Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Γλυκάκι ευκολάκι Κυριακάτικο



...Οτι πρέπει για μικρά και μεγάλα παιδιά!!
 Ελάχιστα λιπαρά και γεύση τρέλλα, με φρουτάκι επιλογής μας ( που πάει να πει: ότι μας βρίσκεται πρόχειρο). Πρόκειται για το παραδοσιακό εγγλέζικο τράιφλ (Triffle ) και που περιλαμβάνει στρώσεις βραστής κρέμας (Γιώτης ας πούμε), κομμάτια κέικ που 'χουν περισσέψει ή μπισκότα(συνήθως νοτισμένα με αλκοόλ), φρέσκα φρούτα ή κομπόστα φρούτων, ζελέ ή χυμό φρούτων και χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Τρόπος Παρασκευής:

Ετοιμάζω την κρέμα βανίλια όπως περιγράφεται στην συσκευασία.
 Αποσύρω την κρέμα από την φωτιά και συνεχίζω το ανακάτεμα με τον αυγοδάρτη πάνω σε κρύα επιφάνεια προκειμένου να πέσει η θερμοκρασία της κρέμας.
Γεμίζω την μισή ποσότητα της κρέμας στα μπολ, κατόπιν σπάω τα μπισκότα (ή το κέικ), ρίχνω τα κομμάτια φράουλας και τέλος καλύπτω με την υπόλοιπη βραστή κρέμα.
Σε ατομικά μπωλ σερβίρω σε στρώσεις: κρέμα, κέικ σε κομματάκια,φρούτο ή κομπόστα σε φέτες, κρέμα ξανά ή σαντιγύ, και από πάνω ξανά τριμμένο κέικ για γαρνιρισμα.
Εύκολο Τράιφλ
Βάζω το τράιφλ στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει για 2-3 ώρες προτού το ...τσακίσουμε!!
Εύκολο Τράιφλ

( Σ.Σ.Οι φωτος είναι από το διαδίκτυο)

On Pinterest!

On Instagram!