Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Ενα σύμπτωμα της εμμηνόπαυσης για το οποίο δεν μιλάει κανείς


Με την εμμηνόπαυση υποτίθεται ότι έρχεται και το τέλος της έντονης δυσφορίας και των πόνων κάθε μήνα, οπότε φανταστείτε την έκπληξη πολλών γυναικών, όταν έρχονται αντιμέτωπες με πόνους που είναι το ίδιο ή και χειρότεροι από εκείνους της περιόδου

Με την εμμηνόπαυση υποτίθεται ότι έρχεται και το τέλος της έντονης δυσφορίας και των πόνων κάθε μήνα, οπότε φανταστείτε την έκπληξη πολλών γυναικών, όταν έρχονται αντιμέτωπες με πόνους που είναι το ίδιο ή και χειρότεροι από εκείνους της περιόδου.

Νέα έρευνα που δημοσιεύεται στην διεθνή επιθεώρηση Μαιευτικής και Γυναικολογίας “BJOG”, διαπιστώνει ότι η έντονη, ακόμη και παρατεταμένη, αιμορραγία είναι συχνό φαινόμενο σε ποσοστό έως και 91% των γυναικών σε εμμηνόπαυση.

Η καθηγήτρια Sioban Harlow, από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, και η ομάδα της, εξέτασαν στοιχεία από περισσότερες από 1.300 γυναίκες ηλικίας 42 έως 52 ετών. Το 91% εξ' αυτών είπε ότι αντιμετώπισε 10 ή περισσότερες ημέρες αιμορραγίας μέχρι και τρεις φορές τα τελευταία τρία χρόνια.

Το 88% των γυναικών απάντησε ότι είχε 6 ή περισσότερες ημέρες αιμορραγίας και το 78% αντιμετώπισε τουλάχιστον 3 ημέρες αιμορραγίας.

Η Harlow υποστηρίζει ότι η “μετάβαση” του οργανισμού στην εμμηνόπαυση, είναι μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει από δύο έως οκτώ χρόνια. “Είναι η φάση κατά την οποία η λειτουργία ωοθηκών μειώνεται και τα ορμονικά επίπεδα δεν είναι τόσο καλά ρυθμισμένα όπως ήταν πριν" εξηγεί η ίδια.

Γνωρίζοντας τι να περιμένουν, μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες να κατανοήσουν και να προσαρμοστούν καλύτερα στις νέες αλλαγές στο σώμα τους και την συνεχιζόμενη αιμορραγία, αλλά και να δώσει στις γυναίκες μια καλύτερη ιδέα για το πόση αιμορραγία θεωρείται φυσιολογική και τι χρειάζεται να προσέχουν.

Από την έρευνα προκύπτει ο εξής γενικός κανόνας: Αν έχετε τρία επεισόδια αιμορραγίας εντός έξι μηνών, ή αιμορραγία που συνεχίζεται για περισσότερο από δυόμισι εβδομάδες, κλείστε άμεσα ένα ραντεβού με το γιατρό σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!