieclaire.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!