Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

6 τροφες για τις καπνιστριες


Η νικοτίνη είναι μία από τις πιο ισχυρές ουσίες στα τσιγάρα από την οποία παθαίνουν εξάρτηση εκατομμύρια άνθρωποι. Παρακάτω σας δίνουμε μερικές συμβουλές για το πώς να απαλλάξετε τον οργανισμό σας από τη νικοτίνη, έτσι ώστε να σταματήσετε εντελώς το κάπνισμα και τις βλάβες που προκαλεί στην καρδιά, τους πνεύμονες και το συκώτι.
Το κάπνισμα είναι βλαβερό για την υγεία. Όλοι το γνωρίζουμε, αλλά για κάποιους είναι αρκετά δύσκολο να διακόψουν αυτή τη συνήθεια. Η νικοτίνη προκαλεί ταχεία αύξηση της πίεσης του αίματος και σοβαρές βλάβες στους πνεύμονες. Επιπλέον, ακόμη και αν σταματήσετε το κάπνισμα, η επίδραση της νικοτίνης διαρκεί για χρόνια.

Μπρόκολο
– Περιέχει υψηλά επίπεδα βιταμινών Β5 και C.
-Αναπληρώστε τη βιταμίνη C τρώγοντας μπρόκολο και διατηρήστε τον μεταβολισμό σας σε υψηλά επίπεδα.
-Το μπρόκολο περιέχει μια ουσία που προστατεύει τους πνεύμονες από τις βλάβες λόγω τοξινών.
Χυμός καρότου
Αν καπνίζετε, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κάθε φορά που ανάβετε ένα τσιγάρο η νικοτίνη παραμένει στο σώμα σας για 3 ημέρες. Η νικοτίνη επίσης προκαλεί βλάβες στο δέρμα σας. Ο χυμός καρότων είναι ωφέλιμος για το δέρμα και είναι πλούσιος σε βιταμίνες Α, C, Κ και Β που έχει αποδειχτεί ότι είναι αποτελεσματικές στην απομάκρυνση της νικοτίνης από τον οργανισμό.
Πορτοκάλια
Ο χυμός πορτοκαλιού είναι πλούσιος σε βιταμίνη C. Η τακτική του κατανάλωση ενισχύει τον μεταβολισμό και ανακουφίζει από το στρες.
Νερό
Το νερό είναι η πηγή της ζωής και προσφέρει στο σώμα σας τα εξής:
– Η νικοτίνη αφυδατώνει το σώμα, οπότε να πίνετε νερό για να ενυδατωθεί. Συνιστώνται 8-12 φλιτζάνια ημερησίως για όλους.
– Χρειάζεστε νερό για να αποβάλλετε τις τοξίνες από το σώμα σας μέσω του δέρματος. Αν πίνετε αρκετή ποσότητα, θα βοηθήσετε το σώμα σας να ιδρώσει και  να αποβάλλει τη νικοτίνη.
Σπανάκι
Το σπανάκι είναι ένα από τα πιο υγιεινά λαχανικά αφού δεν είναι μόνο πλούσιο σε βιταμίνες αλλά περιέχει επίσης μεγάλες ποσότητες φολικού οξέος.
Ακτινίδια
Το ακτινίδιο βοηθά στην εξάλειψη της νικοτίνης από το σώμα και την αναπλήρωση των βιταμινών Α, C και Ε που μειώνονται με το κάπνισμα.
Έξτρα συμβουλές
1.Το νερό απομακρύνει τη νικοτίνη από το σώμα σας. Πίνετε άφθονο φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο νερό ή 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα. Προσθέστε λίγο λεμόνι ή χυμό λεμονιού, το οποίο επίσης καθαρίζει τον οργανισμό από τη νικοτίνη.
2.Το συνένζυμο Q-10 προστατεύει τα κύτταρα, τους πνεύμονες και την καρδιά που έχουν υποστεί βλάβη από το κάπνισμα και τη νικοτίνη που έχει περάσει στην κυκλοφορία του αίματος.
3. Η νικοτίνη στερεί από το σώμα σας τις βιταμίνες.Είναι προτιμότερο να παίρνετε ένα συμπλήρωμα βιταμίνης C και να τρώτε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C.

On Pinterest!

On Instagram!