Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Οι πατρίδες μου

Μυτηλήνη-Χώρα

  ...Ξύπνησα σήμερα με την πιο όμορφη εικόνα... Του νησιού μου του αγαπημένου, της πατρίδας που  μπορεί να μην με γέννησε, όμως γέννησε την μάνα μου κι απ' όταν την γνώρισα πρώτη φορά στα 16 μου την έκλεισα και την κράτησα στην ψυχή μου για πάντα. Δεν είναι τόπος γλυκός σαν κι αυτήν! 

Eίμαι και  μισή Κρητικιά, απ' την πλευρά του πατέρα  μου ( κι επίσης τυχαίνει να έχω γεννηθεί στην Βραζιλία...Αντε να βγείς νορμάλ άνθρωπος μετά 😁..) 

Κι αγαπώ πολύ πολύ και την Κρήτη,ξυπνάει μέσα μου άλλα συναισθήματα, μια ελευθερία περίεργη, ακατανόητη, ο τόπος της με κάνει να θέλω να φορτώσω τα μπαγάζια μου σε μια μηχανή  και ασταμάτητα να γυρνάω και να ψάχνω κάθε της γωνιά.. Να μυρίζω τον αγέρα της, να ανεβαίνω στα βουνά της, να κατεβαίνω στις θάλασσές της και να μπαίνω μέσα σε κάθε της κρυμμένη ομορφιά, να την κάνω ένα με το πετσί μου, να την κάνω κτήμα μου και να την διεκδικώ απ ' όποιον τολμήσει να μου την αρπάξει.. Μου γεννάει συναισθήματα πρωτόγνωρα, και άγρια πολλές φορές, με ξεσηκώνει..

Μπάλος-Κρήτη

Ομως η Μυτηλήνη είναι κάτι ολότελα διαφορετικό. Είναι η πατρίδα που πάντα εκεί θα 'θελα να γυρνάω και να χώνομαι μέσα στην ζεστή της αγκαλιά..Είναι ένα λιμάνι, που θέλω να ονειρεύομαι ότι  ίσως και κάποτε να αράξω για πάντα... Είναι σαν το τζάκι τις γλυκές νύχτες του χειμώνα, που σε περιμένει  να σε τυλίξει με την γλυκειά του θαλπωρή και να σε ξεκουράσει.. Είναι σαν τους αγαπημένους  που προστρέχεις να σε αγκαλιάσουν όταν όλα πάνε στραβά κι έχεις ανάγκη από ένα φάρο στο σκοτάδι..

Ολα αυτά είναι για μένα η αγαπημένη Μυτηλήνη. Ενας τόπος, σαν σπίτι  μου..Ενας τόπος μοναδικός, που αν δεν έχει τύχει να τον γνωρίσεις, χάνεις. Και το λέω και το εννοώ. Είναι πανέμορφη, φιλόξενη, μοναδική. 

Και πρέπει να ευχαριστήσω την εξαδέλφη μου την Ελενα, που είναι κι αυτή Μυτηληνιά μα ζει στην Αμερική και σήμερα μας ξεσήκωσε όλους με το υπέροχο βίντεο για τον τόπο μας, που ανέβασε στο fb. 
Kαλύτερο ξύπνημα δεν  μπορούσα να φανταστώ! 
Δείτε το βίντεο- αφιέρωμα στην Λέσβο, που ακολουθεί. Αξίζει!!

                                                                 (Thank's cousin Elena! 💗)

( Ξέχασα να πω δυό λόγια για την Βραζιλία. Την αγαπώ, γιατί εκεί γεννήθηκα. Αλλά την θυμάμαι αχνά και αν δεν πάω ξανά ποτέ, την κρατάω στην καρδιά μου  μαζί με τις μνήμες της, πάντα.. Ομως, δεν την λαχταρησα και ποτέ.. )

Ελιάνα με 💓

On Pinterest!

On Instagram!