Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Πως να είμαστε ευτυχισμένες σταματώντας αυτά τα 10 πράγματαΜια από τις αναπόφευκτες προκλήσεις της ζωής είναι να πέσει κάποιος σε τέλμα, μια εμπειρία  που πολλοί βιώνουν αλλά λίγοι μιλάνε για αυτή. Βλέπετε, η ζωή μας τώρα πια, προβάλλεται στα κοινωνικά μέσα και εμείς θέλουμε υποσυνείδητα να είμαστε τέλειοι και αισιόδοξοι παρά τα
προβλήματα. Στιγμές απογοήτευσης δεν έχουν θέση εκεί.

Ωστόσο, αξίζει να παραδεχτούμε ότι όλοι μας περνάμε τέτοιες σκοτεινές περιόδους που μπορεί να κρατήσουν μια μέρα, ένα μήνα ή ένα χρόνο. Ευτυχώς, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε τον εαυτό σας να επανέλθει. Ο Marc και η Angel, life coachers, σας δίνουν 10 συμβουλές για να βοηθήσετε τον εαυτό σας.


1. Σταματήστε να υποκρίνεστε ότι πρέπει να είστε αυτός που ήσασταν

Μια από τις δυσκολότερες μάχες δίνονται συχνά ανάμεσα σε αυτό που θυμόμαστε και σε αυτό που αισθανόμαστε στο παρόν. Έτσι, μια από τις δυσκολότερες αποφάσεις που θα πρέπει ποτέ να πάρετε είναι, πότε να μείνετε και συνεχώς να παλεύετε ή να πάρετε τις αναμνήσεις σας και να προχωρήσετε. Μερικές φορές πρέπει να βγείτε από το άτομο που έχετε γίνει και να θυμηθείτε το άτομο που θέλετε να είχατε γίνει και μπορείτε να γίνετε.


2. Σταματήστε να λυπάστε τον εαυτό σας για όλα αυτά που δεν είστε

Το να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας είναι τόσο σημαντικό όσο και να είστε ευγενικοί με τους άλλους. Δείξτε αυτήν την ευγένεια που έχετε προς τους άλλους και στον εαυτό σας. Αγαπήστε τον εαυτό σας,τον πραγματικό εαυτό σας. Δουλέψτε πάνω στους φόβους σας,τις ανασφάλειες σας και  τον θυμό σας. Ξεσπάστε στο μαξιλάρι σας, όχι στους ανθρώπους που αγαπάτε, δεν το αξίζουν. Αντί να κάνετε κακό στον εαυτό σας με το να κρύβεστε από τα προβλήματά σας, βοηθήστε τον εαυτό σας να τα ξεπεράσει. Αυτό σημαίνει να φροντίζετε τον εαυτό σας. Να αντιμετωπίζετε τα εσωτερικά προβλήματα που σας κάνουν να πιστεύετε πως είστε ‘λιγότερο’ από ότι είστε. Να μαθαίνετε να βλέπετε ότι είστε ήδη όμορφοι. Όχι επειδή εθελοτυφλείτε στα μειονεκτήματά σας αλλά επειδή αυτά τα εξισορροπείτε με τα πλεονεκτήματά σας.


3. Σταματήστε να μετανοιώνετε και να θυμάστε το παρελθόν

Όταν σκέφτεστε συνεχώς τη ζωή που θέλατε να είχατε, καταλήγετε να χάνετε την ομορφιά που ήδη έχετε. Δεν έρχονται όλα τα κομμάτια του παζλ της ζωής στη θέση τους αμέσως. Με τον καιρό όμως θα καταλάβετε πως μπήκαν στη σωστή τους θέση. Έτσι, πείτε ευχαριστώ στα πράγματα που δεν έγιναν γιατί έκαναν χώρο για τα πράγματα που θα γίνουν. Πείτε  ευχαριστώ σε αυτούς που σας εγκατέλειψαν γιατί έκαναν χώρο για αυτούς που δεν θα σας εγκαταλείψουν ποτέ. Όπως λένε, κάθε τέλος είναι μια καινούργια αρχή.


