Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Τα πρέπει του μακιγιάζ για γυναίκες άνω των 50΄ς


                                         

Μετά τα 50 το δέρμα δεν βοηθάει ιδιαίτερα στο  μακιγιάζ αφού έχει χάσει την σφριγηλότητα του. Οι τεχνικές που ακολουθούσαμε σε νεότερη ηλικία δεν ισχύουν πια, μιας και τα χαρακτηριστικά του προσώπου δεν είναι ίδια. Οι δυο βασικοί κανόνες που θα μας
βοηθήσουν να κάνουμε μόνες μας ένα όμορφο μακιγιάζ είναι η χρήση ουδέτερων χρωμάτων και να δουλεύουμε πολύ καλά τις σκιές ματιών, τα μολύβια και τα ρουζ.
Ιδού τι πρέπει να προσέχουμε για να πετύχουμε ένα όμορφο και διακριτικό μακιγιάζ:
1. Προετοιμάζουμε το δέρμα μας με την κατάλληλη κρέμα -βάση για το make up καθώς θα του δώσει μεγαλύτερη διάρκεια και σταθερότητα.
2. Καλύπτουμε τις ατέλειες με ένα υγρό concealer( τους μαύρους κύκλους και τις δυσχρωμίες του προσώπου). Κάποια σημεία του προσώπου χρειάζονται έξτρα φωτισμό όπως οι εσωτερικές και εξωτερικές γωνίες των ματιών, οπότε απλώνουμε και εκεί λίγο concealer για να φαίνονται τα μάτια πιο μεγάλα. Επίσης απλώνουμε λίγο  και γύρω από τα ρουθούνια της μύτης.
3. Ομοιόμορφο χρώμα. Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε βαριά και πολύ καλυπτικά make up. Προτιμούμε ένα make up σε υγρή μορφή που προσφέρει μεσαία κάλυψη ή ενυδατική με χρώμα. Όσο πιο απαλό είναι το make up τόσο λιγότερο ορατές θα είναι ρυτίδες.
4. Δίνουμε χρώμα. Απλώνουμε το ρουζ μόνο στα μήλα και το δουλεύουμε πολύ καλά με το πινέλο για μείνει μια απαλή αίσθηση του χρώματος και όχι στάμπα.
5. Όχι λάμψη! Αποφεύγουμε τα προϊόντα που ιριδίζουν ή έχουν περλέ υφή ή glitter. Τα προϊόντα με αυτές τις υφές δίνουν περισσότερη έμφαση στις λεπτές γραμμές και ρυτίδες, δίνουν έμφαση στα σημεία που θέλουμε να καλύψουμε και δημιουργούν υπερβολικό αποτέλεσμα στο συνολικό μακιγιάζ. Επιλέγουμε ματ ή σατινέ πούδρες, σκιές ματιών και ρουζ, σε ουδέτερες αποχρώσεις που αναμειγνύονται εύκολα και κολακεύουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μας.
6. Προσοχή στα μάτια. Πολλές γυναίκες λένε ότι μετά τα 50 τα μάτια τους φαίνονται πολύ πιο μικρά από ότι ήταν, αυτό είναι φυσιολογικό. Για να φαίνονται τα μάτια μεγαλύτερα με ένα όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα, χρειάζεται ένα καλό περίγραμμα. Αποφεύγουμε τις ξεκάθαρες γραμμές eyeliner και προτιμούμε τις απαλές – σβησμένες γραμμές με μολύβι ματιών. Το ίδιο ισχύει και για τις σκιές ματιών. Τα έντονα και σκούρα χρώματα μικραίνουν τα μάτια και βαραίνουν το βλέμμα, αντίθετα τα ουδέτερα χρώματα και οι απαλές αποχρώσεις κολακεύουν.
7. Βλεφαρίδες με όγκο. Απλώνουμε μια μάσκαρα που προσφέρει όγκο μόνο στο άνω βλέφαρο και μόνο μια στρώση. Αποφεύγουμε την μάσκαρα στο κάτω βλέφαρο γιατί βαραίνει το βλέμμα.
8. Καλοσχηματισμένα φρύδια. Επειδή τα λεπτά φρύδια προσθέτουν χρόνια, δεν πρέπει να παραμελούμε και αυτό το βήμα. Με ένα μολύβι φρυδιών γεμίζουμε τα κενά και δημιουργούμε ένα όμορφο σχήμα, χωρίς όμως να φαίνεται ψεύτικο  ή απλά ζωγραφισμένο. Θέλει αρκετή προσοχή και καλό σβήσιμο με ειδικό πινέλο.
9. Καλοσχηματισμένα χείλη. Τα σκούρα χρώματα κραγιόν προσθέτουν χρόνια,  
τα αποφεύγουμε. Με ένα ουδέτερο μολύβι χειλιών κάνουμε ένα ομοιόμορφο περίγραμμα και απλώνουμε ένα κραγιόν σε απαλές και ήσυχες αποχρώσεις.



On Pinterest!

On Instagram!