Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Αυγά στραπατσάδα

Το καλοκαίρι είναι απόλυτα συνυφασμένο με αυτό το πεντανόστιμο πιάτο.
Προτείνεται με φρέσκο, χωριάτικο ψωμάκι (ει δυνατόν, ζυμωτό 😉 )



Υλικά
για 2 μερίδες)
  • 5 αυγά
  • 2 τριμμένες ντομάτες
  • Μία κουταλιά πελτέ ντομάτας
  • αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια φέτα
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Αρχίζουμε με τις ντομάτες. Παίρνουμε τις ντομάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη μας μαζί με τη φλούδα τους και στο τέλος τη πετάμε. Τις αφήνουμε στην άκρη και βάζουμε το ελαιόλαδο μέσα σε ένα τηγάνι για να ζεσταθεί καλά. Μόλις κάψει το λάδι, ρίχνουμε μέσα τις τριμμένες ντομάτες και
προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη. Έπειτα βάζουμε και τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Για περισσότερες νόστιμες συνταγές πάτα εδώ
Αφήνουμε τη ντομάτα πάνω στη φωτιά μέχρι να ψηθεί και να τραβήξει τα περισσότερα υγρά της. Σε ένα πιάτο χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι και πιπέρι και τα προσθέτουμε στη ψημένη ντομάτα και ανακατεύουμε συνεχόμενα μέχρι να ψηθεί το αυγό. Δεν σταματάμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνουν τα αυγά. Τέλος, μόλις γίνουν τα αυγά μας, κόβουμε σε κομματάκια τη φέτα και την ανακατεύουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για ένα λεπτό.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο να φαγωθεί. Σέρβιρε το με φρυγανισμένο ψωμί και μία φρέσκια σαλάτα, κατά προτίμηση χωριάτικη.
Καλή μας όρεξη!
πηγή:eisaimonadiki


On Pinterest!

On Instagram!