Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Αυτά τα 8 τρόφιμα είναι αθάνατα!


Όλα σχεδόν τα τρόφιμα αναγράφουν ημερομηνία λήξης. Ωστόσο, κάποια τρόφιμα δεν λήγουν ποτέ ή τουλάχιστον έχουν τεράστια διάρκεια ζωής εάν αποθηκευτούν σωστά. Ποια είναι αυτά;
Μέλι
Το αγνό μέλι δεν λήγει. Μπορεί να κρυσταλλώσει (φυσική ιδιότητα) αλλά δεν λήγει.
ExtraTip: Εάν θέλετε αγνό και εύγεστο θυμαρίσιο μέλι για την οικογένειά σας, στείλτε μας ένα
μήνυμα στο info@happyparenting.grκαι θα σας φέρουμε σε επαφή με μικρούς παραγωγούς από τα Ψαρά (το καλύτερο μέλι της Ελλάδας)!
Ζάχαρη
Εάν η ζάχαρη έρθει σε επαφή με την υγρασία μπορεί να πετρώσει, διαφορετικά θα είναι πάντα εντάξει για κατανάλωση. Ο λόγος είναι πως εμποδίζει την ανάπτυξη βακτηριδίων. Κλείστε την σε αεροστεγές δοχεία και μη φοβάστε τίποτα!
Αλάτι
Όπως και η ζάχαρη, το αλάτι είναι ένα φυσικό συντηρητικό και δεν λήγει.
Ρύζι
Όλα τα είδη ρυζιού, εκτός από το καστανό, είναι ασφαλή για κατανάλωση για πάνω από 30 χρόνια. Κλείστε το ρύζι σε αεροστεγή δοχεία για να μην μπουν μέσα ζουζούνια και να είστε σίγουροι ότι δεν θα χαλάσει.
Λευκό ξύδι
Τα ίδια ισχύουν και για το λευκό ξύδι που είναι κυριολεκτικά αθάνατο και μπορεί να γίνει ένας καλός σύμμαχος όχι μόνο στην μαγειρική αλλά και στην καθαριότητα του σπιτιού.
Μαγειρική Σόδα
Ένα ακόμη «πολυεργαλείο» κουζίνας που μπορεί να υπερηφανεύεται για την αντοχή του στον χρόνο είναι η μαγειρική σόδα. Χρησιμοποιήστε την στην μαγειρική αλλά και ως φυσικό καθαριστικό.
Αυθεντικό Εκχύλισμα Βανίλιας
Μην διστάσετε να δώσετε λίγα χρήματα παραπάνω για να αγοράσετε φυσικό εκχύλισμα βανίλιας αντί για την φθηνή απομίμησή του. Σε αντίθεση με το υποκατάστατό της, το αγνό, φυσικό εκχύλισμα βανίλιας δεν λήγει ποτέ.
Δυνατά Αλκοολούχα Ποτά
Το ουίσκι, η βότκα, το ρούμι και το τζιν δεν χαλάνε ποτε, ακόμα κι αν το μπουκάλι έχει ανοιχτεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!