Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Απογειωθείτε στο σεξ μετά την εμμηνόπαυση




Πολλοί θα σας πουν ότι μετά την εμμηνόπαυση ακολουθεί «κατήφορος» όσον αφορά τη διάθεση αλλά και την ποιότητα των σεξουαλικών επαφών των γυναικών. Κάθε άλλο, η εμμηνόπαυση μπορεί να φέρει το καλύτερο σεξ της ζωής σας.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα ειδικής μελέτης Γάλλων επιστημόνων η οποία δημοσιεύτηκε
πρόσφατα, στο ”New England Journal of Medicine”,1.032 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 67 χρόνια, δηλώνουν κατά πλειοψηφία ότι απολαμβάνουν το σεξ όσο και στα νιάτα τους, με το ποσοστό αυτό μάλιστα να απογειώνεται όσο αυξάνεται και η ηλικία! Μεγάλος αριθμός γυναικών που συμμετείχε στη μελέτη, με άνεση απάντησε ότι το καλύτερο σεξ της ζωής τους το βίωσαν μετά την εμμηνόπαυση. Και γιατί όχι; Όπως υποστηρίζουν, δεν υπάρχουν πια ορμονικά ανεβοκατεβάσματα, η ενοχλητική έμμηνος ρύση αποτελεί παρελθόν και δεν υπάρχει άγχος για ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Επιπλέον τα παιδιά, έχουν μεγαλώσει και δεν μπλέκονται πια στα πόδια τους. «Μπορώ να κάνω σεξ σε οποιοδήποτε μέρος του σπιτιού» δηλώνει μια σέξι 50ρα, «χωρίς ταμπού, έχοντας την εμπειρία του να ξέρω ακριβώς τι μου αρέσει». Μην ξεχνάμε ότι για τους συντρόφους τους υπάρχουν πια τα «μαγικά μπλε χάπια» που προσφέρουν ανεπανάληπτες αποδώσεις!
Ποια τα οφέλη όμως από το σεξ για την μετεμμηνοπαυσιακή γυναίκα; Οι ειδικοί εξηγούν πως «η ασφαλής σεξουαλική δράση βοηθά τον κόλπο να παραμείνει υγιής και διεσταλμένος», ενώ τα οφέλη στο καρδιαγγειακό σύστημα είναι αδιαμφισβήτητα. Ταυτόχρονα εκκρίνεται η ορμόνη ωκυτοκίνη, τόσο στη γυναίκα όσο και στον άντρα, η οποία δρα σε διάφορα κέντρα του εγκεφάλου που σχετίζονται με την τρυφερότητα ανάμεσα στο ζευγάρι και την διατήρηση μονογαμικών σχέσεων, ενώ παράλληλα βοηθά στην απόκτηση καλύτερης μνήμης. Η σταδιακή πτώση των οιστρογόνων της συνήθως προκαλεί ξηρότητα στον κόλπο και πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή, πρόβλημα που εύκολα ξεπερνιέται με τη χρήση λιπαντικών, ή σε ακραίες περιπτώσεις με ορμονικά αυτοκόλλητα, κρέμες, ή χάπια. Με την πάροδο των χρόνων ο γυναικείος κόλπος σταδιακά ατροφεί και το τοίχωμά του λεπταίνεται, γεγονός που επίσης μπορεί να προκαλέσει δυσφορία κατά την συνουσία. Μιλήστε λοιπόν με τον γυναικολόγο σας για οποιοδήποτε πρόβλημα σας απασχολεί και ετοιμαστείτε για το πιο παθιασμένο και ανέμελο σεξ της ζωής σας!



On Pinterest!

On Instagram!