Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Αλήθειες για την εμμηνόπαυση για τις οποίες δεν μιλά κανείς

Η εμμηνόπαυση φέρνει εξάψεις, απότομες αλλαγές στην διάθεση,αυπνία... ποια είναι τα λιγότερο γνωστά συμπτώματα


Μιλάμε συχνά για τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, τις αλλαγές που φέρνει· εξάψεις, απότομες αλλαγές στην διάθεση… Όλα αυτά οφείλονται στις ορμονικές αλλαγές που βιώνει το γυναικείο σώμα, καθώς μειώνονται τα επίπεδα των οιστρογόνων. Υπάρχουν, όμως, και άλλα συμπτώματα, για
τα οποία δεν μιλάμε πολύ συχνά. Και μάλλον ήρθε η ώρα να το κάνουμε.
Οι οσμές
Μαζί με τις εξάψεις, ο οργανισμός πιστεύει ότι η θερμοκρασία του σώματος είναι υπερβολικά υψηλή. Με αποτέλεσμα να ιδρώνει σε μεγάλο βαθμό, προκαλώντας δυσοσμία. Επιλέξτε σωστά ένα αντι-ιδρωτικό, αλλά και ρούχα φτιαγμένα από βαμβάκι.
Η ζαλάδα
Ένα από τα πιο ασυνήθιστα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης είναι η ζάλη. Μπορεί να προκληθεί από τις ορμονικές αλλαγές. Ένας τρόπος για να το αντιμετωπίσετε, αν σας συμβαίνει συχνά είναι να φροντίζετε να τρώτε πάντα αρκετά και υγιεινά.
Προβλήματα στα δόντια
Οι ανισορροπίες στις ορμόνες μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα στο στόμα, καθώς παράγεται λιγότερο σάλιο. Και επειδή το σάλιο καταπολεμά τα βακτήρια των δοντιών, μπορεί να προκληθούν προβλήματα. Συνεπώς, συνεχίστε να επισκέπτεστε συχνά τον οδοντίατρό σας.
Προβλήματα στον ύπνο
Η εμμηνόπαυση επηρεάζει τον υποθάλαμο το εγκεφάλου, που ελέγχει την θερμοκρασία του σώματος. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα στον ύπνο, τόσο στο να πέσετε για ύπνο, όσο και στο να κοιμάστε ικανοποιητικά. Είναι πιθανό να βιώσετε κάποια έξαψη στον ύπνο σας, που θα σας ξυπνήσει. Χαμηλώστε την θερμοκρασία του χώρου που κοιμάστε.


On Pinterest!

On Instagram!