Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

"Up - Ψηλά στον ουρανό"... Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων-Βιντεο
Κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων. Η μέρα για την τρίτη ηλικία υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν. Οι
ηλικιωμένοι παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη σύγχρονη κοινωνία μέσα από τις εμπειρίες και
γνώσεις που μεταδίδουν στις νεότερες γενιές αλλά και μέσα από το εθελοντικό έργο που συχνά προσφέρουν…και να μην ξεχνάμε πόσο ζωτική είναι συμβολή των παππούδων και των γιαγιάδων στην ανατροφή των εγγονιών.
Μια ταινία που παρουσίασε με ιδιαίτερη ευαισθησία τα όνειρα και τις προσδοκίες των ηλικιωμένων είναι η ταινία κινουμένων σχεδίων «Ψηλά στον Ουρανό» (Up), παραγωγής Pixar που προβλήθηκε το 2009. Η ταινία επικεντρώνεται στον 78χρονο χήρο Carl Fredricksen και σε έναν μικρό, επίδοξο εξερευνητή, τον Russell. Δένοντας χιλιάδες μπαλόνια στο σπίτι του ο Carl και ο Russell ξεκινούν ένα ταξίδι στη Νότια Αμερική και με αυτό τον τρόπο ο Carl εκπληρώνει μια υπόσχεση που είχε δώσει στην αγαπημένη του σύζυγο που έχει φύγει από τη ζωή.
Το ακόλουθο, συγκινητικό βίντεο από την ταινία «Up», παρουσιάζει την ιστορία αγάπης ανάμεσα στον Carl και την Ellie και μας υπενθυμίζει πόσο σημαντικό είναι να μην αφήνουμε τη ζωή μας να περνά δίχως να πραγματοποιούμε τα όνειρα μας και πόσο σημαντικό είναι να είμαστε κοντά στους ηλικιωμένους συγγενείς που χάνουν τον/τη σύντροφο τους.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!