4. Σταματήστε να παγιδεύεστε στην αρνητικότητα των άλλων γύρω σας

Το να μένει κανείς θετικός μέσα σε αρνήσεις, δεν είναι μια ανόητη αισιοδοξία. Βασίζεται στο γεγονός ότι η ανθρώπινη ιστορία δεν είναι μόνο γεμάτη τραγωδίες αλλά και γεμάτη επιτυχίες, θυσίες, θάρρος, ευγένεια και ανάπτυξη. Αυτό που επιλέγουμε να δώσουμε έμφαση σε αυτήν την πολύπλοκη ιστορία, θα καθορίσει πόσο καλά ζούμε. Αν βλέπουμε μόνο τα κακά, αυτό μας εμποδίζει να κάνουμε κάτι καλό. Αν θυμηθούμε εκείνες τις εποχές και τόπους – και υπάρχουν πολλοί – κατά τις οποίες οι άνθρωποι έχουν συμπεριφερθεί θαυμάσια, και τα πράγματα έχουν πάει καλά, αυτό μας δίνει την ενέργεια για να δράσουμε. Όσο μικρό και αν είναι το αποτέλεσμα. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε για κάτι μεγαλεπήβολο και τέλειο. Το μέλλον είναι μια σειρά από ατελείωτα δώρα και να ζούμε τώρα όπως νομίζουμε ότι πρέπει να ζούμε, σε πείσμα όλης της αρνητικότητας γύρω μας, είναι ήδη μια μεγάλη νίκη.


5. Σταματήστε να πιστεύετε ότι όλα ήρθαν βολικότερα στους άλλους

Στα δύσκολα θυμηθείτε αυτήν την απλή αλήθεια. Κάτι που αξίζει δεν είναι ποτέ εύκολο. Και όταν προσπαθείτε για κάτι και νομίζετε πως η ζωή δεν είναι δίκαιη μαζί σας, ρίξτε μια ματιά γύρω σας και θα δείτε πως όλοι γύρω σας αγωνίζονται για κάτι και είναι το ίδιο δύσκολο για αυτούς, όπως αναφέρει το tilestwra.


6. Σταματήστε να θέλετε να είστε στην θέση άλλων

Σταματήστε να συγκρίνετε πού είστε εσείς και πού είναι οι άλλοι. Αυτό δεν θα  βελτιώσει την θέση σας ή θα σας βοηθήσει να βρείτε την ευτυχία. Αντίθετα, πυροδοτεί αισθήματα ανεπάρκειας και ντροπής που σας ρίχνει σε τέλμα. Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει ένα σωστό μονοπάτι στη ζωή. Ένα μονοπάτι που είναι το σωστό για κάποιον, ίσως δεν είναι το σωστό για σας. Και αυτό είναι αποδεκτό. Το ταξίδι σας δεν είναι σωστό ή λάθος, κακό ή καλό. Απλά είναι διαφορετικό. Η ζωή σας δεν μπορεί να είναι όπως κάποιου άλλου γιατί δεν είστε ακριβώς όπως αυτός ο άλλος. Είστε αυτό που είστε, με τους δικούς σας μοναδικούς στόχους, εμπόδια, όνειρα και ανάγκες. Σταματήστε λοιπόν να κάνετε συγκρίσεις και αρχίστε να ζείτε.   Ίσως να μην καταλήξετε εκεί που σκοπεύατε αλλά τελικά θα φτάσετε εκεί που χρειάζεστε να είστε. Πιστέψτε πως είστε στο σωστό  μέρος, την σωστή στιγμή, αυτή τη στιγμή, και πιστέψτε ότι ο εαυτό σας επωφελείται από αυτό.


