Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Η σοκολατόπιττα της Μαρίας μας


...ή αλλιώς "η σοκολατόπιττα της μετακόμισης"...

Είναι το αγαπημένο μου γλυκό, και δεν λείπει ποτέ από κανένα τραπέζι μου ή μάζεμα για
καφέ. Είναι κάτι σαν παράδοση, ειδικά για την οικογένεια, αφού μου το έμαθε η αγαπημένη μου Μαρία, λίγο πριν φύγει... Εμείς, το λέμε και "κέικ της μετακόμισης" γιατί σηματοδότησε  την ημέρα της μετακόμισης στο Ωραιόκαστρο...

 Η Μαρία είχε φτιάξει ένα τεράστιο ταψί με αυτήν την σοκολατόπιτα.  Ηταν επάνω στο τραπέζι της κουζίνας, κι έτσι όποιος περνούσε από εκεί, κουβαλώντας ή  πηγαίνοντας για να παραλάβει πακέτα,  τσιμπούσε κι ένα κομμάτι...Και μετά ακόμη ένα, γιατί την έφτιαχνε τέλεια, και δεν μπορούσες να φας μόνο λίγο..

(Αγαπημένη μου Μαρία, σ' ότι έφτιαχνες έβαζες  την δική σου σφραγίδα και το  έκανες μοναδικό..Πόσο μας λείπεις...Πόσο ψέμματα φαίνεται ακόμη, ότι δεν είσαι μαζί μας πια...Ισως γιατί δεν περνάει μέρα που δεν σε σκεφτόμαστε, που δεν σε νοσταλγούμε, που δεν νοιώθουμε για σένα, ότι ναι, θα βρεθούμε αργά ή γρήγορα,ξανά... Τόσο σίγουρα, όσο είναι και το ότι αυτή την στιγμή με διαβάζεις...)

Υλικά 
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
275 γρ. ζάχαρη
1/2 κ.γλ. backing powder
50 γρ. κακάο
175 γρ. μαλακό βούτυρο
1/3 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
2 βανίλιες
2 αυγά
2 κουβερτούρες

Εκτέλεση
Χτυπάμε  όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ. Προσθέτουμε 1/2 φλυτζ. ζεστό  νερό για να γίνει πιο ρευστή η ζύμη.  Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο-αλευρωμένο ταψί νο 28, και προσθέτουμε 175 γρ. από την σοκολάτα, σε κομματάκια μικρά (εγώ την κόβω με το μαχαίρι των λαχανικών).Ανακατεύουμε απαλά με ξύλινη κουτάλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς για μία ώρα. (Τσεκάρουμε με ξυλάκι από σουβλάκι)
Καλή επιτυχία!!

On Pinterest!

On Instagram!