Υλικά
1 κιλό σταφύλι
650γρ ζάχαρη
1 φλ. νερό
1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
χυμό από 1/2 λεμόνι.
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το σταφύλι και το στραγγίζουμε.
Το βάζουμε σε κατσαρόλα και το αφήνουμε πάνω σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει τα υγρά του,περίπου 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό. Ξαφρίζουμε την επιφάνεια όποτε χρειάζεται. Αφήνουμε το γλυκό να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει. Μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε το λεμόνι και την αρμπαρόριζα και αφήνουμε να βράσει για 1΄.
Βάζουμε το γλυκό μας σε αποστειρωμένα βάζα, τα τοποθετούμε ανάποδα μέχρι το γλυκό μας να κρυώσει τελείως
Συνταγή από Elena Psillia "οι χρυσοχερες --ηδες"
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.