7. Σταματήστε να ελέγχουν την ζωή σας οι κριτικές των άλλων

Οι άνθρωποι ξέρουν το όνομά σας, όχι την ιστορία σας. Έχουν ακούσει τι κάνατε αλλά δεν καταλαβαίνουν τι έχετε περάσει. Έτσι, δεν σας ενδιαφέρει.  Τελικά, δεν μετράει τι νομίζουν οι άλλοι αλλά τι νομίζετε εσείς για τον εαυτό σας. Μερικές φορές πρέπει να κάνετε ότι ακριβώς είναι σωστό για εσάς και την ζωή σας και να μην δίνετε  καμιά απολύτως σημασία πως βλέπουν την ζωή σας οι άλλοι, που ούτε σας γνωρίζουν.


8. Σταματήστε να αφήνετε τοξικές σχέσεις να σας καταβάλλουν σε καθημερινή βάση

Μερικές φορές, οι τοξικές σχέσεις προέρχονται από ανθρώπους που δεν είναι αδιάφοροι για εσάς αλλά σας νοιάζονται και σας αγαπούν. Άνθρωποι που έχουν καλούς σκοπούς αλλά είναι τοξικοί επειδή οι ανάγκες τους και ο τρόπος που ζουν, σας αναγκάζουν να συμβιβαστείτε με τη ζωή και την ευτυχία σας. Δεν είναι κακοί εκ φύσεως αλλά δεν είναι οι σωστοί άνθρωποι να περνάτε τον καθημερινό χρόνο μαζί τους. Όσο δύσκολο κι αν είναι, πρέπει να κρατάτε  απόσταση, για να δώσετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να ζήσει. Απλά δεν μπορείτε να καταστρέψετε  την ζωή σας σε καθημερινή βάση για χάρη κάποιου άλλου. Θα πρέπει να κάνετε την ευεξία σας προτεραιότητα. Είτε αυτό σημαίνει να χωρίσετε με κάποιον, να αγαπάτε ένα μέλος της οικογένειας από απόσταση, να αφήσετε ένα φίλο ή να απομακρυνθείτε από μια κατάσταση επώδυνη για εσάς. Έχετε κάθε δικαίωμα να φύγετε και να δημιουργήσετε κάποιον υγιή χώρο για εσάς.


9. Σταματήστε να σκέφτεστε πολύ και να ανησυχείτε για όλα

Όταν τα προβλήματα και οι φόβοι σας σας κάνουν να σκέφτεστε πολύ, τότε δημιουργείτε πρόβλημα, δεν το διορθώνετε. Η βαθιά επαναλαμβανόμενη σκέψη, σας απομακρύνει από την ευτυχία. Η ανησυχία δεν απομακρύνει τα μελλοντικά προβλήματα. Απομακρύνει μόνο την τωρινή γαλήνη. Η ζωή είναι πολύ μικρή, για κάτι τέτοιο.


10. Σταματήστε να πιστεύετε πως δεν είστε αρκετά δυνατοί για να κάνετε ένα βήμα μπροστά

Είναι πάντα δυνατό να προχωρήσουμε προς τα εμπρός, όσο δύσκολο κι αν φαίνεται. Η λύπη (το μάθημα) ίσως να φαίνεται πως δεν έφυγε τελείως αλλά με τον καιρό, δεν είναι τόσο καταλυτική. Έτσι, αναπνεύστε…Θα τα καταφέρετε. Θυμηθείτε πως έχετε βρεθεί ξανά σε τέτοια θέση, με άγχος και φόβο, αλλά επιζήσατε. Πάρτε άλλη μια αναπνοή και να ξέρετε πως θα επιζήσετε και αυτήν τη φορά. Αυτά τα αισθήματα δεν θα σας λυγίσουν. Είναι επίπονα και σας απομυζούν αλλά θα τα πατήσετε και τελικά θα περάσουν. Ίσως όχι αμέσως αλλά κάποια στιγμή σύντομα θα ξεθωριάσουν και όταν αυτό συμβεί, θα κοιτάτε πίσω σας και θα γελάτε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

On Pinterest!

On Instagram!