Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Ράψιμο το χαλαρωτικόν!


Η μαμά μου,λοιπόν, η κυρία Στέλλα,υπήρξε μία εκπληκτική μοδίστρα. Επιανε ύφασμα και βελόνες και καρφίτσες στα χέρια της, κι έφτιαχνε απίστευτα πράγματα με τρόπο μαγικό.  Και η Ελένη η αδελφή μου και εγώ, σε μια εποχή που δεν υπήρχαν και ιδιαίτερες επιλογές στα ρούχα, φορούσαμε αυτά ακριβώς που θέλαμε αφού η μαμά, μας έραβε τις "παραγγελίες" μας με μεράκι και  ανεξάντλητη υπομονή.
 Και λέω υπομονή, διότι  τις πρόβες που έπρεπε να κάνω στο ρούχο, τις θυμάμαι με όση νοσταλγία θυμάμαι και τις σχολικές εξετάσεις. Δηλαδή, καμία. Βλέπεις, όταν η μαμά  μου, μου έκανε πρόβα, μ' επιαναν αίφνης τα εξής: πείνα... άσβεστη δίψα... τρελλή φαγούρα ακριβώς όταν έπρεπε να είμαι εντελώς ακίνητη.... να πάω προς νερού μου... να κάνω ένα τηλέφωνο που είχα ξεχάσει....
Οπότε, καλοντυμένη μεν, καταταλαιπωρημένες και εγώ και η μαμά μου,δε.
Τώρα γιατί τα λέω όλα αυτά. Γιατί μια αγάπη για το ράψιμο μου ξύπνησε κι εμένα με το πέρασμα των χρόνων. Βέβαια, επικεντρώνομαι σε πράγματα που μπορώ να  καταφέρω, διότι και οι γνώσεις μου δεν είναι επιπέδου μαμάς! Εχω φτιάξει κατά διαστήματα μαξιλαράκια, τραπεζομαντηλάκια, κουρτινούλες, ποδίτσες,εύκολες μπλουζίτσες.. Η "παραγωγή" δεν είναι μεγάλη, διότι όλα είναι  της υπομονής,  όμως  εάν σας ενδιαφέρει κάτι από αυτά που παραθέτω επικοινωνήστε μαζί μου και κάτι θα κάνουμε .. 
Παραθέτω φωτογραφίες του χώρου που δουλεύω και των ..δημιουργιών μου :)
Κοπιάστε για καφεδάκι!



























On Pinterest!

On Instagram!