Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Αράβικη πίτα με ψητά λαχανικά

Για σήμερα σας έχω ιδέα πεντανόστιμη, και όχι μόνο για σνακ αλλά για πλήρες μεσημεριανό. Τόσο χορταστικό είναι! Μάλιστα αυτό που μου άρεσε ήταν η ανακάλυψη που έκανα, ότι αυτές οι πιττούλες οι αραβικές τελικά δεν θέλουν ψήσιμο! Τρώγονται και φτιάχνονται με ένα σωρό γεμίσματα, έτσι! Οπως είναι, διότι είναι προψημένες. Τις βρίσκεις δε, παντού!!
Λοιπόν, καλή επιτυχία!!

Υλικά
  • αραβική πίτα -
  • ντομάτα -
  • μελιτζάνα -
  • κολοκύθι -
  • ρόκα -
  • μανιτάρια πλευρώτους -
  • γιαούρτι -
  • λάδι -
  • αλάτι -
  • πιπέρι -
  • κύμινο -
  • κάρυ -
Εκτέλεση
Για μια αράβικη πίτα χρειαζόμαστε 3 φέτες μελιτζάνα, 4 κολοκυθάκι και 5 ντομάτα. Κόβουμε τα λαχανικά σε φέτες και τα τηγανίζουμε ελαφρώς, εκτός της ντομάτας. Μαζί με τα λαχανικά τηγανίζουμε και τα μανιτάρια, τα οποία δεν τα πλένουμε για να μην χάσουν την γεύση τους, αλλά τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς. Μετά τα λαχανικά βάζουμε στο τηγάνι και την πίτα για να ζεσταθεί και να μαλακώσει.

Σε ένα μπολ φτιάχνουμε ένα dip γιαουρτιού, ανακατεύοντας το γιαούρτι με αλάτι, κάρυ, κόκκινο και μαύρο πιπέρι.


Στην συνέχεια, βάζουμε την πίτα σε ένα πιάτο, την αλείφουμε με το dip γιαουρτιού και στρώνουμε εναλλάξ τα λαχανικά στη μια πλευρά και τη ντομάτα άψητη στην άλλη. Αλατοπιπερώνουμε και τυλίγουμε σε ρολό.
Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο, στο μισό του οποίου έχουμε στρώσει φύλλα ρόκας και στο άλλο μισό έχουμε τοποθετήσει ένα μικρό μπολάκι με dip γιαουρτιού. Πάνω στα φύλλα ρόκας τοποθετούμε την πίτα κομμένη πλαγιομετωπικά. Τέλος πασπαλίζουμε το πιάτο με κόκκινο πιπέρι.

Καλή όρεξη!
πηγή: http://www.toarkoudi.gr


On Pinterest!

On Instagram!