Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Μαρμελάδα καρπούζι



Πολλοί είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν ότι η  φλούδα του καρπουζιούείναι πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, ένζυμα και χλωροφύλλη. Και επίσης, ότι γίνεται μια ωραιότατη μαρμελάδα, από όπου μπορούμε να πάρουμε όλα αυτά τα ωφέλιμα στοιχεία.
Για να είμαι ειλικρινής είμουν επιφυλακτική στην ιδέα, αλλά επειδή το καλοκαίρι τρώμε ένα μποστάνι καρπούζια ο καθένας μας εδώ στο σπίτι, και οι φλούδες περρισεύουν, ε,την δοκίμασα. Λοιπόν,είναι εξαιρετική μαρμελάδα και γίνεται  πανεύκολα και γλυκό!
Υλικά
  • 1 κιλό με τα υγρά του τριμμένη φλούδα με λίγη σάρκα καρπούζι
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. νερό
  • 1 βανίλια
  • 2 κουταλιές σούπας σιρόπι γρεναδίνη (πιστέψτε με η γραναδίνη κάνει την διάφορα, όταν κρυώσει δίνει υπέροχο άρωμα, χρώμα και γεύση)
  • χυμό από ½ λεμόνι


    1) Καθαρίζουμε και τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη την φλούδα καρπουζιού

    2) Το βάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό και βράζουμε στο δυνατό για 20' και ξαφρίζουμε κατά διαστήματα  

    3) Προθέτουμε την ζάχαρη, βανίλια, λεμόνι και την grenadine και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10’ περίπου ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου να δέσει, το ποσό δεμένη την θέλετε εξαρτάται από τα γούστα σας. (Μην ξεχνάτε ότι όσο πιο δεμένη, τόσο πιο σφιχτή γίνεται όταν κρυώσει, και εμείς θέλουμε να απλώνεται).

    4) Αφήνετε να κρυώσει. 

    5) Αδειάζετε σε αποστειρωμένο βάζο και διατηρείτε στο ψυγείο
    Λίγα μυστικά ακόμα:
    Εκτός από ένα γεμάτο βιταμίνες αλλά και θερμίδες πρωινό με φρυγανιές και βούτυρο μπορείτε να το συνοδέψετε και σαν επιδόρπιο με γιαούρτι. Εξίσου υπέροχο!!!
    Καρπούζι μαρμελάδα η γλυκό του κουταλιού;;; Με τα ίδια υλικά μπορείτε να κόψετε σε λωρίδες λεπτές την φλούδα και να σας γίνει ένα υπέροχο γλυκό κουταλιού.
    πηγή:https://www.sintagespareas.gr/

                   

    On Pinterest!

    On Instagram!